Drepturi asociat minoritar

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
gianina

Drepturi asociat minoritar

Post by gianina » 29 Sep 2008, 14:05

Buna,

Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: sunt administrator si am 80% parti sociale intr-un SRL. 20% sunt detinuti de o alta persoana care vreau sa plece din firma. Problema este ca imi cere tot felul de documente financiare, nu vrea sa-mi vanda partile ei si imi spune ca va cere auditarea societatii. Iar eu nu stiu ce drepturi are ca asociat minoritar si nici cum ma ajuta legea sa o scot din afacere. Multumesc mult

AdrianF

Post by AdrianF » 03 Oct 2008, 23:49

Majoritar sau minoritar nu este important. Are dreptul de a fi informata cu privire la ce se petrece cu si in societatea respectiva. Si daca are 0,1%, tot are acest drept! Chiar si daca ramane in SC si nu ar avea intentia de a pleca.

gino

Post by gino » 12 Oct 2008, 14:29

multe SRL-uri au acesta problema in diferite variante. De exemplu eu as vrea sa stiu daca exista vreo modalitate prin care asociatii majoritari pot lua vreo hotarare in AGA peste asociatul minoritar si eventual cum se procedeaza fara sa se ajunga la lucruri extreme ( eliminarea asociatului minoritar sau chiar desfiintarea firmei). Va multumesc frumos.

himera

Post by himera » 07 Nov 2008, 12:59

Depinde de ce hotarare se doreste a fi adoptata, pentru ca in anumite cazuri se solicita unanimitate, iar pentru alte probleme se cere o dubla majoritate absoluta atat din capital cat si din nr. asociatilor, aceasta fiind particularitatea existenta in cazul SRL-ului.

Post Reply