este interesanta speta, cred ca s-ar impune procedura necontencioasa prev. de art.331 si urm. din C.proc.civ., cu raport. la art.1841 C.proc civ. si a se da prevalenta art.21 din Constitutie si art.6 din Conventia Europ , in sensul de a va acces la justitie si nu a-i fi ingradit printr-o lipsa de reglementare legala de a dobandi dr de proprietate asupra unui bun.
vezi d.c.nr.165/2007 pron de trib Bucuresti sectia-aV civila.
Ce lege se aplica in regim de CF ?
Daca erau morti, tie ti se pare ca aveau capacitate?alinutzza wrote: Precizez actiunea pe Dlg 115. Fac dovada ca-s morti toti.Instanta imi invoca din oficiu exceptii:
- lipsa capacitatii procesuale a paratilor morti (doar sunt morti si nu au capacitate de folosinta). Zic : faceti ce vreti cu ei, numai sa mi-i tineti in dispozitiv ca ma papa astia de la CF - si-mi dau incheiere de respingere ca nu mi-i opozabila hotararea cu toti proprietarii de CF.?

Daca ti-ai intemeiat actiunea pe DL 115/1938, de unde sa aiba calitate procesuala CL?alinutzza wrote:- lipsei calitatii procesuale a Consiliului Local (asta nu stiu de ce). Zic: da fiind morti, succesiunea se defera statului, intra in domeniul privat - deci unitatile adm teritoriale, aka CL. Si asa se facea pana acum - ca doar judele de dinante mi-a zis sa introduc in cauza si CL..?
De altfel CL nu are nici capacitate procesuala, ce sa mai vorbim de calitate!
Cum ai ajuns la concluzia ca Statul si CL se confunda? 8O
Ai gresit cand ai confundat procedura necontencioasa cu cea contencioasa.alinutzza wrote:Well, unde am gresit? Cu cine trebuia sa ma judec? Oare am innebunit si nu mai stiu sa fac o uzucapiune ?
Daca are cineva vreo parere, va rog sa-mi spuneti.
Era obligatoriu sa merg pe chestia aia cu batai de tobe pe art 130 - atat timp cat am inceput actiunea ca fiind contencioasa? (de procedura necontencioasa nu s-a auzit la noi in zona pana acum). Daca da, de ce?
In procedura necontencioasa nu ai nevoie de parat.
Si vezi ca legea nu vorbeste numai de batai de tobe ci si de publicitate prin afisarea somatiei la sediul prmariilor si in ziare.
Sunt foarte multe instante care au aplicat procedura necontencioasa si inainte de RIL.

Ca-i simplu sa faci pe superiorul !
Dar, ca o ignoranta ce sunt, imi permit sa arat urmatoarele:
1. Pe propriatarii tabulari morti - repet - faceti ce vreti cu ei, numai tineti-i in dispozitiv ca altfel imi da CF ul incheiere de respingere. Si nu-mi spuneti s-o atac cu plangere, ca dureaza 6 luni. Iar clientii vor solutii rapide, pe ei nu-i intereseaza ca aia de la CF sunt capete patrate (k sa nu zic cate CF uri gresite mi-au dat - dar asta e o alta problema).
2. Chestia cu Consiliul o zice Statescu si Barsan. Plus inca cel putin 30 de uzucapiuni pe care le-am facut in ultimii 2 ani, vreo 4 finalizate dupa RIL. Probabil toate sunt gresite si sunt o incompetenta.
3. De unde sa visez ca vrea procedura necontencioasa, cata vreme nu se aplica la Judecatoria aia? K sa nu mai zic ca un scurt sondaj de opinie la Tribunal mi-a certificat ca din 5 judecatori cu care am vorbit, doar unul auzise de art 130

4. Legea vorbeste de batai de tobe.
"Publicarea in ziar va fi inlocuita pentru fondurile rurale mai mici de 5 ha, prin batai de toba, facute in 2 duminici succesive. "
5. Cu siguranta sunt si alte instante (stiu de Arad), dar nu ma incalzeste cu nimic.
Concluzie: astept motivarea si fac recurs.
Nu te-am certat.
M-a distrat situatia.
Bine ca nu mi s-a intamplat mie.
Cred ca ar trebui sa introduci o cerere pe procedura necontencioasa.
Spui ca sunt morti si au trecut mai mult de 20 ani de la deces.
Ceri sa se trimita o somatie pentru afisare la primarie si sa ti se incuviinteze sa o publici intr-un ziar.
In somatie trebuie scris termenul pana la care se poate face opozitie.
Daca nimeni nu face opozitie faci expertiza extrajudiciara vizata de OCPI, ceri sa fie audiati doi martori care sa confirme ca sunt indeplinite conditile pentru constatarea uzucapiunii si ai rezolvat situatia.
In dispozitiv trebuie sa scrie numele proprietarilor tabulari dar nu ca parati. Evident nu?
Nu stiu cum ai putea avea probleme.
Invoci RIL-ul.
Este obligatoriu pentru instante.
In recurs, cu regret iti spun, nu cred ca o sa rezolvi ceva.
Ce poti sa spui ca mortii au capacitate?
Ca are calitate procesuala CL pentru ca asa zice Barsan ?
M-a distrat situatia.

Bine ca nu mi s-a intamplat mie.

Cred ca ar trebui sa introduci o cerere pe procedura necontencioasa.
Spui ca sunt morti si au trecut mai mult de 20 ani de la deces.
Ceri sa se trimita o somatie pentru afisare la primarie si sa ti se incuviinteze sa o publici intr-un ziar.
In somatie trebuie scris termenul pana la care se poate face opozitie.
Daca nimeni nu face opozitie faci expertiza extrajudiciara vizata de OCPI, ceri sa fie audiati doi martori care sa confirme ca sunt indeplinite conditile pentru constatarea uzucapiunii si ai rezolvat situatia.
In dispozitiv trebuie sa scrie numele proprietarilor tabulari dar nu ca parati. Evident nu?

Nu stiu cum ai putea avea probleme.
Invoci RIL-ul.
Este obligatoriu pentru instante.
In recurs, cu regret iti spun, nu cred ca o sa rezolvi ceva.
Ce poti sa spui ca mortii au capacitate?
Ca are calitate procesuala CL pentru ca asa zice Barsan ?
Pai asta o sa fac in varianta 2. Intre timp am facut rost si de model de somatie. Cu expertii e mai greu, ca-s atat de neseriosi ca-mi vine sa plang .
Dar de amorul artei mai intai fac recurs :)
Intre timp mi-am mai calmat si clientii ca le-am castigat un alt proces (unde intitial am zis ca am 1% sanse) si nu mai sunt presati sa vanda terenul, asa ca nu ma mai streseaaza nici pe mine
Multumesc din suflet pentru explicatii
Dar de amorul artei mai intai fac recurs :)
Intre timp mi-am mai calmat si clientii ca le-am castigat un alt proces (unde intitial am zis ca am 1% sanse) si nu mai sunt presati sa vanda terenul, asa ca nu ma mai streseaaza nici pe mine

Multumesc din suflet pentru explicatii

Mi se motiva sentinta. Sunt happy
E o splendoare.
Imbacsita cu copy - paste din alte motivari =)) de prin alte dosare (se face trimitere cu file etc la probe pe care nu le-am administrat si nici nu aveam cum - despre niste terenuri si oameni din Timisoara, etc). Nici macar nu baga in seama aparitia RIL si implicit precizarea temeiului meu de drept - imi vorbeste despre "posesia utila de 30 ani" deci uzucapiunea pe Cod Civil, etc.
Macar de-ar fi avut bunavointa sa citeasca ce-am scris :(

Imbacsita cu copy - paste din alte motivari =)) de prin alte dosare (se face trimitere cu file etc la probe pe care nu le-am administrat si nici nu aveam cum - despre niste terenuri si oameni din Timisoara, etc). Nici macar nu baga in seama aparitia RIL si implicit precizarea temeiului meu de drept - imi vorbeste despre "posesia utila de 30 ani" deci uzucapiunea pe Cod Civil, etc.
Macar de-ar fi avut bunavointa sa citeasca ce-am scris :(
Daca recititi primul meu mesaj...
Desfiintare cu trimitere spre rejudecare - la sistarea indiviziunii cu Consiliul local proprietar tabular.Care zisese in apel ca au dat titlu unora (dar aia nu l-au nici ridicat,daramite sa-l intabuleze).
Astept si aici motivarea.
Banuiesc ca va trebui sa ma judec cu cei cu titlul.Dar daca,dupa pronuntare,Primaria mai face apel ca a mai dat si altora titlu ???? Tot asa si iar asa? (topo are vreo 50 de ha).
Hop si-asa ! (ca sa fiu in ton...)
Desfiintare cu trimitere spre rejudecare - la sistarea indiviziunii cu Consiliul local proprietar tabular.Care zisese in apel ca au dat titlu unora (dar aia nu l-au nici ridicat,daramite sa-l intabuleze).
Astept si aici motivarea.
Banuiesc ca va trebui sa ma judec cu cei cu titlul.Dar daca,dupa pronuntare,Primaria mai face apel ca a mai dat si altora titlu ???? Tot asa si iar asa? (topo are vreo 50 de ha).
Hop si-asa ! (ca sa fiu in ton...)