Cum e in primii 2 ani de institut?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
giovanni

Cum e in primii 2 ani de institut?

Post by giovanni » 12 Aug 2008, 22:58

Am cateva intrebari.
1. Cat e salariul? Se dau si sporuri, adaosuri, stimulente :), etc.???
2. Statul plateste costul chiriei?
3. Se lucreaza 8 ore pe zi?
4. Ce se face mai exact intr-o zi la locul de munca?
5. Examenul de definitivat in ce consta? E toceala multa si exigenta maxima?
6. Timp liber mai ramane?
7. Cand iti alegi cariera: procuror sau judecator? Cumva dupa primul an?
8. Sunt si oameni de gasca printre INM-isti, fani ai cluburilor, teraselor, etc., sau numai oameni seriosi care nu prea stiu de gluma?
9. Cum stau lucrurile cu subordonarea ierarhica? Chiar trebuie sa asculti si sa executi tot?
10. Dupa definitivat, pe ce criterii se face repartizarea pe meleagurile patriei? Exclusiv pe baza mediei obtinute la examen?

Daca mai sunt si alte de stiut, spuneti-ne tot.

Cicero25

Post by Cicero25 » 13 Aug 2008, 12:52

chiar crezi ca-ti raspunde cineva? nu prea cred!

giovanni

Post by giovanni » 13 Aug 2008, 15:16

Am primit raspuns deja, pe privat. Sunt cateva de stiut. Stiu ca v-au starnit curiozitatea intrebarile.

Cicero25

Post by Cicero25 » 13 Aug 2008, 15:21

normal, dar ce nu inteleg eu este chiar secretomania oamenilor de acolo!!!

madalinutza

Post by madalinutza » 14 Aug 2008, 09:37

poate poti sa ne spui si noua raspunsurile pe care le-ai primit pe privat....dak vrei si nu esti si tu secretos la randul tau...

giovanni

Post by giovanni » 14 Aug 2008, 11:59

1.Salariu e undeva pe la 1400 în anu 1 si 1600 în anu 2, nu există sporuri stimulente sau alte chestii d-astea.
2.Chiria nu se decontează, dan dacă prinzi loc în cămin te-ai scos, sunt condiţii ok.
3,4. La INM nu se lucrează, se învaţă. Bine, se pune accent pe chestiile practice, da nu se poate spune că se lucrează. Programu e destul de încărcat, la INM se stă cam de la 8 până pe la 3 jumate, c-o pauză de-o oră. Sunt şi zile mai scurte. Problema e că sunt foarte multe teme pt care tren mănânci din timpul liber. În anu 2 se schimbă treaba, programu devine mai lejer.
5. Definitivatun se spune că e cel mai greu examen din domeniul ăsta. Da până la definitivat e cale lungă de la admiterea INM. Afli tot ce tre să ştii pe parcurs.
6. Depinde de tine dacă-ţi mai rămâne timp liber. Unora le rămâne, altora nu.
7. Da, după primu an, în ordinea mediilor, se optează.
8. Ca peste tot, şi-n INM sunt oameni şi oameni, depinde în ce grup te-ncadrezi. Şi să ştii că cine se-aseamănă se-adună.
9. Nu ştiu, io n-am avut probleme cu subordonarea ierarhică. Ideea e să nu sari peste cal.
10. Ca şi după absolvire, după definitivat repartizarea se face strict în funcţie de medie.

Sper sa nu se supere autorul pe mine prea tare. Oricum, multi dau la INM (ca si mine) si nu prea stiu multe lucruri care ar trebui dinainte stiute.

madalinutza

Post by madalinutza » 14 Aug 2008, 15:47

multumesc foarte mult :floare:

Mike

Post by Mike » 19 Aug 2008, 12:02

Pentru alte lamuri puteti consulta Legea 303/2004 privind statutul magistratului.
Aici aflati exact ce va intereseaza, care sunt etapele si examenele importante si care sunt conditiile de repartitie.

Bafta tuturor pentru 31 si pentru restul probelor

ama

Post by ama » 25 Aug 2008, 14:13

Multumim, Giovanni !
E bine de stiut.

Bafta tuturor pe 31 !

sheeba

Post by sheeba » 09 Sep 2008, 18:38

dreptul comunitar si cedo sunt materiile de buhu-hu-hu....iti vor ocupa mai tot timpul.

Post Reply