HELP! HELP?
HELP! HELP?
salut tuturor! sunt boboc pe forum si am in vine microbul INM-ului. cu o pauza in 2007, anul acesta m-am inscris din nou la concursul din 31.08. de obicei picam cu 2 puncte in minus; anul acesta a fost mai roditor: 3 puncte. intreb si eu ca omul care " tren" sa se scoale de dimineata, ca sa ajunga departe: dupa ce carti v-ati pregatit voi, cei care ati reusit sa intrati? de asemenea, orice sugestii sau sfaturi sunt bine-venite!
Don Giovanni, sarun manaaaaaaaa!
Am inteles "metoda" abordata de tine! Din discutiile de pe forum, observ ca si cu succes ( felicitarile de rigoare!).
Dezvalui si ce autori ai citit?
Nu am putut sa nu sesizez, ca unele intrebari sunt "din practica". Oare as proceda bine daca as merge, de exemplu la proc civ, pe 2 autori in paralel? Boroi si Ciobanu baza, Tabarca pt chestiile in plus?
Am inteles "metoda" abordata de tine! Din discutiile de pe forum, observ ca si cu succes ( felicitarile de rigoare!).
Dezvalui si ce autori ai citit?
Nu am putut sa nu sesizez, ca unele intrebari sunt "din practica". Oare as proceda bine daca as merge, de exemplu la proc civ, pe 2 autori in paralel? Boroi si Ciobanu baza, Tabarca pt chestiile in plus?
Ca tot ai intrebat:
Proc pen - numai Neagu, tratatu e excelent si explica pe intelesul tuturor acoperind tot ce e de acoperit
Pen general - Al. Boroi (e un pic mai greoi la limbaj, dar e ok)
Pen special - T. Toader, profesorul de la Iasi. Nu e bucurestean, dar e agreat. Are o exprimare deosebita. De altfel, asta a fost singura materie unde nu am gresit nici o grila, dovada ca Tudorica e supertare
Si acum civil:
- introducerea: G. Boroi, e subtire cartea
- contracte si succesiuni: distinsul Deak, un titan in ale civilului
- obligatii: Statescu si Barsan, nimic de comentat, poate doar ca e prea stufos
- dr. reale: C. Barsan, are o carte de la All Beck, din 2007, foarte ingrijita
Si cam atat.
Pe civil trebuie insistat cu precadere ca aici se face diferenta, iar codul un un om al secolului XXI tare greu il citeste. Aici am buctat-o cel mai mult.
Bafta !
Proc pen - numai Neagu, tratatu e excelent si explica pe intelesul tuturor acoperind tot ce e de acoperit
Pen general - Al. Boroi (e un pic mai greoi la limbaj, dar e ok)
Pen special - T. Toader, profesorul de la Iasi. Nu e bucurestean, dar e agreat. Are o exprimare deosebita. De altfel, asta a fost singura materie unde nu am gresit nici o grila, dovada ca Tudorica e supertare
Si acum civil:
- introducerea: G. Boroi, e subtire cartea
- contracte si succesiuni: distinsul Deak, un titan in ale civilului
- obligatii: Statescu si Barsan, nimic de comentat, poate doar ca e prea stufos
- dr. reale: C. Barsan, are o carte de la All Beck, din 2007, foarte ingrijita
Si cam atat.
Pe civil trebuie insistat cu precadere ca aici se face diferenta, iar codul un un om al secolului XXI tare greu il citeste. Aici am buctat-o cel mai mult.
Bafta !
Salutare! Don Giovanni, te ridic la rangul de sfetnic! Sper ca nu-s injositoare pt tine dregatoriile; ia-o si tu ca un compliment, in functie de importanta vorbelor tale pt mine si nu numai.
Mai vorbim; abia astept impresiile la cald, de la sanul inm-ului
.
Deocamdata tren sa fac investitia in cateva titluri recomandate de tine. Oricum, majoritatea le am. (Uff, ma omoara actualizarile si reactualizarile editiilor.) Si inca nu percutez in memoria-mi vizuala, cartea galbena de Ciobanu, 2005. Please, mai da-mi indicii (titlul exact, nr. volume, etc)
A propos, ce parere ai/aveti de modificarea codului de procedura civila. Oare aspirantii inm 2009, vor "apuca" incidenta lor, dupa parerea ta/voastra?
Mai vorbim; abia astept impresiile la cald, de la sanul inm-ului

Deocamdata tren sa fac investitia in cateva titluri recomandate de tine. Oricum, majoritatea le am. (Uff, ma omoara actualizarile si reactualizarile editiilor.) Si inca nu percutez in memoria-mi vizuala, cartea galbena de Ciobanu, 2005. Please, mai da-mi indicii (titlul exact, nr. volume, etc)
A propos, ce parere ai/aveti de modificarea codului de procedura civila. Oare aspirantii inm 2009, vor "apuca" incidenta lor, dupa parerea ta/voastra?
Drept procesual civil
Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grilă;Ediţia 3, Editura All Beck, Bucureşti, 2005.
Re: Drept procesual civil
Asta-i. Gasesti aici cam tot ce trebuie, mai putin procedura necontencioasa, pe care daca o citesti din cod e suficient.Saint-ex wrote:Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grilă;Ediţia 3, Editura All Beck, Bucureşti, 2005.
Ma faci sa ma simt de parca as fi guru. Stai linistita, nu ma deranjeaza "dregatoriile".