plangere penala????sunt sanse????

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
NICOLA

plangere penala????sunt sanse????

Post by NICOLA » 28 Nov 2008, 22:48

am scris despre cazul meu disperat pe civil ref.la dreptul de proprietate si la ce pot hotari unii judecatori!!!!
fata de cele expuse am vreo sansa in plangere penala cf.art.290Cp si 292 Cp
privind fals in declaratii:
numitul...."avand cunostinta de prevederile art.292 cod penal privind falsul in declaratii, declar pe proprie raspundereurmatoarele....ca semnaturile din tabelul nominal anexat prezentei declaratii apartin proprietarilor"Asa suna declaratia care e autentificata ,anexa cu tabelul este doar stampilata de notar,dar se gaseste la pagina 12
al unui dosar cu toate inscrisurile ,planuri ,avize,toate stampilate de notar ,capsate ca facand un tot unitar,autentificat.Ingenios nu???sa inserezi un tabel cu semnaturi neautentice ,langa alte acte autentificate pe verso!!!!e legal???
are notarul competente privind planuri de arhitectura ,care. oricum sunt semnate de cei care le-au intocmit.Lipseste in schimb CF cu foaia de avere cu cei 12 proprietari tabulari.-pe tabelul cu semnaturi sunt doar7- prin omisiune nu???pai aia de la primarie parca elibereaza autorizatii cf.cu legea 50 care spune :sa prezinte CF si anexa 1-acordul notarial al proprietarilor in forma autentica.
deci am vreo sansa in penal,ca sa pot cere blocarea procesului civil????-care acum am ajuns la concluzia ca l-am gresit!!!nu comentez apararea mea!!!
dar trebuia sa demonstrez in penal falsul si pe baza asta sa cer anularea actelor ,si asa incomplete,nefacandu-se intabularea .
m-am bagat in civil cf. 480 si ma astept la respingere prin mandat tacit.
apropo un judecator prieten mi-a spus ,acum la spartul targului ca in Romania nu s-a decis niciodata demolarea asa cum am cerut de fapt eu initial!!!daca as fi stiut(?)
ma ajuta cinevaaaaaaaaa?multam fain!

MedEx

Post by MedEx » 29 Nov 2008, 10:51

Depinde care iti este interesul! Penalul opreste judecarea civilului. Penalul dureaza de obicei fff mult. Pana la urma tu ce vrei sa obtii? Bani? Demolarea constructiei? Chiar daca se constata ca semnatura clientului tau e falsa pana la urma care e prejudiciul tau? Nu vrei pe altul deasupra ? Sau ti-a facut stricaciuni in casa? Actul anulabil si constatat astfel poate fi confirmat de ceilalti vecini .... Nu cred ca ve-i obtine demolarea constructiei! de ce nu ai facut ceva impotriva construirii de la inceput? Mai mult acolo s-a si locuit ?!
Spune clar ce anume vrei ca sa stim ce sfat sa-ti dam?!!!!!
O zi buna!

NICOLA

plangere penala???sunt sanse???

Post by NICOLA » 29 Nov 2008, 15:46

cu multumiri ptr interventie!!!
1.datorita procesului civil -reconventionala cu beciul-si cu admiterea expertizei grafoscopice pentru compararea semnaturilor cu parintii mei-care nu numai dupa mine a luat-o razna,normal ca vreau sa opresc civilul!
2.ref la ceea ce vreau sa obtin:daca semnatura nu este a mea (si de asta sunt sigur)cer anularea actelor ,care oricum sunt incomplete-adica nu este dezmembrare ,inCF apare ca "inscrierea unei extinderi formata din 3 cam ,baie, hol,scara interioara"fara suprafata,fara diminuare de cote.
pai asa am aflat!!in momentul in care a vrut sa vanda apart+mansarda,cumparatorul n-a vrut fara intabularea mansardei.eu nu locuiesc acolo chiar daca sunt proprietar,iar tabelul este semnat oricum de 7 proprietari si noi suntem 12,pe aceasi scara.
pentru mine este o chestiune de principiu ,poate e demodat,poate nu e pragmatic,dar ca cineva sa-mi bage mana in buzunar si sa strige si uite hotul catre mine nu!!!tu ai accepta?eu n-am consimtit la asa ceva,si chiar daca altii din bloc au fost de acord era nevoie de acordul de vointa in forma autentica al tuturor coproprietarilor!!!
nu inteleg cum vine problema : daca unii au consimtit ceilalti trebuie sa se conformeze???pai ce zugravim scara ,schimbam becuri???
adica individul si-a extins spatiul locuibil executand o intrare prin plafonul locuintei sale in spatiul de uz comun (unde am si eu o cota-aflata tocmai in indiviziune fortata)si nu este tulburare de posesie???
toata lumea spune acelasi lucru :ca nici o instanta n-a dispus in cazuri similare demolarea!!!!pai sentintele alea nu trebuie sa aiba si justificari???

NICOLA

plangere penala???sunt sanse???

Post by NICOLA » 29 Nov 2008, 18:54

nu stiu daca e important dar as dori sa intreb daca cererea la cadastru pentru intabularea mansardei este normal sa fie formulata de notar pentru "extindere constructie"anexand certificat urbanism ,autorizatie de construire ,tabel ul cu semnaturi,toate semnate si stampilate de el,acelas notar care a intocmit si documentatia cu proiectul de mansarda in care a inserat declaratia pe proprie raspundere a paratului si tabelul cu cele 7 semnaturi????eu poate ma insel, dar cred ca si-a depasit atributiile,
si oricum n-am inteles cum de aia de la cadastru au "inregistrat " totusi o extindere, documentatia fiind incompleta-mai ales ca certif de urbanism definitiv avea notificarea ca odata cu inscrierea sa se faca si iesirea din indiviziune,in plus nu e nici incheiere de carte!!!
poate imi explica si mie cineva(?)

Pretor

Post by Pretor » 16 Dec 2008, 23:16

MedEx, aici e prezentată "cestiunea" în detaliu:

Pretor

Post by Pretor » 16 Dec 2008, 23:17

MedEx, aici e prezentată "cestiunea" în detaliu:

contestare drept de proprietate

ignite

Post by ignite » 28 Dec 2008, 17:41

mansarda aceea este total ilegala pentru ca:

1. asociatia de proprietari este o persoana juridica care are ca obiect de activitate impus de lege (deci nu si l alege singura) gestionarea si administrarea partilor comune din condominiu. Deci, actele de dispozitie de instrainare, de vanzare a cotei parti precum si dispozitia materiala asupra partilor comune indivizibile fortate este interzisa de lege, pe de o parte, pentru ca asociatia nu poate face ceva ce nu intra in obiectul sau de activitate, pe de alta parte, pentru ca nici cu acordul tuturor nu se poate dispune asupra proprietatii comune, tocmai pentru ca este fortata, nu este comuna, obisnuita, suntem in condominiu, iar nu intre frati.

2. mai sunt si alte argumente...dar primul este suficient pentru a solicita anularea conventiei de instrainare, a autorizatiei, a mansardei, a intabularii care este una total abuziva.

legal, se cere desfiintarea mansardei, adica repunerea imobilului in situatia anterioara pe cheltuiala constructorului, plus daune...

NU E ASA CA AVETI PRIMAR PDL?

Post Reply