Buna!
Am o prietena buna care a luat examenul pt judecatori!!!!!! Bravo ei!
Poate dau si eu in viitor dar va intreb, toate cele hotarari CEDO unde le gasiti? nu ma refer pe net unde sunt lungi si dese....
Si Conventia actualizata se gaseste in librarii sau pe unde pe net?
Pt restul am inteles ca-s de ajuns Codurile, Constitutia si legile de organizare, statut si a magistratilor.
Multumesc.
Cedo grile
Re: Cedo grile
Buna,jurista wrote:Buna!
Am o prietena buna care a luat examenul pt judecatori!!!!!! Bravo ei!
Poate dau si eu in viitor dar va intreb, toate cele hotarari CEDO unde le gasiti? nu ma refer pe net unde sunt lungi si dese....
Si Conventia actualizata se gaseste in librarii sau pe unde pe net?
Pt restul am inteles ca-s de ajuns Codurile, Constitutia si legile de organizare, statut si a magistratilor.
Multumesc.
Vrei sa zici ca prietena ta a dat si a intrat citind doar codurile si constitutia +legile de organizare? Ma cam indoiesc.... Sau poate ca aici se aplica ceea ce scria colegul saint-ex in topicul despre cum a fost exam din 2 noe.
CEDO gasesti pe net si alea sunt, lungi si stufoase:)
Pe prima am vazut o la M. Eminescu, dar pe a doua nu. Pretul primei carti este mai bun pe net.
Insa prefer sa o trag la xerox de la BCU pentru ca nu are comentarii si nu am auzit in viata mea de autoare. Are subiectele acelea si, intr adevar, cum spune autoarea, poti sa intri la examen cu ea (dar acum nu mai e voie), daca rupi ultima parte.
A doua este practica, dar nu este pentru studiul CEDO.
Gavril, iti recomand cartea lui UDROIU (desi, poate nu ai nevoie de recomandarea nimanui) (cu aplicatie pe procesul penal). E cam groasa, cam scumpa, dar e recenta si specializata pe un anumit domeniu si mi se pare foarte buna (mai ales pentru rezolvarea anumitor teme). Se refera la protectia europeana a drepturilor omului (mai mult decat Cedo).
Insa prefer sa o trag la xerox de la BCU pentru ca nu are comentarii si nu am auzit in viata mea de autoare. Are subiectele acelea si, intr adevar, cum spune autoarea, poti sa intri la examen cu ea (dar acum nu mai e voie), daca rupi ultima parte.
A doua este practica, dar nu este pentru studiul CEDO.
Gavril, iti recomand cartea lui UDROIU (desi, poate nu ai nevoie de recomandarea nimanui) (cu aplicatie pe procesul penal). E cam groasa, cam scumpa, dar e recenta si specializata pe un anumit domeniu si mi se pare foarte buna (mai ales pentru rezolvarea anumitor teme). Se refera la protectia europeana a drepturilor omului (mai mult decat Cedo).
M. Udroiu - Conventia europeana a drepturilor omului si dreptul procesual penal roman
da. am vazut-o la biblioteca.
ne-a spus si formatorul ca este buna.
merci de recomadare.
o sa-i fac un xerox ca nu mai am bani luna asta de alte carti.
deja mi-am pus deoparte vreo 2 milioane pt. sapt. viitoare cand am nevoie sa cumpar 2 carti absolut necesare.
PS: are cineva vreun referat CEDO pe art.9? asa .. de completare la ce mi-am pus eu in cap sa-l fac weekend-ul asta.
da. am vazut-o la biblioteca.
ne-a spus si formatorul ca este buna.
merci de recomadare.
o sa-i fac un xerox ca nu mai am bani luna asta de alte carti.
deja mi-am pus deoparte vreo 2 milioane pt. sapt. viitoare cand am nevoie sa cumpar 2 carti absolut necesare.
PS: are cineva vreun referat CEDO pe art.9? asa .. de completare la ce mi-am pus eu in cap sa-l fac weekend-ul asta.