INTREBARE
da, am gresit cand am invocat acel articol, intr-adevar este vorba de penal. dar, cu toate acestea raman la randul meu la parerea ca in cazul de suspendare de fata instanta este indreptatita sa repuna cauza pe rol pentru verificarea mentinerii temeiului suspendarii pt ca altfel nu curge termenul de perimare; dar ma mai gandesc la temeiul in drept
Ce ai vrut sa zici cu asta in leg cu topicul de fata??mariav wrote:ART. 250
Cursul perimării este suspendat cât timp dăinuieşte suspendarea judecării, pronunţată de instanţă în cazurile prevăzute de art. 244, precum şi în alte cazuri stabilite de lege, dacă suspendarea nu este cauzată de lipsa de stăruinţă a părţilor înb judecată.

pai tocmai asta e, art. 250! .........dacă suspendarea nu este cauzată de lipsa de stăruinţă a părţilor înb judecată......Or, fara indoiala ca exista lipsa de staruita a partilor in speta noastra, in care exista hotararea penala irevocabila, neepusa in dosar. si atunci, iara intreb, cum poate instanta verifica cursul perimarii, altfel decat prin repunere pe rol ?(ma rog, prin acordarea unui termen de control, care tot o repunere in fapt inseamna)
eu nu am spus ca textele codului nostru de procedura civila sunt perfecte, spun doar ca din interpretarea coroborata a acestora rezulta ca instanta poate dispune repunerea pe rol a cauzei, in lipsa cererii partii. in practica se intocmeste un proces verbal din care rezulta de cand timp a fost dispusa suspendarea cauzei si se citeaza partile cu mentiunea daca mai staruie in judecata; nici asa nu e corect, se improvizeaza.
Bun ! S-a repus pe rol cu mentiunea daca partile mai staruie in judecata. Problema e ca reclamantul nu numai ca nu s-a prezentat dar nu a trimis nici un imputernicit si nici nu a depus la dosar nici un act de judecare a dosarului in lipsa sa. Atunci repet CUM sa se judece un dosar cu o singura parte, paratu iar reclamantul LIPSA ?
Daca spre ex. reclamantul e mort, plecat din tara sau pur si simplu nu-l mai intereseaza procesu?
Daca spre ex. reclamantul e mort, plecat din tara sau pur si simplu nu-l mai intereseaza procesu?
zau daca te mai inteleg... repeti aceleasi lucru de n ori...
da.. s-a gresit.. so what??? crezi ca e pentru prima data????mai sa fie... trezeste-te...
ai cale de atac?? banuies ca da.. ai folosit termenul de reclamant si parat .. nu recurent ...
asa ca: declara acolo apel sau recurs sau ce o fi... si arata ca sentinta este vadit netemeinica si nelegala..
si nu te mai lega de nimicuri.. ca reclamantul nu a fost prezent...ca sa judecat in lipsa.. si ce????
procedura de citare prin afisaj.. "am afisat citatia pe usa reclamantului"... asta inseamna procedura legal indeplinita...
si nu e musai ca reclamantul sa fi cerut judecata in lipsa.. e suficient sa fie prezent unul din parti..
si tu cu cine pisici tii???
plangi pentru reclamant care a castigat procesul????

da.. s-a gresit.. so what??? crezi ca e pentru prima data????mai sa fie... trezeste-te...
ai cale de atac?? banuies ca da.. ai folosit termenul de reclamant si parat .. nu recurent ...
asa ca: declara acolo apel sau recurs sau ce o fi... si arata ca sentinta este vadit netemeinica si nelegala..
si nu te mai lega de nimicuri.. ca reclamantul nu a fost prezent...ca sa judecat in lipsa.. si ce????
procedura de citare prin afisaj.. "am afisat citatia pe usa reclamantului"... asta inseamna procedura legal indeplinita...
si nu e musai ca reclamantul sa fi cerut judecata in lipsa.. e suficient sa fie prezent unul din parti..
si tu cu cine pisici tii???
plangi pentru reclamant care a castigat procesul????

a fost clar de la inceput si pentru Eta ca trebuie sa faca apel/recurs, problema discutata era daca asta cu repunerea pe rol este suficient pentru admiterea caii de atac. eu am zis ca nu orice dosar suspendat poate fi repus pe rol DOAR DACA exista cererea partii; aici era discutia, dupa mine interesanta din perspectiva perimarii, pentru ca nu avem text de lege clar si cum am zis, se improvizeaza.
Succes, Eta!
Succes, Eta!
Aprilie, stai calm... tocmai asta e ideea ca nu avem text de lege..
ei bine, daca motivele de apel sau recurs se sprijina doar pe repeunerea pe rol... cam slabut dosarul...nu crezi???
ce poa sa invoce Eta este imprejurarea ca desi dosarul a fost suspendat pe art. 244, onor instanta a procedat la solutionarea dosarului in lipsa soluţiei pronuntate in dosarul penal, care vezi doamne, era hotarator pentru dezlegarea pricinii, bla.. bla...
ca a fost prezent reclamantul sau nu... ca a cerut judecata in lipsa sau nu.. ce mai conteaza din moment ce paratul a fost prezent???
oricum.. m-ar interesa sa stiu, paratul ce a facut totusi la termenul la care instanta a dat cuvantul pe fond???
ca doar.. trebuia sa stie de solutia pronuntata in dosaul penal...
PS
Eta.. tu chiar crezi ca va conta in apel ce zacem noi aci???
tot de onor instanta depinde...
ei bine, daca motivele de apel sau recurs se sprijina doar pe repeunerea pe rol... cam slabut dosarul...nu crezi???
ce poa sa invoce Eta este imprejurarea ca desi dosarul a fost suspendat pe art. 244, onor instanta a procedat la solutionarea dosarului in lipsa soluţiei pronuntate in dosarul penal, care vezi doamne, era hotarator pentru dezlegarea pricinii, bla.. bla...
ca a fost prezent reclamantul sau nu... ca a cerut judecata in lipsa sau nu.. ce mai conteaza din moment ce paratul a fost prezent???
oricum.. m-ar interesa sa stiu, paratul ce a facut totusi la termenul la care instanta a dat cuvantul pe fond???
ca doar.. trebuia sa stie de solutia pronuntata in dosaul penal...
PS
Eta.. tu chiar crezi ca va conta in apel ce zacem noi aci???
tot de onor instanta depinde...
ideea e ca pe mine ma intereseaza ce fac alte instante in cazuri similare - adica pe suspendarile pronuntate pe 244 de exemplu. pentru ca tot vad ca se citeaza partile cu o periodicitate de 6 luni/1 an - in functie de dosar si de termenul de perimare aplicabil (cum? in urma carei dispozitii? e incheiere de repunere pe rol sau e procesul ala verbal? ); in functie de situatie, dupa citarea partilor cu mentiunea daca mai insista in judecare, se dispune prin incheiere mentinerea suspendarii sau continuarea judecatii; de-asta am tot insistat in problema suspendarii/perimarii, pentru ca ...... se improvizeaza si incheierile, de obicei, nu contin motivarea pertinenta a dispozitiei luate - cf art. 268 al 4 cod procedura civila; mai mult, din art.255 rezulta ca, asa cum este Codul acum, instanta poate da in dosar incheieri sau hotarare. atat; deci ce e cu procesele alea verbale, ca nu inteleg