divort in camera de consiliu
divort in camera de consiliu
intrebare pt practicieni: in ce conditii se poate cere ca un proces de divort cu 2 copii minori sa se judece in camera de consiliu?
motivele sunt suficiente, indica-le doar in actiune si solicita expres judecarea in Camera de Consiliu. ca la americani nu se poate, tocmai pt ca sunt copii minori. dar se poate face un divort discret, fara circ, daca se intemeiaza pe culpa comuna, sunt convenite de parti aspectele privind incredintarea minorilor, pensie intretinere si programul de vizitare, numele de dupa casatorie si, evident, chestiunile privind partajul - cea mai scurta cale ar fi in acest caz (al partajului) incheierea unei tranzactii.
In practica, am intalnit urmatoarele situatii in care instanta a incuviintat judecarea cauzei in sedinta secreta:
1. Sotul era consul al Romaniei intr-o alta tara si instanta a apreciat ca se impune masura avand in vedere calitatea acestuia, precum si faptul ca o sedinta publica i-ar putea afecta imaginea.
2. Sotia era victima unui comportament deviant al sotului, iar martor era unul dintre fii (major, dealtfel) al acestora.
3. Sotul era in carucior cu rotile, in urma unui accident. Avocatul a solicitat judecarea in sedinta secreta, iar instanta a fost de acord, fara a mai cere informatii suplimentare.
Sugestia mea este sa soliciti judecarea cauzei la sfarsitul sedintei de judecata, respectiv sa fiti ultimii in sala. Asta, in cazul in care instanta nu va aprecia ca se impune judecarea cauzei in sedinta secreta.
1. Sotul era consul al Romaniei intr-o alta tara si instanta a apreciat ca se impune masura avand in vedere calitatea acestuia, precum si faptul ca o sedinta publica i-ar putea afecta imaginea.
2. Sotia era victima unui comportament deviant al sotului, iar martor era unul dintre fii (major, dealtfel) al acestora.
3. Sotul era in carucior cu rotile, in urma unui accident. Avocatul a solicitat judecarea in sedinta secreta, iar instanta a fost de acord, fara a mai cere informatii suplimentare.
Sugestia mea este sa soliciti judecarea cauzei la sfarsitul sedintei de judecata, respectiv sa fiti ultimii in sala. Asta, in cazul in care instanta nu va aprecia ca se impune judecarea cauzei in sedinta secreta.