Cautiunea se returneaza?

Familiei
Post Reply
alinas

Cautiunea se returneaza?

Post by alinas » 13 Sep 2008, 07:37

Stie cineva daca cautiunea care se depune in momentul in care soliciti incetarea executarii actiunii judecatoresti pana la judecarea recursului se returneaza apoi? Sau sunt niste bani pierduti? Stie cineva la ce suma se poate ridica aceasta cautiune?

serafim

Post by serafim » 13 Sep 2008, 11:35

daca ai castig de cauza instanta v-a dispune restituirea acestei sume adica a recipisei lasata la Judecatorie.
daca pierzi instanta poate dispune ca acea suma sa intre in contul debitului!!!

aprilie

Post by aprilie » 13 Sep 2008, 12:24

Cererea de restituire a cautiunii se formuleaza catre instanta de fond, dupa ramanerea irevocabila a sentintei date in contestatie - art.723 indice 1 cod procedura civila. . In cadrul cererii soliciti restituirea in original a recipisei CEC prin care ai facut dovada consemnarii catiunii. La cerere se anexeaza sentinta data de instanta de fond cu mentiunea ca este irevocabila (sau investita, ma rog) .
daca sunt indeplinite conditiile legale (ai castigat contestatia sau ai pierdut, insa nu s-a depus de catre cealalta parte o cerere pentru obligarea la plata de despagubiri), instanta va dispune admiterea cererii tale cu consecinta restituirii recipisei in original. Cererea se solutioneaza fara citarea partilor (in procedura necontencipasa). Cu recipisa mergi la CEC si vei parcurge procedura de completare formulare dupa care vei intra in posesia sumei.

alinas

Post by alinas » 13 Sep 2008, 15:44

Multumesc pentru raspunsul detaliat. Ati putea va rog sa-mi dati un model al cererii pentru incetarea executarii deciziei pronuntate in apel? Trebuie motivata? Deocamdata nu s-a redactat hotararea judecatoareasca, este consemnata pe site decizia din incheierea sedintei.

aprilie

Post by aprilie » 13 Sep 2008, 18:26

nu stiu ce vrei sa zici cu nncerere de incetare a executarii deciziei pronuntate in apelnn. ..incetarea executarii (silite) se face in cadrul unei proceduri executionale in fiinta - art. 371 indice 5 cod procedura civila, dar nu cred ca e cazul tau, de vreme ce solutia definitiva nu a fost comunicata

Post Reply