Curatela fara consimtamant

Familiei
Post Reply
ionpetrescu

Curatela fara consimtamant

Post by ionpetrescu » 30 Oct 2008, 00:33

Subiectul acesta este in legatura cu subiectul "vanzare cumparare fara consimtamant"

In rezumat, fratele meu a vandut acum 1 an jumatate un pamant al tatalui nostru prin intermediul unei curatele. Tata a decedat acum 3 luni si abia acum am realizat ca acel pamant nu apare in actul de succesiune. Sunt convins ca tata nu si-a dat niciodata consimtamantul pentru vanzarea pamantului.

Dupa multe presiuni am reusit sa obtin acea curatela.

Textul curatelei specifica:
"Vazand cererea nr. ... prin care ...(fratele meu) solicita desemnarea sa in calitate de curator pentru ...(tatal meu) , care este bolnav, nedeplasabil, in scopul vanzarii uniu teren ...
Avand in vedere ancheta sociala din care rezulta necesitatea instituirii curatelei; vazand prevederile art. 152 si art 154 din codul familiei; ... (primarul orasului instituie curatela cu mandatul de vanzare al terenului)"

art 154 specifica :"Curatela nu se poate institui decat cu consimtamantul celui reprezentat, in afara de cazurile in care consimtamantul nu poate fi dat."

As avea nevoie de o parere avizata in legatura cu legalitatea acelei curatele avand in vedere ca nu se mentioneaza ca a fost instituita cu acordul tatului meu.

observer

Post by observer » 30 Oct 2008, 11:51

Parerea mea este ca ar trebui sa va angajati un avocat.

Post Reply