legislatie mansardare

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
balu

legislatie mansardare

Post by balu » 13 Nov 2008, 16:11

Va salut

Am o intrebare.

In situatia in care doresc sa transform podul casei in camera locuibila, fara a-i modifica forma, este nevoie de proiect si avize ca si pentru o constructie noua?

Va multumesc anticipat

ursu

Post by ursu » 14 Nov 2008, 12:05

Da, ai nevoie de proiect, autorizatie...
Practic schimbi destinatia podului casei.
Vezi la Primarie.

kinga

Post by kinga » 14 Nov 2008, 14:08

si mai intervin si probleme cu structura de rezistenta.... :razz: :razz:

balu

Post by balu » 15 Nov 2008, 09:19

Multumesc pt. raspunsuri.

In legatura cu structura de rezistenta, mergeam pe urmatoarea idee:

- avand in vedere faptul ca greutatea totala a acoperisului va scadea simtitor prin inlocuirea tiglei cu o invelitoare mult mai usoara, am crezut ca se poate lua in calcul acest aspect, situatie in care nu ar trebui o expertiza prea elaborata.

In legatura cu destinatia, am crezut ca, printr-o simpla instiintare catre Primarie, se poate lua in evidenta ca si spatiu locuibil.

Multe persoane m-au sfatuit sa mansardez fara sa solicit aprobare de la primarie - sunt multi care au mansardat fara un temei legal - insa nu vreau sa risc.

M-am gandit ca poate exista o portita legala privitor la aceasta problema.

Salutari

kontrast

Post by kontrast » 08 Dec 2008, 15:49

Mansardarea fara autorizatie de construire / recompartimentare / extindere nu se intabuleaza in Cartea Funciara (situatie experimentata de mine acum 3 ani la BCF Sector 3 Bucuresti).
In cazul in care prin mansardare (sau chiar si fara mansardare) modificati structura si / sau materilalele acoperisului va este absolut necesara o autorizatie. Un exemplu concret: acoperisul tip "Lindab" este mult mai greu decat tabla sau tigla traditionala.

Post Reply