speta contencios adm. ?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
ovi

speta contencios adm. ?

Post by ovi » 08 Aug 2008, 18:30

In urma incheierii contr. v-c notarial, am achizitionat o suprafat de 1000 mp, intabulata in CF (aceeasi suprafata de 1000 mp).
La Primarie depun contr. v-c, CF, declaratie din care rezulta ca am in proprietate 1000 mp.
Primaria ma impoziteaza la o suprafata de 1500 mp.
Achit impozitul(din pacate), dupa care formulez contestatie prin care solicit Primariei sa recalculeze impozitul in functie de starea de fapt, baza impozabila conf. documentelor de mai sus.
Primaria refuza motivand in scris ca vechiul proprietar detinea in proprietate 1500 mp, aceasta fiind baza de impozitare?!?!
Deasemenea, Primaria ma sfatuieste sa ma adresez instantei cu o cerere de rectificare CF, pentru a intra in legalitate?!?!
SOLUTIE?
Consider ca nu ma pot adresa instantei cata vreme nu exista neconcordante intre starea tabulara si realitate.
Formulez o act. pe contencios adm. prin care sa cer Tribunalului obligarea Primariei la recalcularea bazei de impozitare?
Multumesc pentru sfaturi.[/b]

ovi

Post by ovi » 18 Aug 2008, 10:40

nici un raspuns?
pls.?

Motanu

Post by Motanu » 18 Aug 2008, 16:29

Daca vechiul proprietar detinea in realitate si in acte 1500mp, nu putea sa vanda 1000mp decat daca a facut o dezmembrare.
1. Fie s-a facut o dezmembrare a unei parcele de 1500mp, situatie in care documentatia se gaseste in anexele Cartii Funciare, si poate fi folosita ca justificare a situatiei de fapt si de drept la Primarie (ca dovada a ramanerii in propritate pt. 500mp)
2. Este posibil ca vechiul proprietar sa fi dobandit in proprietate doua parcele alaturate, declarate in suprafata totala prin Declaratia de impunere, situatie in care ar avea doua numere de cadastru pentru cele doua parcele, dobandite prin acte diferite, de gasit in anexe la Cartea Funciara (cu solutie ca la pct.1).
3. Este de asemenea posibil ca inregistrarea suprafetei de 1500mp sa fi fost in mod eronat inregistrata la Primarie, si vechiul propr. sa nu fi stiut. In acest caz trebuie vazut inscrisul prin care a dobandit si comparat cu Declaratia lui de impunere.
E de preferat ajungerea la o intelegere cu Primaria.

ovi

Post by ovi » 18 Aug 2008, 19:10

Multumesc motanu pentru raspuns.
Primaria nu este interesata sa rezolve aceasta problema sim mi-a comunicat in scris sa ma adresez instantei pentru rectificare CF ...
ce actiune sa formulez?
Multumesc anticipat!

wittmann

Post by wittmann » 18 Aug 2008, 20:19

Parerea mea ca trebuie mers pe contecios. Conform actului tau de proprietate la care exista si schita cadastrala (banuiesc...) tu detii 1000 m. Daca fostul propr. nu a facut o dezmembrare e treaba lui.

Motanu

Post by Motanu » 19 Aug 2008, 07:57

Da, si eu cred ca aceasta este solutia. Cu precizarea ca daca nu ai un raspuns scris privind refuzul primariei de a inregistra declaratia ta de impunere, trebuie sa depui una, insotita de copie a contractului de cumparare (si eventual si a documentatiei cadastrale din care sa reiasa suprafata) si sa iei pe copii un numar de inregistrare a depunerii, pe care, impreuna cu raspunsul negativ al primariei sa le folosesti in actiunea de contencios, ca persoana vatamata prin refuzul nejustificat de a solutiona o cerere. Nu vad nici un rost al unei actiuni in rectificare CF (daca situatia din actele tale corespunde cu cea din scriptele CF, ce sa se rectifice?)

Post Reply