Plangere la CEDO - se poate aduce urmatoarea cauza ?

Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Post Reply
cristi_cluj

Plangere la CEDO - se poate aduce urmatoarea cauza ?

Post by cristi_cluj » 03 Dec 2008, 10:33

Problema mea e urmatoarea:

Am luat in luna sept 2008 o masina din Belgia ( fabricatie 2001) de la un dealer. Pe factura a fost trecut kilometrajul masinii (aproximativ 150.000 de km).

La un test facut in tara am gasit ca in computerul masinii era inregistrata o eroarea la 200.000 de km.

O concluzie foarte simpla... INSELACIUNE, masina are kilometrajul dat inapoi cu cel putin 50.000 de km. (Mentionez ca in computerul masinii NU se poate scrie sau sterge din exterior, doar masina e cea care a putut inregistra respectiva eroare la 200.000 de km)

Merita deschis dosar impotriva firmei belgiene care mi-a vandut masina ? Se pot cere daune morale ?

wittmann

Post by wittmann » 03 Dec 2008, 19:52

Banuiesc ca ai auzit de CEDO intr-un club.... ceva...

MedEx

Post by MedEx » 04 Dec 2008, 18:43

Te poti adresa instantelor de judecata sau autoritatilor Belgiene cu plangere pentru inselaciune. Se va aplica legea din Belgia iar in final daca nu esti multumit de hotararea data de instanta de judecata belgiana dupa ce ai uzitat toate caile de atac abia atunci CEDO.
Pana atunci chiar unde ai auzit de CEDO?

cristi_cluj

Post by cristi_cluj » 05 Dec 2008, 09:57

Multumesc MedEx pentru raspuns si pt clarificarile legate de CEDO

MedEx

Post by MedEx » 05 Dec 2008, 15:13

Ok!

liloo

Post by liloo » 05 Dec 2008, 15:48

MedEx wrote:Te poti adresa instantelor de judecata sau autoritatilor Belgiene cu plangere pentru inselaciune. Se va aplica legea din Belgia iar in final daca nu esti multumit de hotararea data de instanta de judecata belgiana dupa ce ai uzitat toate caile de atac abia atunci CEDO.
Sesizezi Curtea EDO doar daca s-a incalcat un drept protejat de Conventie sau de protocoalele aditionale.

MedEx

Post by MedEx » 06 Dec 2008, 09:55

ASA E! DOAR DACA....

Post Reply