Amenda RATB

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
novocaine

Amenda RATB

Post by novocaine » 05 Jan 2009, 20:54

Buna seara,

Astazi la ora 16 am fost prins de catre controlor fara bilet. Le-am spus ca m-am urcat in graba in 368 si nu minam cumparat bilet. M-am legitimat. Controlorul mi-a spus sa platesc taxa de 50 lei, inam spus ca nu am bani la mine; mi-a spus sa cobor cu el la berzei, sa scot bani de pe card. I-am spus ca nu am card. Mi-a spus ca imi da amenda de 150 ron. Am zis asta e. O platesc in termen de 48 de ore. Mi-a completat amenda, mi-a spus sa semnez si i-am spus ca nu semnez. Am cerut o chitanta, un act cu care sa ma duc sa platesc amenda si mi-a spus ca nu imi da pentru ca am refuzat sa semnez. Nu mi s-a eliberat nici un document.
Cum fac sa platesc amenda?

vally

Post by vally » 06 Jan 2009, 14:31

Vei primi acasa , in aproximativ 1 luna, un proces-verbal. Cu el vei merge, la orice centru de abonamente, si vei achita suma de 50 ron. Atat si nimic mai mult.

ignite

Post by ignite » 06 Jan 2009, 17:12

Daca il primesti si vrei sa complici un pic lucrurile, poti faca plangere contraventionala si poti scapa de amenda, daca stii cum sa iti prezinti situaita.

vally

Post by vally » 07 Jan 2009, 11:03

Nu castiga nimic, avand in vedere ca nu are titlu de calatorie valabil. Daca merge in instanta va plati, la final, amenda ( 100 lei) + cheltuielile de judecata. Crede-ma, pentru ca stiu despre ce este vorba, Ignite. Rezolutia o dau cei in Comercial si fara titlu, bilet valabil nu exista nici cea mai mica sansa. Au pierdut si altii care, desi aveau asa ceva, nu erau in regula in ceea ce priveste valabilitatea s.a.. :cafea:

Post Reply