al 2lea job

Discutii privind litigiile de munca
dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 25 Oct 2008, 13:56

In ceea ce priveste sanctiunile, in general, sunt de acord cu KDCYES.

In ceea ce priveste sanctiunea in cazul de fata, ar putea fi si alta, nu de natura penala.
Domnisoara aspiranta la functia de consilier juridic este, dupa cum spune, angajata cu functia de baza ca secretara. Ea doreste sa se angajeze ca si c.j cu al doilea job, dupa cum singura spune. Momentan inca functioneaza cartile de munca iar acestea se tin si se completeaza de catre angajatorul de la functia de baza.
Dovada vechimii in meserie, momentan, se face cu cartea de munca (asta daca domnisoara nu doreste sa dea o declaratie in fals ca nu are carte de munca si atunci vine cu adeverinta de la angajator).
In situatia in care d-ra nu va da aceasta declaratie si va veni cu C.M pe de o parte si cu adeverinta de la angajator, pdap s-ar putea ca sanctiunea pt ea sa fie urmatoarea: sa nu i se ia in calcul vechimea.

In al doilea rand cu privire la remarca ta, ca n-are importanta daca isi incheie contract de prestari-servicii sau cim, iti atrag atentia ca un contract de prestari servicii nu face dovada vechimii in munca sau in specialitate, iar fata respectiva doreste sa-si faca vechimea.

In ceea ce priveste respectarea Legii nr. 514 vreau sa te anunt ca am intalnit si judecatori si avocati care o respecta. Ca ex. mi s-a cerut in instanta sa fac dovada ca sunt cj definitiv. De asemenea, Baroul Constanta a solicitat colegilor mei, care s-au inscris la examen, acelasi lucru, adica sa faca dovada ca sunt cj definitivi.

Faptul ca legea nu se respecta cred ca pleaca in primul rand de la cj ca tine. Care se prevaleaza de lipsurile legii si care nu fac nimic sa isi organizeze profesia.

PS1
Nu ma intereseaza daca te intereseaza sau nu aprecierea mea.
Am facut aceasta constatare pdop ca sa se inteleaga ca nu am nimic cu tine si pdap din urmatorul motiv: pe site-uri de agest gen oamenii se impart in doua categorii: cei care isi dau cu presupusul, avand aer de cunoscatori si cei care raspund argumentat pe lege. Din raspunsurile tale (cele pe care am avut ocazia sa le citesc) am presupus ca faci parte din a doua categorie. De aici a venit si surprinderea mea.
Deci, prin remarca facuta de mine am vrut sa se inteleaga aceste lucruri in mai putine cuvinte.

PS2
Lucrul acesta l-ai facut tu in raspunsurile tale pe care le-am citit.

Meseria noastra implica cunoasterea legii precum si puterea de a interpreta in vederea aplicarii ei.
Nu stiu cate relevanta are in aceasta meserie cunoasterea realitatii.
Toata lumea, indiferent de pregatire, poate cunoaste realitatea insa numai noi (si aici ma refer la intreaga tagma a juristilor: cj, avocati, magistrati) putem cunoaste si aplica legea.

kinga

Post by kinga » 25 Oct 2008, 19:27

fato..este pafarista....
rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

si te mai rog sa citesti inca odata ce am scris.. ok????( asta raportat la prestari servii.. ca nu ai inteles.. sigur esti romanca???zau la faza asta ai fost foarte.. pe langa... imi atragi atentia??? la ce scumpo :evil: :evil: :evil: ???si cu ce drept??? da cine te crezi?????????????????????????? auzi acolo.. iti atrag atentia.. la amica ta.. sau la vecina ta.. dar nu mie... :evil: :evil: :evil: :evil:

am scris: vrei vechime??? atunci CIM.. uffffffffffffffffff doamne.. iar pierd timpu .. sa fac traducere din romana in romana.. :-( :-( :-(

iar in rest... rad.. esti si penibila... sau de naivitate extraordinara.. sau de mediocritate extraordinara...

nu stau sa analizez.. ca nu-mi pasa.. :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

lasa-ma cu teoria legea nu se respecta pentru ca...deschide olecuta ochii.. mai uita-te si in stanga si in drepta.. stiu.. pentru tine e mai greu... ( esti cumva incepatoare???) noa si cand ai aruncat o privire pe ici colo.. poate ..poate.. se intampla un miracol.. si o sa intelegi..... da pana atunci e cale lungaaaaaaaaaaaaaaaaa...........

noa si asta fiind spuse.. nu te mai consuma sa-mi raspunzi.. nu citesc... e pierdere de timp...

maripe

Post by maripe » 27 Oct 2008, 12:01

Ai dreptate Kinga , legea nu se respecta absolut deloc .

Incercam sa ne respectam verticalitatea in ceea ce priveste aplicarea legii dar ne lovim de crunta realitate ...

Chiar daca esti un om integru , corect, care doresti sa aplici legea , te izbesti de altii care nu vor s-o respecte ....... ce sa faci ???? ... te duci si tu cu valun .. si mai calci pe langa ...
Cateodata ti se impune sa calci pe langa ..Daca vrei o faci daca nu ....

:floare: :floare: :floare: :cafea:

kinga

Post by kinga » 27 Oct 2008, 14:00

stii Maripe.. cand eram in faculta eram super iluzionata de dreptate..adevar... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dupa 10 ani de practica.. iti dai seama ca nu e totul alb sau negru.. ca mai sunt si alte nuante... mai inveti ca un jurist bun e acela care stie unde sa caute.. esti invatat ca un jurist bun nu e acela care castiga stiind ca are dreptate ci acela care castiga stiind ca nu are dreptate... :( :(

ooooo si cum inveti sa gasesti portitele de scapare... ca doar.. daca toata lumea ar respecta legile.. de ce am mai avea nevoie de juristi??

si mai inveti sa distingi intre lege buna si lege mai putin buna... etccccc

si asta nu inseamna ca esti fara coloana.. inseamna ca ai invatat regulile jocului...te conformezi..gasesti calea de aur.. de mijloc... daca nu ....te lasi de meserie...

ca doar.. daca merem dupa ce a scris fatuca .. nu ar mai trebui aparat niciun criminal, violator, delapidator.. etc.... lu Basescu trebuia imediat saltat permisu ca doar s-a urcat la volan sub influenta bauturilor..e tcccccccc
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

:floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare:

si tie.. :cafea:

ignite

Post by ignite » 27 Oct 2008, 15:43

Stii kinga ce s ar intampla daca cererea si oferta ar atinge un punct de echilibru? Daca am atinge pretul de echilibru. Cel mai bun pret posibil rezultat din cerere si oferta? Adica daca am fi in situatia ideala in care economia ar merge atat de bine, incat cererea ar fi egala cu oferta?
Piata ar fi goala tot timpul!
Totusi, spre asta tindem!
Sper ca nu zici: ce ma sa mai vrea si asta?
Salutare!

kinga

Post by kinga » 27 Oct 2008, 19:59

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stai calm.. nu zac nimic

ai dreptul sa visezi....
:lol: :lol: :lol: :lol:

numa sa nu fie prea tarziu pentru tine .. trezirea la realitate :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Post Reply