Ma confrunt cu urmatoarea situatie vis a vis de care am nevoie de parerile voastre, poate mai destepte decat ale mele....
Deci, un angajat X are CIM la o soc com. In acest cim este inserata o clauza de neconcurenta (cuprinsul ei nu este relevant acum). Angajatul isi da demisia si nu trece luna si se angajeaza la concurenta directa a fostului angajator.Fostul angajator afla accidental dupa care il suna pe X telefonic si acesta ii confirma banuiala. In acest context, fostul angajator inca nu a apucat sa ii plateasca nici o indemnizatie de neconcurenta, dar nici nu se poate spune ca acest fost angajator ar fi suferit inca vreo paguba de pe urma angajarii lui X la concurenta.
Bun...acum, in principiu rolul clauzei de neconcurenta este sa previna aparitia unor asemenea situatii, dar conform C Muncii, orice pretentii ale fostului angajator fata de X trebuie sa aiba la baza un prejudiciu efectiv (art 24 .... daune interese corespunzatoare prejudiciului)...deci nu il pot da in judecata ca nu prea are obiect actiunea...si atunci, ce anume pot eu sa fac in calitate de fost angajator cu clauza de neconcurenta?? Cum anume il pot impiedica pe X sa presteze munca la concurenta, cu scopul realizarii obiectului clauzei. Precizez, ca orice fel de solutii care includ L 11/91 sunt ineficiente pt ca departamentul din Min finantelor care se ocupa de sanctionarea faptelor anti concurentiale este f incantata sa imi explice ca defapt este vorba despre un litigiu de munca care nu este de competenta lor.
O zi buna si multumesc