Cum se probeaza nepublicarea unui inscris electronic?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
alun

Cum se probeaza nepublicarea unui inscris electronic?

Post by alun » 23 Aug 2008, 12:11

Trebuie sa probez faptul ca o institutie publica nu a postat pe pagina de internet anumite informatii prevazute de lege.

Cum se realizeaza practic acest lucru?

Cineva m-a sfatuit sa fac capturi de ecran pe care sa le scot la imprimanta si sa le anexez la dosar. Pagina de internet este insa destul de stufoasa...

O alta solutie ar fi pur si simplu sa ma prezint in instanta cu un laptop conectat la internet si cu un proiector... :fluierat: E posibil asa ceva in Romania? :mrgreen:

Interogatoriul scris al paratului mi se pare penibil: "Este adevarat ca nu ati publicat...?"
Si daca paratul spune: "Ba da! Am publicat!" cand de fapt nu e asa? Ma intorc de unde am plecat!!!

johei

Post by johei » 23 Aug 2008, 13:50

e tare dificil de dovedit un fapt negativ...
Insa o intrebare: cine are defapt sarcina probei?
Nu institutia publica trebuie sa dovedeasca cum ca a publicat (si astfel o hotarare sau ce-o fi isi produce efectele...)?

av_radu_sava

Post by av_radu_sava » 25 Aug 2008, 12:29

Parerea mea este ca la formularea interogatoriului trebuie sa adaugi urmatorul text: "daca este adevarat ...va rog sa prezentati pagina de internet cu informatiile respective"
In situatia in care pagina nu poate fi prezentata..raspunsul acestuia nu va fi tinut seama de instanta...,raspunsul va fi inlaturat daca nu face si dovada celor afirmate.
Sarcina probei ii revine celui ce face propunere in fata instantei...din pacate inteleg ca tie iti revine....
Dar adaugarea asta de catre ti--am spus este un inceput de dovada...ca tu ai dreptate in situatia in care acesta raspunde afirmativ..si sarcina probei va fi rasturnata...,el trebuind sa faca dovada celor afirmate prin raspunsul pozitiv la interogatoriu...

Post Reply