ajutor

Discutii filosofice pe teme actuale.
Krondet

Post by Krondet » 18 Nov 2004, 17:49

mihai_ielciu wrote:Krondet eu zic ca din contra, daca ai terminat un liceu cu profil real mate-fizica si i-a si placut matematica ( care iti dezvolta o gandire logica si pragmatica ) cred ca are de castigat.
Am avut colege care au terminat liceu sanitar, de bio-chimie...si se uitau la cursurile de Istoria Dreptului sau Dreptul civil de Anul II...ca melcul la priza! (acun, dreptu-i ca la Succesiuni, le-a venit destul de usor la cotele succesorilor...gradele de rudenie :D )...dar, in mare partea colegilor de la profile "reale"...au cam avut dificultati in...acomodare! :lol:

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 18 Nov 2004, 18:53

Eu nu zic ca nu ai dreptate dar eu vorbesc din experienta proprie. Eu m terminat un liceu cu profil mate-info, iar eu simt ca m-a ajutat. Problema a fost pana m-am prins ca nu am una sau mai multe formule pe care sa le aplic pt. a obtine rezultatul :lol: :lol: .
Cel putin nu formule matematice :lol:

grety1919

Post by grety1919 » 18 Nov 2004, 21:02

Si eu am terminat liceul la mate-fizica, pentru a da la drept. Si cand a venit prima sesiune dadeam din colt in colt.

In liceu ii condamnam pe "tocilari", iar tagma noastra de matematicieni-fizicieni era ostentativa. Ca sa ajung in primul an de facultate sa fac ce dispretuiam cel mai mult, adica "toceala".

Spre finalul fiecarui curs, insa, constatam ca totusi exista o logica a materiei. Asa ca, la finalul facultatii, aveam deja nasul pe sus spunandu-mi ca nu ma transformasem intr-o tocilara.

Almira

Post by Almira » 27 Jan 2005, 11:41

Am observat o chestie: cand citesc un articol de ziar, pot sa redau ulterior cam 80-90% din cantitatea de informatie. Concluzia este ca atunci cand te asezi cu cartea in fatza iti blochezi creierul daca ai o atitudine gen" Ioi, tre sa retzin toate chestiile astea!" Citeste materia ca pe un roman, citeste cu placere, relaxata. Dar pun pariu ca acum fiind deja in sesiune ai gasit singurica drumul spre sinapse.

medeea

Re: :))

Post by medeea » 28 Jan 2005, 06:32

attorneyatlaw wrote:
Dreptul nu e poveste, e o stiinta exacta, sau cel putin asa mi se pare mie (care inainte de a ma apuca de scoala de drept am mancat matematica pe paine atat in liceu cat si in prima facultate)
dreptul nu e stiinta, dreptul e un ansamblu(fiind un ansamlu e normal sa fie construit in termenii logicii) de reguli de conduita impersonale si....stiti si voi continuarea 8)
stiinta este altceva si are alte caracteristici, criminologia e stiinta(ca un exemplu)

n-am retinut numele studentei, dar cred ca o metoda buna este ca pe la materiile astea mai putin filozofice(tgd) cum ar fi civil sa imagineze ipoteze practice ceea ce ajuta la decodificarea limbajului.apoi manualul zic eu nu-i suficient si nu ma refer la cantitatea de informatie ci la redactarea, la prezentarea ei.limbajul juridic e un limbaj abstract, iar principala dificultate de aici vine, mai ales in cazul unui absolvent de liceu.cel care are mai are o facultate se va acomoda mult mai usor.citind pe aceeasi institutie mai multi autori care explica in mod diferit si vin cu exemple diferite, ajuta mult. un alt avantaj este ca-ti dezvolti capacitatea de a te exprima juridic.degeaba ai inteles ceva daca nu poti sa-l redai in termenii adecvati. participarea la seminarii ajuta de asemenea. sa intrebi profesorul de ce e asa si nu altfel, care e modul de a rationa in anumite situatii juridice fac mai usoara asimilarea informatiilor. si cu timpul te ajuta sa-ti formezi reflexul in drept si deci sa fii capabila sa-ti construiesti argumentele.
trimitea pe aici cineva la practica, foarte bun sfatul. exista diferite reviste de specialitate cum ar fi "dreptul" care se gasesc la orice biblioteca si nu e rau sa fie consultate chiar din primul an. e adevarat e greu, dar fara efort nimic nu merge.
multa bafta si nu te lasa chiar daca la-nceput pare chineza dreptul asta :wink:

TheFaithfulOne

Info!

Post by TheFaithfulOne » 29 Jan 2005, 17:32

Eu am terminat un liceu de informatica si Dreptul nu mi s-a parut dificil! E tot un fel de jonglerie, numai ca in loc s-o faci cu stringuri si matrici o faci cu drepturi si obligatii!
In Drept, in opinia mea, castiga cel care reuseste sa distinga cele mai multe nuante, ca sa aiba ce invoca! Si cred ca un liceu de formatie tehnic-reala e mult mai eficient in formarea unei gandiri precise, care sa poata diseca si diagnostica orice situatie si increngatura de interese!
M-as limita la atat ... N-as vrea sa spun nimic de genul
dar, in mare partea colegilor de la profile "reale"...au cam avut dificultati in...acomodare!
sau cel putin nu neprovocat, ca, altfel, as avea destule de spus ... :twisted:

innuenda

Post by innuenda » 29 Jan 2005, 19:00

:lol: TFO, vezi c-o sugerezi inspre cartierul meu care am facut Liceu de filologie-istorie si Facultate de Litere :lol: . Sa fiu sincera, pe la succesiuni mi-a parut rau ca nu facusem mate inainte...si, probabil, imi va mai parea rau cand voi avea un copil si va avea nevoie de ajutor la mate :lol: :lol: Oricum, eu ii admir pe cei care au Liceu de profil/legat de matematica in antecedent. Trebuie sa recunosc. Sunt mai buni!

dinubocos

Post by dinubocos » 29 Jan 2005, 19:05

Nu cred ca putem stabili o regula absoluta. Pana la urma depinde mai mult de structura persoanei decat de cea a cursurilor urmate. Atunci cand sistemul romanesc de invatamant se va transforma din unul de acumulare in unul de rationare putem vorbi de structura studiilor.

virtual

Post by virtual » 29 Jan 2005, 19:07

Ie ...si eu am facut liceul de mate-fizica si sincer mi s-a parut lejera facultatea, cu exceptia primului examen... drept roman...
Si eu sincer cred ca un antecedent real te ajuta la structurarea materiei si la invatarea mai logica. Un profesor de pshologie celebru care acum a ajuns ministrul educatiei spunea ca trebuie imbinate cele doua componente....si de preferabil e de inceput cu cea reala, fiindca te ajuta la asimilare logica.
nu stiu cata dreptate are, dar sincer, ca si mihai si TFO, eu cred ca m-a ajutat...enorm.

plus de asta, o colega draga mie care a terminat unul dintre cele mai bune colegii nationale la profil limbi straine mi-a spus ca efectiv se chinuia sa invetze materia asta enorma...
Sugera avantajul nostru, celor de la real....

innuenda

Post by innuenda » 29 Jan 2005, 22:54

dinu-100% de acord cu tine
virtual, tu esti din start o exceptie, draga. Esti de stricta interpretare! :P

TheFaithfulOne

Exact!

Post by TheFaithfulOne » 29 Jan 2005, 23:53

Nu cred ca putem stabili o regula absoluta. Pana la urma depinde mai mult de structura persoanei decat de cea a cursurilor urmate.
CORECT! LA FEL GANDESC SI EU ... NU VREAU SA FIU TALIBAN! :)
vezi c-o sugerezi inspre cartierul meu care am facut Liceu de filologie-istorie si Facultate de Litere
Draga Innu ... daca nu inspre ... atunci spre ... nu poti multumi pe toata lumea ... dar crede-ma ca ma abtin intotdeauna de la judecati maniheiste si am postat aici doar pentru ca am vrut sa raspund la o astfel de optica maniheista:
Am avut colege care au terminat liceu sanitar, de bio-chimie...si se uitau la cursurile de Istoria Dreptului sau Dreptul civil de Anul II...ca melcul la priza!

Post Reply