Va cer un sfat in legatura cu o situatie disperata a unei familii:
Unul din soti, patimas al bauturii, doreste sa vanda un bun comun!
Interdictia incheierii unui astfel de act e clara in privinta consimtamantului celuilalt sot. Intrebarea mea era ce se poate face pentru a putea preintampina totusi o astfel de vanzare! Si daca totusi vanzarea ar avea loc, care sunt cele mai eficiente masuri de restabilire a normalitatii?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
preîntampinare vanzare bun comun!
preintampinare vanzare bun comun
in mod normal nu se poate incheia o astfel de vanzare.
ce vad eu ca ar putea sa faca, eventual cate o notificare despre intentia sotului catre toate autoritatile fara de care nu se poate incheia actul de vanzare-cumparare (de la adm. fin pana la asociatia de proprietari).
in notificare sa se solicite sa nu se elibereze acte care ar putea folosi la vanzarea bunului, fara ca solicitarea sa vina din partea ambilor soti personal, nu cu procura sau imputernicire.
obligatoriu sa se lase un nr de contact, pentru ca, in situatia in care se primeste o astfel de cerere sa fie anuntata persoana care a facut notificarea.
daca totusi se vinde, singura cale este actiunea in justitie.
croc
ce vad eu ca ar putea sa faca, eventual cate o notificare despre intentia sotului catre toate autoritatile fara de care nu se poate incheia actul de vanzare-cumparare (de la adm. fin pana la asociatia de proprietari).
in notificare sa se solicite sa nu se elibereze acte care ar putea folosi la vanzarea bunului, fara ca solicitarea sa vina din partea ambilor soti personal, nu cu procura sau imputernicire.
obligatoriu sa se lase un nr de contact, pentru ca, in situatia in care se primeste o astfel de cerere sa fie anuntata persoana care a facut notificarea.
daca totusi se vinde, singura cale este actiunea in justitie.
croc