Testament

Post Reply
mihaela_wzq

Testament

Post by mihaela_wzq » 18 Sep 2008, 14:22

Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta nu are familie,a fost de 2 ori casatorita,divortata de fiecare data,fara copii,fostii soti decedati.In schimb a avut un frate (acum decedat)care are un copil.Cu familia fratelui nu a tinut legatura,nici cu acest nepot,nu isi vorbesc,nu se viziteaza,nimic.Intrebarea este: acest baiat al fratelui imi poate ataca testamentul,are dreptul la avere?Cat? Auzisem la un moment dat ca ar avea dreptul,dar daca nu vine sa dezbata mostenirea in 6 luni,nu mai are nici un drept dupa aceea??

gavril

Post by gavril » 18 Sep 2008, 14:30

parintii (daca traiesc) si copilul fratelui ar putea sa-ti atace testamentul.
ramane de vazut daca existe motive in sensul asta.

anutza

Re: Testament

Post by anutza » 18 Sep 2008, 16:56

mihaela_wzq wrote:Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta nu are familie,a fost de 2 ori casatorita,divortata de fiecare data,fara copii,fostii soti decedati.In schimb a avut un frate (acum decedat)care are un copil.Cu familia fratelui nu a tinut legatura,nici cu acest nepot,nu isi vorbesc,nu se viziteaza,nimic.Intrebarea este: acest baiat al fratelui imi poate ataca testamentul,are dreptul la avere?Cat? Auzisem la un moment dat ca ar avea dreptul,dar daca nu vine sa dezbata mostenirea in 6 luni,nu mai are nici un drept dupa aceea??
Doar daca exista mostenitori rezervatari (precum parintii) care culeg rezerva succesorala, dvs, ca legatar universal va revine doar cotitatea disponibila a mostenirii; in schimb, in cazul fratilor/ descendenti de frate/sora (colaterali privilegiati) va revine intreg patrimoniul lasat ca legat. Asadar, legatul universal are semnificatia exheredarii (dezmostenirii) indirecte a fratilor defunctului.

mihaela_wzq

Post by mihaela_wzq » 19 Sep 2008, 13:46

Daca ma puteti ajuta,spuneti-mi si conform carei legi am eu dreptul sau nepotul batranei.Ca sa stiu cum sa imi sustin cauza.Multumesc.

gavril

Post by gavril » 19 Sep 2008, 14:30

ai motive sa ataci testamentul?

mihaela_wzq

Post by mihaela_wzq » 19 Sep 2008, 14:41

Mie mi-a fost lasat apartamentul de catre o batranica prin testament universal.Dar are si acest nepot de pe urma fratelui.Si vreau sa fiu sigura daca acest nepot imi poate mie ataca testamentul. Nu vreau eu sa atac nimic.Si m-ar interesa ce lege se aplica,ca sa ma pot apara daca nepotul ei (care nu e mostenitor rezervatar) imi ataca testamentul.

Post Reply