Contract administrativ (concesionare)-competenta materiala

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
raket

Contract administrativ (concesionare)-competenta materiala

Post by raket » 15 Nov 2008, 07:33

Potrivit art.66 din OUG 54/2006, orice litigiu legat de executarea contractelor de concesionare este de competenta tribunalului-sectia de contencios administrativ.
Conform art.70 din aceeasi ordonanta de urgenta, contractele de concesionare incheiate inainte de intrarea sa in vigoare raman supuse reglementarilor anterioare.
Iar potrivit art.725, alin.1 din Codul de procedura civila, legea procesuala este de imediata aplicare.
In aceste conditii, daca un concedent solicita plata unei redevente restante de, sa zicem, 1000 lei, rezultata dintr-un contract incheiat in anul 1997, cine este competent sa solutioneze litigiul-tribunalul sau judecatoria?
V-as ruga cu exemple din practica.
Multumesc.

liloo

Post by liloo » 15 Nov 2008, 10:25

Dupa parerea mea, art. 70 se refera la dispozitiile de drept material si nu la cele de procedura.
Prin urmare, competenta apartine sectiilor de contencios administrativ ale tribunalelor.

raket

Post by raket » 15 Nov 2008, 22:48

Mersi, liloo. Aceeasi e si parerea mea, dar m-ar ajuta daca mi se pot da exemple din practica, daca exista asa ceva.
Multumesc.

raket

Post by raket » 16 Nov 2008, 07:46

Va rog, instantele din zona de unde sunteti, cum solutioneaza aceste cauze (in ce priveste competenta materiala)? Pentru ca Tribunalul Hunedoara considera ca judecatoriile sunt competente!?

Multumesc.

ama

Post by ama » 17 Nov 2008, 14:44

Vezi si legea contenciosului, eu asa imi amintesc ca le declara contracte administrative pe contractele de concesiune si face vorbire si despre competenta materiala a instanteleor in cazul proceselor care izvorasc din incheierea, modificarea,incetarea sau executarea contractelor de concesiune.

Post Reply