sanctiune disciplinara

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Gaby_f

sanctiune disciplinara

Post by Gaby_f » 27 Aug 2008, 12:45

Acum cateva saptamani am fost trimisa de catre viceprimarul orasului prin un sef de birou si prin seful serviciului, care mi-a transmis prin telefon, la o evacuare fara sentinta judecatoreasca, la spart usa si am refuzat sa merg, motivind la telefon sefului meu ca acest lucru este ilegal si ca nu ma prezint la asa ceva. Viceprimarul a luat declaratii celor doi daca mi-au transmis si din cate am inteles vrea sa ma bage in comisia de disciplina. Mentionez ca aceste lucruri nu imi intra in atributii si este ILEGAL ceea ce au facut ei, desi au luat declaratii celor domiciliati acolo ca ies din casa de buna-voie dupa ce au intrat peste ei. Acest lucru l-am aflat dupa doua zile. Ce este de facut? Ma pot sanctiona disciplinar? Va rog sa imi raspundeti, am nevoie de ajutor

nicusor2006

Post by nicusor2006 » 28 Aug 2008, 14:48

in fisa postului (daca exista), in regulamentul intern, in contractul individual de munca, in dispozitii scrise ale superiorilor, in aditionale la contractul de munca, in vreo decizie, in ceva, ..., exista prevazut ca persoana ta are obligatia de a derula o anumita actiune (de tipul prezentat) legata de serviciu?

vezi si Codul Muncii, Art. 40, alin. (1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:, lit. c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor;

revino cu amanunte.

Gaby_f

SANCTIUNE DISCIPLINARA

Post by Gaby_f » 29 Aug 2008, 09:16

Nu mi-a dat nimic in scris, nici in fisa postului nu am astfel de atributii si nicaieri altundeva nu srie asa ceva. In plus mie mi se pare abuz din partea lor pentru ca evacuarea unor persoane din locuinta de stat si nu numai se face doar pe baya unei hot. jud. investite si prin executor judecatoresc. Mie mi-au transmis prin telefon sa merg acolo, nici macar nu mi-a spus personal sau in scris pe baya unei dispozitii sau decizii.

nicusor2006

Post by nicusor2006 » 29 Aug 2008, 11:29

da. cred ca vrea sa te invite sa pleci. In acest caz, iti serveste zile fripte, poate-poate demisionezi. Daca nu o vei face, iti va tot cauta nod in papura, ..., te va cerceta disciplinar, te va si sanctiona disciplinar, ..., iti va desface cim, ..., tu ii vei actiona in instanta, ..., vei castiga, vei fi reintegrata, ..., si din nou ciclul se va relua. cam asa se intampla; in final, de obicei salariatul renunta la luptele de acest gen, din cauza aspectelor financiare presupuse de lupta cu anii prin tribunale.

Gaby_f

sanctionare disciplinara

Post by Gaby_f » 29 Aug 2008, 11:36

Sper sa nu se ajunga asa departe pt. ca nu am de gand sa ma las calcata in picioare. Niciodata nu am acceptat asa ceva ca sa fac pe plac cuiva.
Mersi de informatii.

nicusor2006

Post by nicusor2006 » 29 Aug 2008, 14:18

nu ai de ce. eventual, nu ar fi rau sa poti consulta si un avocat.

Post Reply