Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
mazgalici

Post by mazgalici » 22 Oct 2008, 21:00

My mistake, Gavrile. Se executa in termenul de incercare. :oops: Am comis-o. :cafea:

elle_cv

Post by elle_cv » 22 Oct 2008, 21:31

mazgalici wrote:My mistake, Gavrile. Se executa in termenul de incercare. :oops: Am comis-o. :cafea:
De ce se executa in termenul de incercare? unde ai gasit varianta asta?
Mitrache nu face nici o referire cu privire la acest aspect iar mie mi se pare putin cam ciudat sa se execute in termenul de incercare pentru ca e compus din durata pedepsei aplicate si termen fix/variabil dupa felul suspendarii executarii.
ori pedepsele complementare se executa dupa executarea sau considerarea ca executate a pedepselor principale..
Poti sa faci trimitere la un autor sa ma lamuresc sau sa explici?

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 22 Oct 2008, 22:18

nici eu n-am gasit nimic in Mitrache referitor la asta. aplicarea lor este facultativa in cazul in care pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel putin 2 ani si instanta apreciaza ca fata de gravitatea faptei, persoana infractorului etc, si obligatorie in cazul in care legea prevede expres. or, suspendarea conditionata se poate acorda numai pentru infractiuni la care pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 3 ani si ma gandesc ca instanta, daca a dispus suspendarea nu a mai aplicat si pedeapsa complementara (fiind vb de infractiuni cu grad de pericol social redus si pedepsite ca atare). de altfel, a fost abrogat textul care prevedea infractiunile la care nu se putea acorda suspendarea - viol, tortura etc. nu stiu cat de logica sunt in exprimare la ora asta!

gavril

Post by gavril » 22 Oct 2008, 22:27

si ce te faci daca totusi se aplica o pedeapsa complementara (chiar de-ar fi facultativa)?

elle_cv

Post by elle_cv » 22 Oct 2008, 22:39

Gavril wrote:si ce te faci daca totusi se aplica o pedeapsa complementara (chiar de-ar fi facultativa)?
:grin: chiar asa?
cum se aplica, daca se aplica?
Bulai spune ca se suspenda si pedepsele accesorii si eventual cele complementare, daca s-au aplicat.
ce spuneti?

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 22 Oct 2008, 22:55

si daca se suspenda, cand se mai executa?

mazgalici

Post by mazgalici » 22 Oct 2008, 23:11

Sorry, dar eram la birou si a trebuit sa plec. De acasa nu pot sa stau pe net, ca am calculatorul virusat si imi ia mai mult de jumatate de ora sa deschid o pagina.
Nu mai stiu exact unde am citit despre momentul in care incep sa se execute pedepsele complementare in cazul suspendarii conditionate. Stiu ca intrebarea asta mi-am adresat-o si eu cand am invatat pentru institut si la un moment dat, undeva am gasit raspunsul. Maine am sa caut prin materialele mele si dupa ce partitionez compul voi intra sa va spun ce si unde am gasit.
Dar stiu sigur ca se executa.
Oricum, eu nu am invatat din cartea lui Mitrache. Vreau acum sa o cumpar, pentru o mai buna comparatie.

elle_cv

Post by elle_cv » 22 Oct 2008, 23:22

cory_pisycutz06 wrote:si daca se suspenda, cand se mai executa?
nea Bulai nu mai spune asta... :grin:
Dar gandind asa la rece.....daca condamantul in termenul de incercare nu mai sav nici o infractiune care sa atraga revocarea atunci, la implinirea termenului, fiind reabilitat de drept, ca efect al acesteia inceteaza si obligatia de a executa pedeapsa complementara.
Daca insa savarseste o infractiune si instanta revoca suspendarea, atunci se executa efectiv pedeapsa care fusese suspendata (alaturi de pedeapsa pt noua infractiune) iar dupa executarea acesteia ori considerarea ca executata, se executa si pedeapsa complementara.
it makes sens??? :mrgreen:

luc4s

Post by luc4s » 22 Oct 2008, 23:40

Merci . :)
Pana acum am facut grile din Magureanu, dar sunt net inferioare fata de ale lui Voineag.(cele de la INM sunt ca grad de dificultate intre cele doua)
Oricum are Voineag unele intrebari de ma lasa masca.
Inca nu ma apropii de punctajul tau(ce mi l-am impus ca target), dar nici f departe nu sunt.
Sper sa fac mai bine la penal si proc penala.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 22 Oct 2008, 23:47

si eu tot in penal si proceduri imi pun nadejdea si in mosteniri si obligatii, ca restul....e exterminare psihica! oricum am gasit in Voineag grile cu duiumul gresite si nu numai. putea sa aiba bunul simtz sa actualizeze editia 2007 - ce cauta grila referitoare la art.284 indice 1 care e abrogat de cand lumea?????

gavril

Post by gavril » 23 Oct 2008, 05:53

Luc4s wrote:
Merci . :)
Pana acum am facut grile din Magureanu, dar sunt net inferioare fata de ale lui Voineag.(cele de la INM sunt ca grad de dificultate intre cele doua)
Oricum are Voineag unele intrebari de ma lasa masca.
Inca nu ma apropii de punctajul tau(ce mi l-am impus ca target), dar nici f departe nu sunt.
Sper sa fac mai bine la penal si proc penala.
oricum, o sa scoti diferit, pe materii.
pe mine procedurile ma omorau la greseli.
cele mai mari punctaje le scoteam de la civil anul I si obligatii si la penal - partea speciala (85-90% corecte). dar la procedura penala (in afara de prima parte) nu depaseam 65%-70%, ba chiar pe unele parti greseam si jumatate din ele.

elle_cv

Post by elle_cv » 23 Oct 2008, 08:45

cum ramane cu pedepsele complementare?
Se aplica sau nu ?
:roll:

mazgalici

Post by mazgalici » 23 Oct 2008, 09:33

Dupa indelungi eforturi, reusesc si eu sa deschid topicul sa scriu ceva :-( .
Am cautat si aseara si astazi prin materialele mele (eu am o gramada de xeroxuri din diferite carti, si nicio carte completa :mrgreen: ),si nu am gasit sursa care m-a inspirat. Nu mai stiu exact unde am citit, dar cred ca am dat peste o parere aflata in minoritate si, dat fiind ca am fost de acord cu punctul lui de vedere, mi-am insusit-o ca pe o regula.
Autorul respectiv se referea la executarea pedepselor complementare prevazute in art 64 lit a-c) pe toata durata termenului de incercare. Ratiunea lui a fost faptul ca s-ar aduce o lezare a bunului mers a unei activitati prin alegerea ...etc a unei persoane a carei stabilitate in functie este pusa sub semnul intrebarii. El aducea mai multe argumente in sustinerea opiniei, insa sincer, nu mi le mai amintesc.
Dar cred ca am gresit cand am fost atat de categorica in privinta raspunsului si ca e bine sa mergi pe solutia ca pedepsele complementare se suspenda cat este suspendata si executarea pedepsei principale. Asta am gasit eu mentionat in "Drept penal- Partea generala, Vasile Dobrinoiu,Ilie Pascu..., pg 501 paragraf 4. Uite ca iti si citez ce scrie : "Aplicarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei are ca efect neexecutarea pedepsei principale , a pedepselor complementare si a oricaror incapacitati, decaderi sau interdictii care decurg din condamnare."
Daca cineva gaseste parerea aceea minoritara care m-a inspirat, rog sa o posteze, ca acum ma preocupa unde am citit asta si e ingrozitor :-x

elle_cv

Post by elle_cv » 23 Oct 2008, 10:21

Si Bulai zice la fel ca se suspenda. Merci.

mariusms

Post by mariusms » 23 Oct 2008, 11:03

mazgalici wrote:Dupa indelungi eforturi, reusesc si eu sa deschid topicul sa scriu ceva :-( .
Am cautat si aseara si astazi prin materialele mele (eu am o gramada de xeroxuri din diferite carti, si nicio carte completa :mrgreen: ),si nu am gasit sursa care m-a inspirat. Nu mai stiu exact unde am citit, dar cred ca am dat peste o parere aflata in minoritate si, dat fiind ca am fost de acord cu punctul lui de vedere, mi-am insusit-o ca pe o regula.
Autorul respectiv se referea la executarea pedepselor complementare prevazute in art 64 lit a-c) pe toata durata termenului de incercare. Ratiunea lui a fost faptul ca s-ar aduce o lezare a bunului mers a unei activitati prin alegerea ...etc a unei persoane a carei stabilitate in functie este pusa sub semnul intrebarii.
Este firesc sa se execute pedepsele complementare dupa executarea efectiva a pedepselor principale privative de libertate si nu in timpul suspendarii, avand in vedere ca dupa termenul de incercare opereaza reabilitarea de drept

Post Reply