Termen apel

Discutii privind procedura penala
Post Reply
jojo

Termen apel

Post by jojo » 20 May 2008, 21:13

De cand curge termenul de apel pentru partea civila (pt. inculpat stiu) care a lipsit atat de la dezbateri, cat si de la pronuntare, insa a fost reprezentata prin avocat?

alinutzza

Post by alinutzza » 20 May 2008, 22:55

Parerea mea e ca e la fel. Nu vad nici un motiv pentru care sa se faca vreo distinctie intre inculpat si partea vatamata. Cat despre faptul ca a fost reprezentat de avocat, din punctul meu de vedere nu prezinta relevanta. Avocatul nu se substituie partii, ci doar o reprezinta sau asista dupa caz.
Art. 360. - Copii de pe dispozitivul hotararii se comunica partilor care au lipsit atat la judecata, cat si la pronuntare.
Unde legea nu distinge...
Prin decizia nr. XXIX din 9 octombrie 2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 732 din 30 octombrie 2007, Secţiile Unite au decis că „termenul de declarare a apelului şi recursului pentru inculpatul care a lipsit atât la dezbateri cât şi la pronunţare, chiar dacă a fost reprezentat de apărător, curge de la comunicare”.

jojo

Post by jojo » 22 May 2008, 13:20

Ok, asa ziceam si eu, nu de alta dar imi profita interpretarea rilului in favoarea partii civile :lol:
Acum urmeaza o intrebare de control scurta si tampita :oops:
Daca apelul declarat de catre inculpat deja se judeca, suntem la al doilea termen, la care instanta depun apelul partii civile? (Is in termen, nu mai povestim acum despre asta)

Multumesc frumos!

alinutzza

Post by alinutzza » 22 May 2008, 17:40

La instanta care a pronuntat hotararea atacata (ca asa zice Codul), chiar daca dosarul a plecat. Prima instanta trebuie sa inainteze apelul instantei de control.
Depui totodata cu adresa o copie de pe apelul declarat si direct la dosarul ce se afla pe rol in apel (nu de alta, da sa stie ca si tu ai facut si sa atepte sa vina, sa nu judece separat apelul inculpatului).
Cel putin asa am facut eu acum cativa ani cand am avut o chestie similara (apel peste termen la un coinculpat).

NesCafe

Post by NesCafe » 17 Oct 2008, 10:50

alinutzza wrote: Prin decizia nr. XXIX din 9 octombrie 2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 732 din 30 octombrie 2007, Secţiile Unite au decis că „termenul de declarare a apelului şi recursului pentru inculpatul care a lipsit atât la dezbateri cât şi la pronunţare, chiar dacă a fost reprezentat de apărător, curge de la comunicare”.
nu mai e valabila.
De cand curge termenul de apel pentru partea civila (pt. inculpat stiu) care a lipsit atat de la dezbateri, cat si de la pronuntare, insa a fost reprezentata prin avocat?
de la pronuntare :cafea:

DanyT

Post by DanyT » 17 Oct 2008, 19:08

What? :grin:
Motiveaza!
:cafea:

NesCafe

Post by NesCafe » 17 Oct 2008, 19:46

iata motivarea mea - cel reprezentat (care a lipsit atat de la dezbateri cat si de la pronuntare) este considerat ca a fost prezent in instanta astfel incat termenul de apel curge de la pronuntare.
Stiu ca exista si opinii contrare ..

DanyT

Post by DanyT » 18 Oct 2008, 08:38

Nu,nu, nu asta voiam sa stiu.
Cum adica "nu mai e valabil" Ril-ul ? :roll:

Eu subscriu la cele sustinute de jojo si alinutzza.

NesCafe

Post by NesCafe » 18 Oct 2008, 10:11

NesCafe wrote:
alinutzza wrote: Prin decizia nr. XXIX din 9 octombrie 2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 732 din 30 octombrie 2007, Secţiile Unite au decis că „termenul de declarare a apelului şi recursului pentru inculpatul care a lipsit atât la dezbateri cât şi la pronunţare, chiar dacă a fost reprezentat de apărător, curge de la comunicare”.
nu mai e valabila.
de la pronuntare :cafea:
cum pe mine ma ia gura pe dinainte :mrgreen: si grabit fiind, am uitat sa mentionez ca ril-ul ala nu mai e valabil pentru mine. edificandu-ma mai mult, mi-am schimbat parerea.
acu sa sti ca si in practica judiciara s-a apreciat in mod corect ca termenul curge de la pronuntare :cafea:

jojo

Post by jojo » 18 Oct 2008, 16:36

NesCafe wrote: ril-ul ala nu mai e valabil pentru mine.
:-D :-D , Coffy, ai reusit sa ma bine dispui :cafea:

Ca bine zici tu, nici pentru mine nu -s valabile, na; 9/2008, XL/2007, VIII/2007, XXII/2007 si mai sunt cateva.
Aaaa, cel mai si cel mai tare o refuz pe asta nr. 18/2008 de aici ni http://www.scj.ro/10-mar-08.htm.

NesCafe

Post by NesCafe » 18 Oct 2008, 17:38

JOJO wrote:Aaaa, cel mai si cel mai tare o refuz pe asta nr. 18/2008 de aici ni http://www.scj.ro/10-mar-08.htm.
este ala cu concursul de infractiuni cu profanarea de morminte si cu dezmembrari de cadavre :grin: la infractiunea de omor ? mi-l trimiti si mie ? ca nu se deschide linkul. pleaseee ... :cafea:

jojo

Post by jojo » 18 Oct 2008, 18:11

Scuze, nush ce se intampla cu linkul.
Deci despre ce vorbim in decizia 18/2008? Pe scurt, ca incheierea prin care judecatorul admite plangerea impotriva ordonantei prin care s-a dispus luarea, prelungirea, revocarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi localitatea/tara, este supusa caii de atac a recursului.
In acelasi timp, incheierea prin care s-a respins aceste masuri NU este supusa niciunei cai de atac. Voua vi se pare corect?

Post Reply