Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
mariusms

Post by mariusms » 06 Sep 2008, 23:08

M-as incumeta eu cu un raspuns. Compara concurenta de la INM cu concurenta de la examenul direct pe post, aplica regula de 3 simple si vei vedea de ce este o diferenta asa de mare intre dificultatile celor 2 concursuri.
Gandeste-te cati ar fi fost acum in marea finala, daca dificultatea grilelor ar fi fost mai redusa.
Fac abstractie de gogomaniile prin care au motivat cei din comitie unele contestatii la barem, anulandu-le sansele unor candidati care au facut marea gresala sa gandeasca corect unele raspunsuri.

Edit: raspunsesem lui Cory... :-D
Reedit: de fapt, lui Corrine :-D :-D cred ca din cauza meciului sau brrc de la meci dau rateuri

corrine

Post by corrine » 06 Sep 2008, 23:40

Giovanni wrote:Hai s-o luam altfel, Corinne. Nu ai observat ca noi, tinereii, suntem din ce in ce mai nepregatiti de la an la an? Ce se va intampla peste 10 ani daca acest regres continua? Scade baremul la 60?
Eu ma observ pe mine si chiar daca voi intra anul acesta , recunosc ca am unele lacune si ca am nevoie de anii acestia pentru a-mi pune multe lucruri la punct si ca o sa fie necesara multa munca pentru asta.E pana la urma normal sa fie asa, ca doar nu am pretentii ,ca imediat ce am terminat facultatea sa devin judecatoare. Cei cu 5 ani experienta au incontestabil mai multe cunostiinte si sunt de milioane de ori mai pregatiti,dar tocmai de asta ar trebui sa fie mai riguros testati, decat sunt acum

mariusms

Post by mariusms » 06 Sep 2008, 23:46

Poti defini ce inseamna un examen mai riguros?
Discutia devine interesanta.

giovanni

Post by giovanni » 06 Sep 2008, 23:49

In drept toata viata o sa ai lacune. Cu cat citeam mai mult pt. INM cu atat mi-am dat seama ca eram mai "plin de goluri". Cu toate ca in practica deseori nu iti dai seama de ele.
Ce vreau sa spun este ca important ar fi sa astupam cat mai multe dintre ele, nu doar in 2 ani de institut, ci si in timp, asa incat atunci cand esti pus in situatia de a da o solutie sa alegi cea mai buna varianta.
Concret, de curand mi s-a oferit un exemplu: nici in anii de practica ca avocat si nici studiind procedura penala nu am stiut, pana la inceputul acestei saptamani, ca termenul de 20+20 de zile in care petentul trebuie sa depuna la instanta plangerea contra solutiei procurorului (lasata nesolutionata de prim procuror in cele 20 de zile in care avea obligatia legala sa o solutioneze) este un termen de recomandare, iar nu de decadere.
Mie mi s-a parut foarte interesant.

corrine

Post by corrine » 06 Sep 2008, 23:54

mariusms wrote:Poti defini ce inseamna un examen mai riguros?
Discutia devine interesanta.
In primul rand ,mi s-ar parea logic sa le dea spete, in niciun caz grile

mariusms

Post by mariusms » 06 Sep 2008, 23:58

S-au dat 2 categorii de intrebari: grile teoretice si grile-spete, punctate diferit (spetele avand o pondere mai mare).
Probabil ca ti s-au parut prea usoare si ca nu sunt relevante pentru a verifica daca cei care au trecut examenul pot fi sau nu magistrati. Asa este?

corrine

Post by corrine » 07 Sep 2008, 00:06

ma gandeam la spete de cateva pagini ,pe care poti sa le compari(fortat totusi) unui dosar real. Sincer, spetele din facultate, de la examnele de anul 3 ,civil ,erau mai grele.

mariusms

Post by mariusms » 07 Sep 2008, 00:13

Este adevarat ca sunt multe imperfectiuni in sistemul de recrutare. Totusi, nu as diminua meritele celor care au intrat, pentru ca nu putem prezuma ca nu s-ar fi descurcat la spete de cateva pagini. Si sa fim seriosi, un dosar trebuie studiat temeinic, nu in cateva ore de concurs. Din acest motiv, un test grila, care, in plus, ii pune pe toti in situatie de egalitate, il apreciez ca fiind cel mai bun.

corrine

Post by corrine » 07 Sep 2008, 00:27

Ar putea da un „minidosar„ cum fac la examenul de absolvire.Ma opresc aici, dar tot nu pot sa-mi schimb parerea, tocmai ptr ca plecand de la prezumtia ca sunt oameni pregatiti, trebuie sa li se dea niste subiecte pe masura

parole

Post by parole » 07 Sep 2008, 02:58

Ce discutii aprinse pe seama mea, mai sa fie. :grin: Si totul din pricina unei pisicute blande care zgarie rau. :lol: Deci, corry pisicicuto, s-o luam metodic si franc, n-are rost sa ne ascundem dupa cires. Tu ma asociez pe mine cu veninul si afirmatiile lipsite de bun-simt. 8) Adica ma faci un nesimtit mai pe scurt. :lol: :mrgreen: Acuma, eu te intreb, un viitor magistrat, dupa cum vrei tu sa fii cat mai curand cu putinta, luand-o pe calea cea larga si nu pe via dolorosa a INM-ului, :lol: asa trebuie sa vorbeasca cu un viitor coleg de breasla? :oops: Sa-l faca nesimtit si inveninat? Foarte diplomat si elegant, ca sa te citez, n-am ce zice.:mrgreen: Ce interes as avea eu sa-mi stric relatiile cu tine sau cu oricine altcineva dintre cei intrati prin concurs cu 5 ani? Iti dai seama ca daca va fac pe toti incompetenti, cum sunteti destui intrati astfel, mi-as sparge oale-n cap fara vreun rost. Sunt eu masochist? :mrgreen: Nu-s. Problema ta pisicuto, ca sa pastram franchetea pana la final, este ca n-ai nici simtul humorului si nici nu prea pricepi care-i sensul mesajelor mele. N-am nimic cu cei care dau examenu asta. Foarte bine. S-o faca daca au posibilitatea asta. Ar fi si absurd sa nu profite de calea asta mai facila. Eu ridicam o problema de principiu, de ce se organizeaza un astfel de examen acum, de catre CSM, cand pot fi suplimentate foarte simplu locurile la INM. Si evident ca o ridicam pe baze factuale recunoscute de oricine are ochi de vazut, urechi de auzit, examenul cu 5 ani e net inferior exigentelor examenului de admitere la INM. Atat. In rest nu vad care-i supararea ta in ce ma priveste. Ca am declarat ca am facut 82 de puncte inainte de a incepe pregatirea, asta e realitatea. Ce trebuia sa fac, sa mint? Munca innobileaza si de ea nu-i scutit nimeni. Ca vorbesc despre juristi de pe langa covrigarii, ei exista, fie ca vrei, fie ca nu vrei si incearca si la examenul asta. Si da, imi place sa judec si voi judeca si de acum incolo cat m-o tine D-zeu in putere. :) Daca mai vrei sa-mi mai zici ceva de venin si alte sudalmi te rog scrie-mi pe privat. Stiu ca o sa ma intelegi. :-P

croxana42

Post by croxana42 » 07 Sep 2008, 12:04

7. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 26366/2008, privind organizarea concursului de admitere in magistratura in conditiile art. 33 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru ocuparea unor posturi vacante de judecator si procuror - admitere.

Lidia Barbulescu: 35 de locuri la judecatorii si 54 la parchete pentru concursul din 2 noiembrie. Fara niciun material didactic, inclusiv coduri.
Alexandru Ionescu: Regulamentul spune "candidatii nu vor putea avea asupra lor niciun fel de lucrari."
Dan Lupascu: Nu putem decat sa lasam textul asa.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 07 Sep 2008, 13:17

draga Croxana, asta inseamna modificare de regulament. spune-mi te rog, de unde ai luat citatele astea?

croxana42

Post by croxana42 » 07 Sep 2008, 13:45

nu stiu unde putem vedea regulamentul...
oricum eu inca am emotii daca voi putea participa.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 07 Sep 2008, 13:59

regulamentul a fost modificat ultima data prin Hot 123/07.02.2008 si se introducea sistemul grila. se specifica la art. 26 ca nu au voie candidatii cu nici un fel de lucrari asupra lor sau cu orice alte mijloace de comunicare. dar codurile nu sunt lucrari si au fost permise. nu vad de ce pentru examenul din noiembrie ar fi altfel. asta ar insemna o alta modificare de regulament, ori ei in Hot 806 au spus clar ca examenul se organizeaza in baza Legii 303 cu modificarile ulterioare. probabil zilele astea vor afisa tematica si bibliografia, iar despre regulament aflam atunci daca ramane acelasi. bafta! si multumesc de raspuns

luc4s

Post by luc4s » 07 Sep 2008, 22:22

Daca gasiti bibliografia, dati un link si aici, cu toate ca banuiesc ca o sa fie la fel cu cea de la exam din aprrilie.

Post Reply