prin interzicerea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a , teza II Cod penal se interzice numai dreptul de a fi ales sau si cel de a alege (dreptul de vot)?!
in cazul in care pedeapsa principala 2 ani inchisoare a fost suspendata cand incepe executarea pedepsei complementare?
Multumesc!
dreptul de a alegem
Exact, pedeapsa complementara nu se mai executa dupa implinirea termenului de incercare, astfel cum rezulta din interpretarea art.66 C.pen.
M-am exprimat gresit cand am scris ca in cazul in care pedeapsa principala a fost suspendata, se suspenda si executarea pedepsei complementare. Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii, conform art.71 alin. 4 C.pen.
M-am exprimat gresit cand am scris ca in cazul in care pedeapsa principala a fost suspendata, se suspenda si executarea pedepsei complementare. Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii, conform art.71 alin. 4 C.pen.