Inscrisuri disparute de la sediul firmei

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
nelush

Inscrisuri disparute de la sediul firmei

Post by nelush » 26 Aug 2008, 17:14

Buna ziua,va prezint si eu un caz l;a care solicit sprijin. Am lucrat la o societate de paza in aprilie-sept 2007, deoarece societatea nu a respectat anumoite clauze contractuale mi-am introdus demisia cu 79 (8) C.M.
LIn Noiembrie 2007, am introdus o plangere in instanta, pentru a obliga societatea sa-mi elibereze inscrisuri cu privire la activitatea depusa, si recalcularea drepturilor cuvenite. Insa surprindere, aparatorul ales al societatii a motivat ca nu mai detin evidentele contabile originale, state de plata, registru procese verbale, etc, prin care eu puteam sa demonstrez programul efectuat si implicit drepturile cuvenite legal si neacordate. Dupa multe tergiversari in instanta, mi s-a acceptat o expertiza contabila, care practic s-a efectuat aiurea de catre expert,caci cred ca a facut copii dupa actele depuse la dosar de catre avocat, in final spunandumi-se ca mai am dreptul DOAR la 21 lei, echivalentul a 1% somaj, vcare nu trebuia sa mi se opreasca, eu fiind pensionar. Din cauza acestei experte eu nu am putut sa demonstrez cele sustinute de mine, si mi s-a respins cererea, fiind obligat sa platesc expertiza in jur de 700 lei, cu toate ca eu am solicitat sa fie efectuata pe inscrisurile originale, acestea neexistand ar fi trebuit sa se consemneze in raportul de expertiza, lucru care nu s-a intamplat. Nu am achitat decat avans 100 lei iar prin hotarare am fost obligat la achitarea restului.Acum as vrea sa stiu ce am de facut, caci mai am o saptamana pentru a depune recurs. Cum pot sa solixcit o noua expertiza, tragerea la raspundere a expertei si tragerea la raspundere a celor din societate care intentionat au distrus actele doveditoare.mai mult in cele depuse la dosar decatre societate prin avocatsunt o gramada de tampenii falsificate. Ce ma sfatuiti sa fac. Este vorba de Fosta uzina Tractorul, care a fost si este inca cu probleme. Va multumesc. Pana luni trebuie sa depun recursul si as vrea sa stiu cum si ce sa fac.

kynes

Post by kynes » 26 Aug 2008, 17:58

Ai facut obiectiuni la raportul de expertiza, la prima instanta? Daca ai facut, si ti-au fost respinse, fa recurs, in care - aratand cele sustinute aici - ceri casarea cu trimitere spre rejudecare, cu refacerea expertizei tinand cont de toate documentele necesare, pe care angajatorul e obligat sa le depuna...

nelush

Post by nelush » 26 Aug 2008, 18:06

Da, am facut si obiectiuni,intradevar mi-au fost respinse. Am solicitat instantei refectuarea expertizei cu un alt expert, s-a refuzat. Pe timpul derularii procresului.Presedintele instantei, asomat de mai multe ori aparatorul societatii sa depuna acte originale,sau sa specifice motivul pentu care nu se mai gasesc la sediul societatii,insa la final am observat ca si instanta s-a lasat pagubasa. Insasi aparatorul firmei a spus ca aceste acte nu se mai regasesc si ca au fost nn reprocesate n, dar acestea nu reprezinta realitatea. Pe experta nici nu am vazut-o, sa stea de vorba cu mine, a tot taraganat efectuarea expertizei, apoi a aparut tampenia de raport. Pentru iste copii dupa actele din dosar trebuie sa achit 700 lei. Nu au fost respectate obiectivele din cererea de expertiza solicitata de mine, si am si atentionat instanta ca atata timp cat nu se regasesc inscrisurile originale nu se poate efectua o expertiza. Doresc sa fac si o plangere penala pentru distrugere de inscrisuri. dar trebuie sa fac ceva si impotriva expertei. Sunt un pensionar din domeniul radioactiv, care nu am avut de lucru si m-am reangajat, si asa imi ytrebuie. Multumesc mult.Mai astept sfaturi dacabinevoiti.

nelush

Post by nelush » 26 Aug 2008, 18:10

Inca o intrbare.... Trebuie sa achit diferenta de expertiza ? sau sa o contest in cadrul cereri de recurs... Multumesc mult.

kynes

Post by kynes » 26 Aug 2008, 18:36

Pai faceti recurs, in care aratati ca expertiza a fost facuta aiurea, in lipsa documentelor necesare, nedepuse din culpa societatii... ca nu s-a raspuns obiectivelor fixate de instanta... ca prima instanta n-a lamurit cauza etc...
Cu plangerile penale, faceti cum doriti, ma indoiesc ca o sa aveti mare succes...
Cu privire la diferenta de onorariu expert, parerea mea e ca ar trebui s-o platiti, urmand a va recupera banii de la angajator, in cadrul cheltuielilor de judecata (daca castigati)...
A, si angajati-va avocat, care sa va dea sfaturi mai aplicate pe dosar si sa va reprezinte in instanta...

nelush

Post by nelush » 26 Aug 2008, 18:39

Inca o data va multumesc. O zi buna si numai bine.

Post Reply