attorneyatlaw wrote:
Dreptul nu e poveste, e o stiinta exacta, sau cel putin asa mi se pare mie (care inainte de a ma apuca de scoala de drept am mancat matematica pe paine atat in liceu cat si in prima facultate)
dreptul nu e stiinta, dreptul e un ansamblu(fiind un ansamlu e normal sa fie construit in termenii logicii) de reguli de conduita impersonale si....stiti si voi continuarea
stiinta este altceva si are alte caracteristici, criminologia e stiinta(ca un exemplu)
n-am retinut numele studentei, dar cred ca o metoda buna este ca pe la materiile astea mai putin filozofice(tgd) cum ar fi civil sa imagineze ipoteze practice ceea ce ajuta la decodificarea limbajului.apoi manualul zic eu nu-i suficient si nu ma refer la cantitatea de informatie ci la redactarea, la prezentarea ei.limbajul juridic e un limbaj abstract, iar principala dificultate de aici vine, mai ales in cazul unui absolvent de liceu.cel care are mai are o facultate se va acomoda mult mai usor.citind pe aceeasi institutie mai multi autori care explica in mod diferit si vin cu exemple diferite, ajuta mult. un alt avantaj este ca-ti dezvolti capacitatea de a te exprima juridic.degeaba ai inteles ceva daca nu poti sa-l redai in termenii adecvati. participarea la seminarii ajuta de asemenea. sa intrebi profesorul de ce e asa si nu altfel, care e modul de a rationa in anumite situatii juridice fac mai usoara asimilarea informatiilor. si cu timpul te ajuta sa-ti formezi reflexul in drept si deci sa fii capabila sa-ti construiesti argumentele.
trimitea pe aici cineva la practica, foarte bun sfatul. exista diferite reviste de specialitate cum ar fi "dreptul" care se gasesc la orice biblioteca si nu e rau sa fie consultate chiar din primul an. e adevarat e greu, dar fara efort nimic nu merge.
multa bafta si nu te lasa chiar daca la-nceput pare chineza dreptul asta