retragere actionar din societate art134/L31
retragere actionar din societate art134/L31
La schimbarea formei unei societati pe actiuni (din soc deschisa in soc inchisa) aceasta are obligatia ca la cererea oricarui actionar care solicita retragerea din societate ca urmare a faptului ca nu e de acord cu hotararea AGEA respectiva de sch formei societatii sa-i plateasca contravaloarea acestora rezultata in urma unei expertize ale caror costuri sant suportate de societate.In cazul meu, aceasta a refuzat, am dat in judecata platind taxa de timbru de 39 lei si 2 timbre jud de 0.5 lei.instanta de fond mi-a resp actiunea pe motiv ca n-am timbrat corespunzator sumei ce ar fi rezultat din inmultirea nr de actiuni detinute cu valoarea nominala a actiunilor respectiv 1266 lei si un timbru judic de 50 lei.,mi se pare neintemeiata sentinta deoarece actiunea nu a fost "in pretentii" ci se referea la obligatia "de a face" necunoscandu-se contravaloarea actiunilor ce ar urma sa o primesc in urma acestei tranzactii; instanta neavand calitatea de expert si referindu-se la o actiune in pretentii si nu la obligatia de a face aceasta tranzactie.voi ce parere aveti?Actiunea initiala am introdus-o la tribunal.Apelul se trimite tot pe adresa tribunalului dar adresata presedintelui curtii de apel?sfatuiti-ma si voi.multumiri anticipate