Salut la toata lumea.
Nici nu stiu la ce se incadreaza problema mea asa ca o sa postez la ,,Alte discutii"(daca operatorii considera ca subiectul se incadreaza in alta parte va rog sa-l mutati cu scuzele de rigoare). Am o problema la care nu gasesc rezolvare si va cer pe aceasta cale ajutorul celor care sunt in masura sa-mi furnizeze un sfat sau mai multe. Sa va povestesc:
Prin anul 2003 am facut greseala sa-mi amanetez casa pentru o suma de bani foarte mica pentru valoarea bunului la un camatar local. Totul bine si frumos pana in vara lui 2004 cand au inceput problemele, camatarul dorind sa-i inapoiez suma datorata plus dobanda. Atunci neavand cum sa inapoiez aceasta suma el a vandut casa cumparata de la mine la alta persoana care a incercat sa ma scoata afara din locuinta prin diverse metode (amenintari, deconectarea curentului electric etc...)dar fara succes, eu ramanand in locuinta. Cand persoana respectiva a inteles ca nu poate intra in posesia apartamentului a vandut inapoi apartamentul camatarului ca pana la urma sa-i inapoiez suma de bani si dobanda mult peste suma datorata(a obtinut un profit mare).Acum incepe adevarata problema. Cand am inapoiat suma de bani am facut numai o hartie de mana prin care recunoaste ca a primit suma de bani datorata si ca nu are nici o pretentie, facand si o procura sa pot semna in locul lui peste tot urmand sa facem actele eu neavand suma de bani necesara. Dupa vreo 4 ani timp in care am facut rost de bani si avand promisiunea lui ca va face actele am dat drumul la facutul actelor. Dar surpriza acest individ(camatar ma duce cu vorba ca este plecat ba ca nu are timp)tot felul de motive. Nu stiu cum sa procedez sa-l determin pe cale legala sa-mi faca actele inapoi.Am mai multe convorbiri telefonice din care reiese ca numai are nici o pretentie si ca face actele dar nu are timp.Ce ma sfatuiti sa fac pe cale legala.... Va multumesc anticipat si va atrag atentia sa nu cadeti in capcanele intinse de tot felul de indivizi. O zi superba in continuare.
O problema. Ce sa fac?