Reabilitare.

Discutii privind procedura penala
Post Reply
raptordivx

Reabilitare.

Post by raptordivx » 18 Dec 2008, 10:40

Buna ziua. Sper ca folosesc acest forum asa cum se cuvine. In cazul in care moderatorul considera ca am postat gresit il rog sa mute acest mesaj acolo unde trebuie.
Problema: Pe data de 11.06.2007 am fost condamnat la 1 an si 3 luni cu suspendare, pentru infractiuni constand in incalcarea drepturilor de autor. Acum as dori sa imi depun actele pentru un atestat de sofer taxi. Nu pot face acest lucru deoarece nu am cazierul curat. Ce trebuie sa fac pentru a obtine o reabilitare? Unde trebuie sa ma adresez? si cam cat dureaza ?

ursu

Post by ursu » 18 Dec 2008, 20:43

Daca hotararea prin care s-a pronuntat suspendarea conditionata a ramas definitiva la data care o spui, atunci vei socoti asa: 1 an si 3 luni , la care mai adaugi inca 2 ani, acesta fiind termenul de incercare.
Deci, reabilitarea de drept intervine abia la sfarsitul lui septembrie 2010.
Direct la Serviciul de caziere judiciare, dar..mai ai de asteptat!

MedEx

Post by MedEx » 18 Dec 2008, 23:52

Este adevarat si corect ce a spus URSU! Eu te sfatuiesc in schimb sa obtii cazierul asa cum este si sa incerci sa obtii autorizatia legala pentru a fi sofer de taxi. Daca nu reusesti iti este incalcat un drept legal si garantat de constitutie dreptul la munca. Fapta savarsita de tine nu se incadreaza in categoria faptelor care iti interzice sa practici o anumita meserie. Daca nu reusesti sa obtii autorizatia iti recomand sa consulti un avocat pentru a reusi prin intermediul instantei de judecata sa obtii ceea ce vrei.!
Succes!

wittmann

Post by wittmann » 19 Dec 2008, 11:25

Extras din legea 38/2003

Art. 9
(1) Autorizaţia de transport în regim de taxi sau autorizaţia de transport în regim de închiriere se eliberează de autoritatea de autorizare din cadrul primăriei localităţii sau primăriei municipiului Bucureşti de pe raza administrativ-teritorială în care transportatorul îşi are sediul sau domiciliul, după caz, pe baza unei documentaţii care trebuie să conţină următoarele:
a) [...]
b) [...]
c) [...]
d) dovada îndeplinirii condiţiei de onorabilitate, respectiv:
1. cazierul judiciar al persoanei desemnate, din care să rezulte că aceasta:
- nu a fost condamnată pentru infracţiuni de natură comercială;
- nu a fost condamnată pentru infracţiuni privind condiţiile de plată şi de angajare, perioadele de conducere şi de odihnă ale conducătorilor auto, siguranţa rutieră, siguranţa vehiculului rutier sau a persoanelor transportate, protecţia mediului;
- nu a fost condamnată pentru infracţiuni de tâlhărie, crimă şi viol;

Post Reply