stramutare

Discutii privind procedura civila
Post Reply
luminel

stramutare

Post by luminel » 21 Dec 2008, 23:36

Solicit parerea D-vs in urmatoarea problema

İntr-o cauza comerciala avand ca obiect pretentii, debitorul are sanse de admitere a cererii de stramutare pe motiv de banuiala legitima, motivat fiind de faptul ca administratorul firmei creditoare are sotia avocat, care de altfel reprezinta societatea in acest proces.
Va rog sa-mi spuneti daca cunoateti alte motive de banuiala legitima, in baza carora au fost admise cererile de stramutare.
Va multumesc

mazgalici

Post by mazgalici » 22 Dec 2008, 14:08

Nu cred ca ti se poate admite cererea pe temeiul invocat de tine. Banuiala este legitima atunci cand se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita calitatii partilor, vrajmasiilor locale sau imprejurarilor pricinii. Prin calitatea partilor cred ca se intelege situatia in care una dintre parti are o ruda apropiata cu unul dintre magistratii instantei sau daca cealalata parte ar fi o persoana publica importanta si ar exista riscul de a influenta hotararea instantei.

Simplul motiv ca administratorul firmei creditoare angajeaza sotia avocat pentru a apara interesele firmei sale, nu cred ca te poate ajuta sa primesti un raspuns pozitiv. E liber sa isi aleaga ce avocat doreste pentru a-si apara drepturile, exceptand situatia in care avocatul/avocata ar fi sotul/sotia sau cumnatul/cumnata magistratului care instrumenteaza cauza (caz de recuzare pentru judecator).

chimera

Re: stramutare

Post by chimera » 22 Dec 2008, 14:20

luminel wrote:Solicit parerea D-vs in urmatoarea problema

İntr-o cauza comerciala avand ca obiect pretentii, debitorul are sanse de admitere a cererii de stramutare pe motiv de banuiala legitima, motivat fiind de faptul ca administratorul firmei creditoare are sotia avocat, care de altfel reprezinta societatea in acest proces.
Va rog sa-mi spuneti daca cunoateti alte motive de banuiala legitima, in baza carora au fost admise cererile de stramutare.
Va multumesc
si care e- ma rog- banuiala legitima? 8O

diaconu

banuiala legitima

Post by diaconu » 22 Dec 2008, 23:29

caz de banuiala legitima: presedintele unei instante este ruda/afin cu un judecator din cadrul aceleiasi instante. Judecatorul locuieste pe o strada unde urmeaza sa se ridice o cladire cu un nivel de inaltime diferit de al celorlalte cladiri. Vecinii judecatorului ataca in instanta autorizatia de construire si castiga la fond. Se face cerere de stramutare pe motivul aratat mai sus, iar ICCJ admite cererea. S-a apreciat ca exista motive de banuiala legitima intrucat judecatorul este afin cu presedintele instantei la care s-a solutionat in fond dosarul, iar judecatorul este direct interesat in a nu se edifica o cladire cu un regim de inaltime diferit de restul cladirilor. Judecatorul nu era parte in dosar.

Post Reply