O societate comerciala imputerniceste un consilier juridic sa o reprezinte intr-un litigiu comercial in instanta fara ca acel juristconsult sa fie angajatul acelei societati (nu exista raporturi de munca intre ei)
Imi poate spune cineva ar e textul de lege care interzice juristconsulutului sa reprezinte societatea daca nu este angajatul ei?
juristconsult=avocat?!
Re: juristconsult=avocat?!
Interesanta problema.bgl9 wrote:O societate comerciala imputerniceste un consilier juridic sa o reprezinte intr-un litigiu comercial in instanta fara ca acel juristconsult sa fie angajatul acelei societati (nu exista raporturi de munca intre ei)
Imi poate spune cineva ar e textul de lege care interzice juristconsulutului sa reprezinte societatea daca nu este angajatul ei?
Este adevarat ca potrivit art. 4 din Legea nr. 514/2003 trebuie sa aiba raporturi de munca cu societatea, dar Codul muncii accepta orice dovada a raporturilor de munca.
Iar simplu fapt ca reprezinta acea societate, nu constituie dovada irefutabila a raportului de munca? Daca nu are un cim inregistrat la ITM, asta este o alta problema.
Cum bine a spus si Serafim, o delegatie este necesara si suficienta.
Respecte.
Re: juristconsult=avocat?!
intotdeauna mi-a placut expresia (cuvantul) asta .....mariusms wrote: dovada irefutabila a raportului