pensie alimentara si bunuri imobile-concubini

Familiei
Post Reply
Anacondax

pensie alimentara si bunuri imobile-concubini

Post by Anacondax » 24 Jan 2008, 19:54

Am convetuit cu un cetatean strain 12 ani.De 3 ani suntem despartiti.
Avem impreuna un copil de 6 ani recunoscut de acesta caruia nu ii plateste nici un fel de pensie alimentara si nici un alt ajutor.
De altfel avem impreuna cumparate doua proprietati.Eu terenul si impreuna casele- dar nu se stipuleaza clar care e a mea si care e a lui.
O alta proprietate eu am terenul-el cladirile. SI eu am construit inca una pe terenul meu.
Nu mai suntem impreuna de peste 3 ani si nu stiu ce sa fac mai intai.
Daca il dau in judecata pentru pensie alimentara, nu am cum dovedi venitul lui - el lucrand in Anglia- dar am ceva nstatement de banca din 2004.

Cu el nu am ajuns la nici un consens.

In una din casele lui locuiesc cu fiica mea si am investit bani sa o renovez.Taxele de impozit vin pe numele meu,numele lui fiind trecut in paranteza.
Cum as putea clarifica mai bine situatia si ce ar fi mai bine sa fac mai intai?

Va multumesc

lefterel

Post by lefterel » 24 Jan 2008, 20:10

In primul rand este o problema de bun - simt, net-ul este pentru cei care nu gasesc solutii si poate au si probleme materiale. Tu, ai resurse dar nu vrei sa platesti un avocat; la pariu, vei avea parte de cel mai mare "tepar" si, sincer, o meriti...
Insa sunt convins ca vei gasi "adepti" si pe forum...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Jan 2008, 23:03

lefterel draga mi se pare ca daca nu vrei sa raspunzi la intrebarile omului esti leber sa nu o faci.
Mitocania insa nu a caracterizat niciodata formul asta (sau ma rog, pana ai aparut tu) si ma gandesc ca nu ti-ar strica sa cauti un pic de bun simt la tine insuti.

@Anacondax.
Cred ca primul pas este sa te decizi ce vrei. Vrei pensie pentru copil: go for it. Ce daca lucreaza in Anglia? Exsita autoritati competente carora te poti adresa. Nu uita ca am intrat in UE de vreun an.
Vrei partaj? si asta e OK. Terenurile tale nu intra la partaj ca de vreme ce nu ati fost casatoriti nu a existat comunitate de bunuri. Iar casele probabil ca te vei descurca de un juma-juma.

Anacondax

Post by Anacondax » 30 Jan 2008, 12:12

Nu este vorba ca am sau nu cu ce.
Am un copil crescut dintr-un salariu de 500 de ron!!! Si o alocatie mizera de 25 ron. Daca asta ma face bogata atunci asa sa fie!
Dar si o groaza de impozite de platit pe niste cladiri care nu le folosesc.
Am consultat un avocat care mi-a cerut 2.500 euro ca sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru pensie alimentara si clarificarea actelor cu terenul.
Ideea este ca el neplatind pensia alimentara ( ceea ce nu o va face! Cu UE sau nu! Stiu sigur pentru ca s-a nfofilatn si inainte in Anglia- :cu nchild support agencyn) imi va datora niste bani... pe care nu voi avea cum sa ii iau de la el...(1.)
Sa il dau in judecata pentru pierderea din drepturi parintesti... ceea ce nu stiu exact ce inseamna.(2.)
(3.) cum voi recupera banii investiti ( impozite etc..) pe cladirile lui?

Caut deja un avocat la mine in oras sa il dau in judecata pentru pensie alimentara.Asta e clar ca pot sa o fac.Si sunt sigura ca o voi face.
Ma intreb oare ... cum va fi citat in Anglia daca acesta nu are un domiciliu stabil?

Problema este cealalta parte a recuperarii banilor de la acest individ.

Va multumesc mult.

dorin_marcu

Post by dorin_marcu » 07 Feb 2008, 00:40

Asta e chiar interesant de stiut, m-ar interesa si pe mine:

1. Care e procedura de citare in cazul asta si ce se intampla daca "citatul" nu se prezinta la proces?
2. In mod concret cum isi poate doamna obtine banii (pensia alimentara) daca el nu e de gasit?

Va rog cine e cunoscator sa ne spuna.

Anacondax

Post by Anacondax » 25 Mar 2008, 12:42

Am proces pe rol pentru incredintare minor si stabilire pensie intretinere.
S-a facut si ancheta sociala.L-am citat pe nBulan prin ziarul nAdevaruln. Sper sa se termine in termen cat mai scurt ca apoi sa vad cum fac cu proprietatile. Nici macar pensie monoparentala nu pot cere.. sunt obligata ( pt ca avem proprietatile cumparate in comun) sa achit taxele si impozitele ca sa am certificatul de sarcini de la primarie iar asta nu mi pot permite inca !
Si toate astea pentru ca am vrut sa fiu corecta cu toata lumea !

indian

Post by indian » 28 Mar 2008, 22:35

Instanta il va obliga la plata unei pensii de intretinere. Dupa cum estimezi tu, el nu o va plati. Dupa ce trec 3 luni, pt ca nu a platit cu rea credinta obligatia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca, poti formula o plangere penala, cf. art. 305 alin. 1 lit. c din Codul penal (abandon de familie), te constitui si parte civila. Astfel se poate ajunge la o executare silita (are bunuri imobiliare pe toritoriul Romaniei, deci nu e problema). Este adevarat ca, in toate etapele te vei lovi de problema citarii legale a lui.

Anacondax

Post by Anacondax » 28 Jul 2008, 09:59

indian wrote:Instanta il va obliga la plata unei pensii de intretinere. Dupa cum estimezi tu, el nu o va plati. Dupa ce trec 3 luni, pt ca nu a platit cu rea credinta obligatia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca, poti formula o plangere penala, cf. art. 305 alin. 1 lit. c din Codul penal (abandon de familie), te constitui si parte civila. Astfel se poate ajunge la o executare silita (are bunuri imobiliare pe toritoriul Romaniei, deci nu e problema). Este adevarat ca, in toate etapele te vei lovi de problema citarii legale a lui.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Am inceput procesul pentru stabilire domiciliu minor si pensie de intretinere din luna februarie ac .Il citez prin ziar de publicitate nationala.
L-am si anuntat prin sora- lui ( pe domnul nx.ulescun) ca exista un proces dar nu este interesat.S-a facut ancheta sociala la mine acasa si urmeaza proba cu martori.Am dus dovezi ca nxnlescun castiga foarte bine in Anglia.( dovezi primite de la actuala lui iubita).Sper ca la urmatorul termen sa ajunga si in pronuntare.Ca apoi sa incep sa fac si celelalte demersuri.Va voi tine la ncurentn cu ce se mai intampla.

Anacondax

Post by Anacondax » 21 Oct 2008, 10:23

Iata si solutionarea dosarului ! Asa cum apare pe portalul instantelor.
Nu am primit inca hotararea scrisa acasa.
n
admite acţiunea civişă pt. încrredinţare minor şi stabilire pensie de întreţinere. Încredinţează reclamantei spre creştere şi educare minora. Ibligă pârâtul să achite reclamantei în favoarea minorei suma de 125 lei cu titlu de pensie lunară de întreţinere începând cu data introducerii acţiunii şi până la majoratul minorei, cu cheltuieli de judecată = 749,3 lei.n

Mi se pare o suma nu mica ci foarte mica, in raport cu castigurile lui ( 25lire sterline/ora!!! ).
:-(

Post Reply