normele de aplicare a OUG 200 din 2008

Discutii privind procedura civila
Post Reply
pepita

normele de aplicare a OUG 200 din 2008

Post by pepita » 09 Dec 2008, 11:41

1. aveti cumva normele de aplicare a OUG 200 din 2008 de modificare a Codului Fiscal?

2. Art. 261 C pr civ: "Comunicare se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii".
Ce implica pt instanta nerespectarea acestui termen ?

sah

Re: 2 in 1

Post by sah » 09 Dec 2008, 20:39

pepita wrote:2. Art. 261 C pr civ: "Comunicare se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii".
sanctiune administrativa

giovanni

Re: 2 in 1

Post by giovanni » 10 Dec 2008, 00:09

sah wrote:
pepita wrote:2. Art. 261 C pr civ: "Comunicare se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii".
sanctiune administrativa
Eu il vad ca pe un termen de recomandare, cu sanctiune 0. Niciodata nu veti vedea sanctiuni disciplinare (nu administrative - cu titlu de exemplu, amenda e administrativa) pentru asa ceva. Mie o data mi-a comunicat sentinta abia dupa 3 luni si jumatate. Si pentru asta nimeni nu a patit nimic.
Draga Sah, vei vedea cand va fi sa pledezi ca avocat, cat de departe se situeaza practica de teorie.

ignite

Post by ignite » 12 Dec 2008, 22:18

comunicarile se fac tarziu din doua motive. unul: judecatorul nu motiveaza la timp, ca il doare in basca pe el. doi: grefierul din cauza volumului nu are timp sa tehnoredacteze (ca mai are si de motivat uneori ce nu motiveaza judecatorul plus incheieri plus tehnoredactari).
asa ca...ciuciu sanctiuni. sau pur si simplu se uita o comunicare, scapa...asta este. daca se face o cerere se poate urgenta. asta este ideea. Dar nu prea e temei.

pepita

Post by pepita » 13 Dec 2008, 10:19

Am nevoie de comunicare pt a vedea motivele pt care au admis o actiune impotriva soc. la care lucrez. De asemenea, sigur voi face recurs ( e litigiu de munca ) si daca solicit comunicarea, termenul curge de la data solicitarii... Dar o primesc in termen, pentru a putea face referire in cererea de recurs la motivele primei instante ?
Si mai vine si perioada de concediu la firma - 19 dec. - 5 ian. ....

M-am hotarat sa solicit luni comunicarea, voi depune apoi in termen cererea de recurs; fiind vb de o hot care nu poate fi atacata cu apel, voi solicita instantei de recurs sa o judece sub toate aspectele. Daca primesc motivarea pana la termenul de recurs, voi depune o completare la primul termen.

Ce ziceti, m-am hotarat bine ? Multumesc.

De normele la OUG 200/2008 cu modificarea TVA la 5% la locuinte, nu stie nimeni ? Cred ca nu sunt publicate inca ... de nu le gasesc!

gavril

Post by gavril » 13 Dec 2008, 13:33

cine respecta termenul ala? eu n-am intalnit pe nimeni pana acuma. nici nu ar avea cum.

sanctiune administrativa. hai ca asta-i tare. :-D

Post Reply