*instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si la uz de fals* !?
X l-a trimis pe y la mine sa imi spuna,sa ma convinga ca ar fi bine sa fac un testament (fals) dupa moartea testatorului in "favoarea mea", incercand sa ma convinga de mai multe ori ca e perfect legal (dupa ce eu ii spusesem ca este fals si se considera infractiune,dansul cunoscand destul de bine legea) pentru ca apoi X ce are interes in mostenire sa ma dea probabil in judecata pentru fals si uz de fals.
~eu Z discutand cu Y (cel trimis) iar W martorul meu asistand la discutie.
Cum se poate considera acest fapt? se incadreaza in penal? se sanctioneaza (in baza carei legi) ?
Dar afirmatia/acuzatie de omor fara nici un temei sau "furt de sot.." facute indirect de catre X, persoana y recunoscand in fata martorului meu W(fiind in cunostinta de cauza si chiar povestind ce a auzit de la X). Se inscrie la calomnie sau in care incalcare a dr penal/civil?
va multumesc anticipat pentru raspuns,
---------------------------------------------------------------------------------------
instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata
Re: instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata
alexya wrote: X l-a trimis pe y la mine sa imi spuna,sa ma convinga ca ar fi bine sa fac un testament (fals) dupa moartea testatorului in "favoarea mea", incercand sa ma convinga de mai multe ori ca e perfect legal (dupa ce eu ii spusesem ca este fals si se considera infractiune,dansul cunoscand destul de bine legea) pentru ca apoi X ce are interes in mostenire sa ma dea probabil in judecata pentru fals si uz de fals.
~eu Z discutand cu Y (cel trimis) iar W martorul meu asistand la discutie.
Cum se poate considera acest fapt? se incadreaza in penal? se sanctioneaza (in baza carei legi) ?
Instigatorul(in cazul tau X) nu comite nici o fapta penala si nu poate fi tras la raspundere penala daca infractiunea care te-a instigat sa o comiti nu s-a materializat si a ramas doar la stadiu de simple vorbe.