redactarea hotararii judecatoresti
redactarea hotararii judecatoresti
Aveti idee cat dureaza redactarea unei hot. jud . nedefinitive? Pe data de 16.08 am avut singura infatisare la tribunal pt a cere reabilitarea jud in cazul unei amenzi penale cu suspendare si m-i s-a spus ca ramane in pronuntare..imi trebutie aceasta hot jud de reabilitare, chiar si daca nu este definitiva , la serviciu, si nu stiu cand sa le spun ca le-o aduc. multam anticipat.
Re: redactarea hotararii judecatoresti
Cere un certificat de grefa, dureaza mai putin, cateva zile. Poate iti accepta la serviciu si asta.MALINI wrote:Aveti idee cat dureaza redactarea unei hot. jud . nedefinitive? Pe data de 16.08 am avut singura infatisare la tribunal pt a cere reabilitarea jud in cazul unei amenzi penale cu suspendare si m-i s-a spus ca ramane in pronuntare..imi trebutie aceasta hot jud de reabilitare, chiar si daca nu este definitiva , la serviciu, si nu stiu cand sa le spun ca le-o aduc. multam anticipat.
Va contine dispozitivul hotararii, adica esenta, unde dispune/nu reabilitarea.
Asta e buna!!totem wrote:30 de zile, cel mult, dar poti sa faci un pic de scandal, sa te plangi la sefii ierarhici ai celui in cauza si hotararea iese imediat.
Atata timp cat judecatorul este in termenul legal de redactare, ce te face sa crezi ca va reactiona la plangerile unui justitiabil grabit adresate "sefilor ierarhici"?
Cred ca ar trebui sa renuntam la mentalitatea asta invechita. De ce sa nu faca plangere si la ministrul justitiei, la presedinte, poate direct la CEDO, etc??!
Eu zic ca ar putea incerca sa motiveze urgenta si sa solicite in cei mai frumosi termeni redactarea in cel mai scurt termen a hotararii si asta catre judecatorul care a facut pronuntarea, nu catre ministrul justitiei.
Scuze ca postez de 2 ori!
MULTUMESC PT. SFATURI. Unde lucrez eu chiar merge chestia cu scandalun. Faci un pic de atmosfera, te aude sefun sau in cel mai bun caz diretorul, mustruluieste un pic functionarun , asa , ca sa se vada cine e sefun, si iti rezolva problema. Habar n-aveam de metoda asta, n-am aplicat-o niciodata, dar sincer, la mine la serviciu functioneaza. Dar , cred totusi c-o sa cer un certificat de grefa in cele din urma. Nu ma vad in stare sa fac " atmosfera" cu toate ca ma bate gandul sa incerc!
Poate cu alta ocazie. Imi mai trebe un pic de curaj.