In 2003 a murit bunicul meu. In urma lui au ramas drept mostenitori sotia, fiul si fiica(care a decedat). Din casatoria ficei au rezultat 2 copii.
Eu sunt unul dintre acestia. In prezent eu stau cu bunica mea de care am grija. As dori sa stiu in urma succesiunii ce drepturi mi se cuvin.
Va multumesc anticipat pt. sfaturi.
un sfat, daca se poate
daca bunurile ce formeaza masa succesorala au fost dobandite in timpul casatoriei atunci lucrurile stau asa: in masa succesorala intra 1/2 din aceste bunuri iar la acestea au dreptul sotia supravietuitoare, fiul si cei doi copii ai fiicei predecedate.
dzca bunurile nu au fost dobandite in comun atunci ele intra integral in masa succesoarala si la mostenire vin aceleasi persoane enumerate mai sus
dzca bunurile nu au fost dobandite in comun atunci ele intra integral in masa succesoarala si la mostenire vin aceleasi persoane enumerate mai sus
Daca bunicul nu a lasat testement, masa succesorala se imparte astfel: 1/4 bunica (sotie supravietuitoare); 3/8 fiecare dintre copii; 3/16 fiecare dintre nepoti.
Daca exista testament, ai grija sa nu primesti mai putin de 7/48 din succesiunea dupa bunicul tau, care ti se cuvine de drept, ca mostenitor rezervatar.
Daca exista testament, ai grija sa nu primesti mai putin de 7/48 din succesiunea dupa bunicul tau, care ti se cuvine de drept, ca mostenitor rezervatar.