Dubla licenciata

Discutii privind procedura civila
Marinela

Dubla licenciata

Post by Marinela » 23 Nov 2008, 10:02

Buna Ziua ,

Sint nou in acest forum.....

Cineva se gaseste in situatia urmatoare- licenciat al facultati de drept Rominia ...continui-ud studile in strainate ajugi-nd avocat spaniol definitiv .

M-ar interesa -pentru a intra in Barou din Rominia ce trebui intrunit ....as dori sa stiu daca cine se afla intr-o situatie similara.

Multumesc mult
Marinela

bobocel

Re: Dubla licenciata

Post by bobocel » 24 Nov 2008, 18:35

Marinela wrote:M-ar interesa -pentru a intra in Barou din Rominia ce trebui intrunit
draga mea, in primul rand:

"Art. 25. - (1) Consiliul U.N.B.R. se va pronunta asupra cererii de primire in profesia de avocat dupa sustinerea examenului de verificare a cunostintelor privind dreptul romanesc si de limba romana sau dupa ce comisia de evaluare a decis asupra scutirii solicitantului de sustinerea examenului, conform art. 805 si 8014 din Lege."

citeste Legea 51/1995 si succes la examenul de limba romana :)

Marinela

Post by Marinela » 24 Nov 2008, 18:59

Multumesc mult pentru raspunsul acordat ...o sa citesc aceste legi trimise de tine BOBOCEL.

Te salut y o zi buna iti doresc

Marinela

Post by Marinela » 24 Nov 2008, 20:53

Buna speta ...am citito putin si mi se pare interesanta unica diferenta este ca eu sint si licenciata a facultati de drept din Rominia iar in Spania sint avocat definitiv deci sint inscrisa in Baroul de Avocati de Madrid...deci ramine de vazut ce decide Uninunea Avocatilor ...sint in cautare....

Va multumesc mult pentru colaborare,faptul ca nu sint in Rominia ma impiedica mult cautarea .....unicul remediu este internetul ..

Astept in continuare sugesti

Un salut
Marinela

johei

Post by johei » 24 Nov 2008, 23:58

Adreseaza-te direct baroului unde ai vrea sa te inscrii...
...o sa primesti toate informatiile necesare!

Marinela

Post by Marinela » 25 Nov 2008, 18:15

Da multumesc mult pentru raspuns ...dar sa sti ca am intrebat in Baroul de care apartin respectiv locuiesc dar nu mi-au dat nici un raspuns concret ...zice...ca este de competenta Bucurestiului ..pentru ca nu au mai avut acest caz ..si nu stiu cei de facut .......este chiar .......

Multumesc pentru raspuns ...continui investigatile ..uuufff

elle_cv

Post by elle_cv » 25 Nov 2008, 21:50

de cati ani esti prin "strainataturi"???...ca nu prea mai stii romaneste :grin: :grin:

Marinela

Post by Marinela » 27 Nov 2008, 00:38

Da, multumesc pentru intrebare .....ce destept esti .....dar pentru cultura ta general sint pelcata de 15 ani din Rominia ...si vorbesc 5 limbi straine(esti multumit ?) ....oricum se vede educatia ta precum si inteligenta ta.

Intradevar uneori gresesc pentru ca nu scriu mult in romineste ...este o limba care nu o prea folosesc ...dar totusi vad ca aroganta romineasca este persistenta si in actualitate.Sper ca nu esti jurist pentru ca ar fi o rusine pentru o Facultate de Drept sa scoata un jurist atit de arogant si "destept "ca tine.

Oricum iti multumesc pentru intrebare si sper sa fi fericit acolo de unde esti

johei

Post by johei » 27 Nov 2008, 00:47

Marinela draga...
ti-am trimis un mp, in care scria totul foarte amanuntit ce si cum ai de facut, precum si diferitele variantepe care le aveai de ales!

Nu te mai obosii sa-l cauti, l-am sters...

Vorbesti 5 limbi, ai studii de drept si in romania si in spania... sunt convins ca te vei descurca!

Si apropo de aroganta romanilor... probabil ca intre timp tu nu mai esti romanca, nefiind deloc aroganta!

elle_cv

Post by elle_cv » 27 Nov 2008, 10:24

Daca esti romanca, sa iti fie tie rusinica, ca ai uitat dupa 15 ani sa vb si sa scrii romaneste. Ca mai uiti un cuvant...e ok, dar dezacordurile pe care la faci... :-? Sunt altii care sunt plecati de 30 de ani si care vb si scriu corect...aia sunt adevaratii romani.
Si apoi se presupune ca nu ai plecat la cules de capsuni ci ai absolvit o facultate de drept....nu cred ca dupa 15 ani, uiti ca " ajungand" si "continuand" se scriu legat si nu dezlegat.
Daca stapanesti la fel de bine si celelalte limbi..... :x :x :x degeaba le-ai invatat. Decat sa stii o suta de lucruri prost, mai bine fa unul singur dar bun
Cum vrei sa profesezi in Romania si mai ales sa tii o pledoarie in fata unei instante daca tu nu stii sa te exprimi?

Marinela

Post by Marinela » 27 Nov 2008, 11:54

Sti ceva ...nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund ....SI totusi vreau sa-ti raspund la intrebarea ta ........NU VREAU SA PROFESEZ IN ROMINIA,cistig prea bine aici ca sa ma obosesc sa cistig niste banusori in Rominia.

Asa ca sustin cele spuse anterior .....aroganta si mentalitatea romineasca lasa mult de dorit.

Asa cum zice Mircea Badea de la Antena 1 ...."STATI IN ROMINIA SI ASTA VA OCUPA TOT TIMPUL" :grin:

johei

Post by johei » 27 Nov 2008, 12:05

Marinela wrote:Sti ceva ...nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund ....SI totusi vreau sa-ti raspund la intrebarea ta ........NU VREAU SA PROFESEZ IN ROMINIA,cistig prea bine aici ca sa ma obosesc sa cistig niste banusori in Rominia.

Asa ca sustin cele spuse anterior .....aroganta si mentalitatea romineasca lasa mult de dorit.

Asa cum zice Mircea Badea de la Antena 1 ...."STATI IN ROMINIA SI ASTA VA OCUPA TOT TIMPUL" :grin:
Intrebare de baraj: De unde stii tu ca cei de pe aici stau in Romania?

elle_cv

Post by elle_cv » 27 Nov 2008, 15:07

nu te obosesti sau te obosesti sau nu...sau da :x :x... nu mai inteleg nimic!!! ;-) ;-)
Cine-i arogant????
Marea licentiata in drept si cunoscatoare a cinci limbi, care nu stie nici macar sa scrie ROMANIA.
SI acum 15 ani, Romania tot asa se scria, draga.
Marinela, draga .....ti-as spune o vorba dulce a romanului......oops :grin: :grin: :grin: nu pot ca sa zic ca suntem pe un site cu juristi, dar iti imaginez tu la ce m-am gandit ca doar esti licentiata, nu?
Pupici dulci si multi banisori in Spania!!! 8) 8) 8)

aiurel

Post by aiurel » 27 Nov 2008, 16:21

Marinela wrote:Buna Ziua ,

Sint nou in acest forum.....

Cineva se gaseste in situatia urmatoare- licenciat al facultati de drept Rominia ...continui-ud studile in strainate ajugi-nd avocat spaniol definitiv .

M-ar interesa -pentru a intra in Barou din Rominia ce trebui intrunit ....as dori sa stiu daca cine se afla intr-o situatie similara.

Multumesc mult
Marinela
Sti ceva ...nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund ....SI totusi vreau sa-ti raspund la intrebarea ta ........NU VREAU SA PROFESEZ IN ROMINIA,cistig prea bine aici ca sa ma obosesc sa cistig niste banusori in Rominia. 04.gif
:roll: :roll: :roll: :roll:

Si atunci care a fost scopul intrebarilor adesate de tine?!?!?!

Nu aveai cui sa-i spui ca esti avocat de succes in Spania??!???!!

kinga

Post by kinga » 27 Nov 2008, 17:19

:-D :-D :-D :-D

sti ceva .. esti una forumist .. ingrozitor de arrrogant... :grin: :grin: :grin: :-? :-? :-?

si nici macar nu esti.. abogado di spania.. :-P

Post Reply