Poate cineva raspunde la un subiect legat de cautiune?
Poate cineva raspunde la un subiect legat de cautiune?
Buna ziua! Pentru un bun imobil care face obiectul unui dosar de executare, s-a depus o cautiune de 10% din valoare imobilului pentru a putea optiune prin ordonanta prezidentiala o suspendare a executarii. De atunci si pana acum s-a achitat sulta si alte sume pretinse de executor, pe rol se afla un proces privind contestatia la executare si un recurs la contestatie. Desi am facut o cerere pentru a-mi retrage cautiunea depusa intr-un cont de consemnatiuni la CEC Bank la dispozitia Judecatoriei, aceasta mi-a afost refuzata. Presupun ca nu imi vor elibera banii pana la rezolvarea proceselor pe rol insa se acorda termene foarte mari si de 2 luni si mai mult banii imi stau in acel cont fara sa produca nimic. Exista o lege care m-ar avantaja sau o procedura anume? Multumesc anticipat persoanele care vor raspunde acestui mesaj!
Re: Poate cineva raspunde la un subiect legat de cautiune?
pai...daca te judeci intro contestatie la executare, cf. art.402 cpc aceasta se judeca "de urgenta si cu precadere", asa incat instanta de executare nu poate da termene mai lungi de 2 max.3 saptamani.justlex wrote: insa se acorda termene foarte mari si de 2 luni
sincer, nu am auzit de termene de 2 luni in contestatia la executare.
mergi in instanta si cere termene mai scurte, cf.legii.
se acorda termene mari ( de exemplu de pe 02 pe 30 ale lunii ) ...si de aprx 2 luni si mai mult de atat ... 2 luni jumatate acesti bani stau in acel cont de consemnatiuni. Stiu ca acei bani nu sunt purtatori de dobanda si fiindca cand esti in procese cheltui mai mult decat de obicei( avocat deplasari, etc) as avea nevoie de ei insa ei refuza sa m-i inapoieze.
Imi cer scuze deoarece nu am utilizat semnele de punctuatie potrivite textului.
Imi cer scuze deoarece nu am utilizat semnele de punctuatie potrivite textului.