cine are calitate procesuala pasiva ?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
lex68

cine are calitate procesuala pasiva ?

Post by lex68 » 14 Oct 2008, 16:05

pensionar care cere modificarea pentru o anume perioada a grupei de munca in care a lucrat.Societatea la care a lucrat se afla in lichidare,cu lichidator desemnat.Actiunea in instanta impotriva cui se va indrepta pentru modificarea grupei de munca si ulterior dobindirea drepturilor aferente?Aveti cumva vreo speta?Multumesc

lex68

Post by lex68 » 22 Oct 2008, 08:00

o parere totusi...

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 22 Oct 2008, 08:41

Am mai incercat inainte sa-ti raspund dar nu stiu de ce nu s-a postat.
Cred ca ar trebui sa formulezi asa "S.C (toate datele de identificare) - societate in lichidare - reprezentata prin lichidator judiciar (toate datele de identificare.)

KDCYES

Post by KDCYES » 22 Oct 2008, 23:20

Raspunsul dat inainte de dana lavinia este foarte bun. Din momentul desemnarii administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, dat fiind faptul ca totul se face prin intermediul acestora, orice cerere se face cu referire la debitoare, prin administrator sau lichidatorul judiciar desemnat in cauza.

Mare atentie la citare, care in materia asta se face electronic.

aprilie

Post by aprilie » 23 Oct 2008, 20:22

in materia falimentului se face electronic, nu in spete de genul asta; asta e litigiu de munca; si in litigiile circumscrise Legii 8/2006 s-a ponuntat CC in sensul ca citarea in procedura speciala prev de lege se face numai dupa indeplinirea procedurii de citare conform Codului de procedura civila

KDCYES

Post by KDCYES » 23 Oct 2008, 21:39

Ai mare dreptate. E exact ca la actiunile in anulare.

Post Reply