ajutati-ma cu niste informatii
ajutati-ma cu niste informatii
Salutare. Sunt noua pe aici si sper ca am nimerit unde trebuie. Sunt eleva in clasa a XII-a, la anul urmeaza sa ma inscriu si eu la o facultate. M-ar interesa dreptul. Numai ca..e o mica problema..nu stiu mai nimic despre aceasta specializare. Si am aspiratii destul de inalte, mi-as dori sa pot ajunge chiar magistrat. E drept, am vise mari..care sunt sansele sa se adevereasca nu stiu. Am inteles ca pentru a ajunge magistrat cam ar trebui ca dupa terminarea facultatii sa intru la INM..din ce am auzit, sansele sunt cam mici, ca e destul de greu. Ar fi si alte modalitati...master, doctorat? Este cineva dragut sa la lamreasca si pe mine? :) Va multumesc
in primul rand trebuie trebuie sa inveti foarte mult si foarte bine ca sa termini facultatea si sa poti alege ceea ce doresti.
Sanse sunt sa se adevereasca visele tale chiar foarte mari dar cu munca !!!
da pt a fi magistrat trebuie sa intri la INM, daca nu intri din primul an...incerci si a doua oara etc.
daca nu intri poate ai sanse si intri in avocatura, daca ncici aici poate reusesti sa prinzi un post de consilier juridic poti face master si chiar doctorat dupa cum bine presupui, dupa un doctorat vei avea alte perspective si ti se vor deschide noi posibilitati.
pana atunci bafta in anul scolar care va incepe in curand si la fel si in ceea ce doresti sa realizazi
Sanse sunt sa se adevereasca visele tale chiar foarte mari dar cu munca !!!
da pt a fi magistrat trebuie sa intri la INM, daca nu intri din primul an...incerci si a doua oara etc.
daca nu intri poate ai sanse si intri in avocatura, daca ncici aici poate reusesti sa prinzi un post de consilier juridic poti face master si chiar doctorat dupa cum bine presupui, dupa un doctorat vei avea alte perspective si ti se vor deschide noi posibilitati.
pana atunci bafta in anul scolar care va incepe in curand si la fel si in ceea ce doresti sa realizazi

INtamplare:
m-a abordat intr-o seara o fetiscana pe mess cu tot felul de intrebari despre INM. avea adresa mea de pe avocatnet.ro. dupa cateva zeci de minute de intrebari si raspunsuri ... concluzioneaza : "o sa mai vad daca ma inscriu la drept. nu prea merita."
imi venea sa-mi trag palme.
PS: e laudabil totusi ca strangi informatii.
m-a abordat intr-o seara o fetiscana pe mess cu tot felul de intrebari despre INM. avea adresa mea de pe avocatnet.ro. dupa cateva zeci de minute de intrebari si raspunsuri ... concluzioneaza : "o sa mai vad daca ma inscriu la drept. nu prea merita."
imi venea sa-mi trag palme.
PS: e laudabil totusi ca strangi informatii.
da. asa e. cu munca asidua sansele sunt mari.
dar eu incercam sa scot in evidenta o alta idee.
de-a lungul timpului am intalnit o multidudine de persoane care alegeau dreptul motivat de statutul, puterea, influenta si banii ce rezulta dintr-o anumita functie/meserie ce o poate avea o persoana absolvent de drept.
de fapt, in spatele oricarei functii este un jurist. functia poate fi azi sau maine nu. persoana aceea tot jurist ramane.
in opinia mea, trebuie intai sa te atraga dreptul, ca stiinta si sistem de valori, si apoi vede fiecare in cadrul carei meserii isi poate pune in valoare cunostintele de drept dobandite.
dar eu incercam sa scot in evidenta o alta idee.
de-a lungul timpului am intalnit o multidudine de persoane care alegeau dreptul motivat de statutul, puterea, influenta si banii ce rezulta dintr-o anumita functie/meserie ce o poate avea o persoana absolvent de drept.
de fapt, in spatele oricarei functii este un jurist. functia poate fi azi sau maine nu. persoana aceea tot jurist ramane.
in opinia mea, trebuie intai sa te atraga dreptul, ca stiinta si sistem de valori, si apoi vede fiecare in cadrul carei meserii isi poate pune in valoare cunostintele de drept dobandite.
legat de drept se poate vorbi despre PROFESII (juridice), iar nu despre MESERII.Gavril wrote:
Definirea corecta a termenilor tine de ... drept, de norme.
moarte inseamna ceva in medicina si altceva in drept (ex)
legat de drept, vorbime despre PROFESII.
Cat despre persoana care este interesata de facultatea de drept, trebuie sa fii constienta ca in domeniul acesta, in tara noastra, totul, aproape totul este relativ, nu pune baza pe ideea ca daca muncesti bine, mult, vei reusi... pentru ca mai sunt si lepre in domeniu care nu sunt interesate de a ti face tie loc. Ideea este ca este un mediu foarte dur si nu intotdeauna socoteala de acasa se impaca cu realitatea. Oricum, daca e sa ai o sansa onesta, atunci asta este legata neaparat de perseverenta.