tulburare de posesie ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
rookie

tulburare de posesie ?

Post by rookie » 30 Jul 2008, 02:12

Situatia

Sint proprietarul ( de 20+ ani) unui apartament intr-o casa cu mai apartamente .

Unul din ceilati proprietari ma ameninta ca-mi zideste usa curenta de acces in locuinta sustinind sa-mi fac alt acces din curte direct .

1.Nu am alta cale de acces decit cea curenta
2.Din cite stiu eu de la tata ( care a detinut acest apartament inaintea mea ) accesul in locuinta mea din casa scarii nu a suferit modificari de 35+ de ani .
3.In CF a apartamentului meu casa scarii e trecuta ca proprietate comuna, pe linga alte dependinte ( comune si ne-comune) cu acces din casa scarii .
4.Accesul in apartamentul meu se face din casa scarii pe o terasa (2.5 m inaltime de la cota curtii ) si apoi intrarea propriu-zisa in apartament.

Intrebari

1.Ce se poate face legal vorbind ca aceasta amenintare sa nu se materializeze ? Cu alte cuvinte care e mecanismul meu legal de protectie.

2.In cazul ca accesul imi e blocat ce se poate face legal pentru deblocare ?

3. Cum se incadreaza fapta ? Tulburare de posesie e corect?

4.Ce implicatii legale are restabilirea de catre mine a accesului curent in cazul ca acesta imi e blocat?

Va foarte multumesc pentru ca ati citit cele de mai sus si astept opiniile Dvs.

gavril

Post by gavril » 30 Jul 2008, 09:31

dupa cele povestite pana acum, as spune ca deja a savarsit o infractiune de amenintare. daca zideste si usa atunci vom fi in prezenta 2 infractiuni. (si tulburare de posesie in forma agravata, as zice eu).

daca blocheaza usa ... o poti debloca fara probleme.

formuleaza o plangere la politie. (te-ar ajuta mult sa ai martori asupra amenintarii)

elisav

Post by elisav » 02 Aug 2008, 20:40

nu este nici amenintare nici tulburare de posesie, este vorba , daca zideste accesul, de tulburarea folosintei locuintei, 320 din C.P., tot la plangere prealabila, momentan nu ai pentru ce depune plangere, in cazul in care face acest lucru , respectiv zideste, faci plangere la politie, pentru 320 si la primarie pentru ridicarea unei constructii fara autorizatie

rookie

Post by rookie » 02 Aug 2008, 21:06

Multumesc nelisavn si nGavriln pentru raspunsurile postate !

Totusi n-am aflat ce impact legal are daca desfiintez zidul inainte ca plingerile (penala si la primarie) sa fie solutionate.

Pot fi contra-acuzat de distrugere 217CP ?

Totusi va trebui cumva sa pot intra in locuinta ....

parole

Post by parole » 02 Aug 2008, 22:27

Principiile accesiunii imobiliare artificiale se aplica si imobilelor constructii nu doar terenurilor. :grin: Asta inseamna ca daca cineva isi incorporeaza materialele sale in imobilul apartinand altuia, in speta boltari, ciment si ce mai trebuie pentr-un zid, Codul civil prezuma absolut ca noua lucrare apartine fondului pe care ea se gaseste si-n care este incorporata. :lol:

Cu alte cuvinte, zidul ce va tine loc de usa, cu ajutorul diligentelor staruitoare ale vecinului, devine al tau, desi costurile ridicarii le-a suportat numai el. De aceea il poti distruge asa cum poti nimici orice alt bun ce-ti apartine, ca exercitiu al prerogativei dispozitiei materiale din continutul juridic al oricarui drept de proprietate. :mrgreen: Cine poate dispune material de bunul sau, poate si sa-l distruga.

Daca va cere despagubiri pe temeiul accesiunii ii opui reaua-credinta. Toata scara stie ca acolo este apartamentul si usa ta. :-P

Iar contraventie pe nerespectarea legislatiei constructiilor n-are cum fi, pentru ca asa cum zidirea unei usi ori lipsa zidariei din cauza unei usi nu afecteaza in niciun fel structura de rezistenta a cladirii, nici inlaturarea zidariei de acolo de unde a mai fost o usa nu are vreo importanta. :cafea:

rookie

Post by rookie » 02 Aug 2008, 23:55

Mirabile dictu nparolen. Iti multumesc !

De cind i-am comunicat acestui vecin :-? ca ceea ce incearca sa faca intra sub incidenta CP a lasat-o mai moale .Poate nu stia omul ... :-D .

Post Reply