Amenda de circulatie

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
razvan_c

Amenda de circulatie

Post by razvan_c » 12 Jul 2006, 17:07

Am luat si eu prima amenda de circulatie. :grin: Stati, nu va bucurati, Agentul era cu vaca si nu are dreptate. Nu am semnat procesul verbal si mi-a venit prin posta azi. Maine vreau sa depun o contestatie.
As vrea sa stiu cum se procedeaza, ce acte trebuie sa am, ce mai trebuie sa stiu in legatura cu asta etc. Va multumesc anticipat si astept indrumari. :-P

ATX2003

Post by ATX2003 » 12 Jul 2006, 22:42

faci contestatia in care spui ce te nemultumeste si de ce e nelegal sau abuziv procesul-verbal, propui proba cu martori, daca ai martori,si o trimiti sectiei, biroului sau mai stiu eu ce, unde lucreaza politistul care te-a amendat, iar aceastia o vor trimite mai departe la judecatorie de unde vei primi citatie.

norocel

Post by norocel » 13 Jul 2006, 06:18

Daca se sustine ca ai depasit viteza legala, cere sa se faca dovada cu mijloace tehnice certificate.
Cel mai des, pentru lipsa dovezilor, se anuleaza astfel de procese verbale.

comisar

Post by comisar » 13 Jul 2006, 07:50

Cred ca ar fi bine sa-ti platesti linistit amenda,acel agent constatator care zici ca era cu vaca,te va urmarii si in mormint sa te amendeze din nou.
Fii tu un bou rezonabil si achita amenda,oricum nu vei cistiga.

razvan_c

Post by razvan_c » 13 Jul 2006, 09:25

Comisare, hai sa-ti explic ceva. Stiu in ce tara traiesc si cu cine am de-a face pe oriunde ma duc. Chestia e ca fratele meu este politist si toata lumea cu care am vorbit m-a sfatuit sa ii dau lui amenda ca sa o "aranjeze". Eu stiu ca agentul nu are dreptate, dar si daca ar fi avut, nu vreau sa ma tiganesc cum fac altii si alte chestii din astea de doi bani. In fond, daca Romania este in halul in care este e si din cauza celor ca Comisarul de pe acest forum, care indeamna lumea sa faca ciocu mic si sa nu comenteze, ca pe vremea lui Ceausecu, ca nu e prea bine sa-ti aperi drepturile, mai ales in fata unui"Dumnezeu", care este agentul de circulatie, cum era inainte de n89.
Dar sa revin la subiect si sa fiu mai explicit: Dupa ce am iesit sintr-o intersectie cu sens giratoriu, am incetinit ca sa las un pieton sa traverseze pe trecere, de pe sensul meu de mers, dupa care mi-am continuat drumul. In masina mai era si tatal meu. La vreo suta de metri dupa intersectie ma opreste agentul si imi spune ca intrucat nu am redus suficient viteza, nu are importanta ca am lasat pietonul sa treaca, tot se considera ca nu am acordat prioritate. Cum iesisem din giratoriu, este evident ca nu puteam sa am mai mult de 30-40 km la ora. In momentul in care eu am trecut pe trecerea de pietoni, pietonul traversase cam 2 metri din dreptul masinii mele. In plus a traversat chiar linistit, nu in fuga, ca sa se poata sustine ca a fost speriat de faptul ca eu aveam viteza. Mai e si distanta destul de mare la care era posta agentul si faptul ca intre trecere si el se aflau obstacole(autovehicule de mare tonaj; autobuz, camion) care l-ar fi putut impiedica sa vada ce se intampla.
Ce as mai vrea sa stiu este daca trebuie in cerere sa argumetez si in drept si daca da, care ar fi articolul sau articolele in cazul de fata. Va astept raspunsurile.

maxxim

Post by maxxim » 13 Jul 2006, 10:18

comisar wrote:Cred ca ar fi bine sa-ti platesti linistit amenda,acel agent constatator care zici ca era cu vaca,te va urmarii si in mormint sa te amendeze din nou.
Fii tu un bou rezonabil si achita amenda,oricum nu vei cistiga.

:-D :-D :-D Of, of comisare se vede la ce jug tragi! :grin:

Razvane, nu te lasa bre, contesta ...... cere anularea sau inlocuirea amenzii cu avertismentul si ofera-i tablagiului insatisfactia :mrgreen:

Cat despre razbunare, sa avem pardon dar stim de ce agentul constatator foloseste o astfel de arma :mask:

Lmihai

Post by Lmihai » 13 Jul 2006, 14:42

Puteti gasi multe sfaturi utile la adresa www.amenda.ro

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 14 Jul 2006, 19:01

Lmihai wrote:Puteti gasi multe sfaturi utile la adresa www.amenda.ro
E super, multam! :cafea:

razvan_c

Post by razvan_c » 24 Jul 2006, 20:45

Am depus plangerea la politie. Nu prea se stia ce si cum. Pana la urma am lasat un exemplar din ce trebuia. Acuma numai sa nu fie ziua de infatisare cand trebuie sa fiu eu la mare ca fac urat! :-x 8O :-D

razvan_c

Post by razvan_c » 28 Jul 2008, 11:36

Si uite asa trecura doi ani si Fat Frumos :grin: se incapatana sa nu plateasca amenda data de Zmeul cel Rau si, nu in ultimul rand, batut in cap si trai fericit(si nevizitat de Fisc) pana la adanci batraneti.

liloo

Post by liloo » 31 Jul 2008, 16:47

Se prescrie in 5 ani :mrgreen:

Post Reply