plangere penala
plangere penala
acum o luna am completat o adeverinta de venit falsa pe care mi-am pus un salariu mai mare cu 300 lei dect cel real.Cei de la banca au sunat la firma si au aflat ca e falsa.Mentionez ca lucram la firma respectiva.Am fost la banca si am spus ca altcineva s-a folosit de buletinul meu pe care l-am pierdut si i-am rugat sa nu emita cardul dar au chemat politia si a trebuit sa recunosc.Cei de la banca au depus plangere penala la politie.Inca nu am fost chemata de procuror.Daca este la prima abatere credeti ca as putea sa scap doar cu o amenda penala atata timp cat nu am produs nici un prejudiciu si sa imi dea neurmarire penala?De unde pot afla cand ajunge dosarul meu la procuror?Este bine sa imi iau un avocat cand merg la procuror?
Ezista o "practica" la angajatori, bat palma pentru o suma si saracii angajati se trezec cu o suma mult mai mica pe carnetul de munca, dar in fapt iau mai mult, era sa zic in mana
.
Daca arata ca in fapt lua si acei 300, nu vad nicio fapta penala. De asemenea, daca acei 300 de lei nu duceau in mod esential la obtinerea unui credit, ci numai la un alt cuantum, un 18^1 sau o suspendare sunt bine cotate la casa mea de pariuri.

Daca arata ca in fapt lua si acei 300, nu vad nicio fapta penala. De asemenea, daca acei 300 de lei nu duceau in mod esential la obtinerea unui credit, ci numai la un alt cuantum, un 18^1 sau o suspendare sunt bine cotate la casa mea de pariuri.

suspendare da.
cu 18.1 nu sunt de acord. concurs, tzeapa, indrazneala, mazgaleala, pus pixul pe hartie, declaratii, zambet pe buze, "buna ziua, uitati adeverinta, ia uite ce leafa barosana am ....", etc.
adica e bine gandita dinainte, executata cu ceva efort si indrazneala, probabil pt o recompensa pe masura
. sa ma ierte doamna/domnisoara care a postat si sa nu o ia personal. discut numai aspectele obiective ale spetei. apoi, ganditi-va ce avalansa de fapte de genul asta a lovit in ultima vreme bancile. s-a dus vorba ca ies bani multi usor. tehnica asta "facem bani cu pixul si nebagarea de seama" nu e in regula.
platitorul obisnuit de impozite, bun tata de familie, care greseste si el intr-un moment de ratacire "salta" o pereche de cercei din carref**r lasati neglijent pe raft. pentru aia mica. atunci da, dai 18.1 cu convingerea ca scopul legii penale poate fi atins. aici nu prea merge.
cu 18.1 nu sunt de acord. concurs, tzeapa, indrazneala, mazgaleala, pus pixul pe hartie, declaratii, zambet pe buze, "buna ziua, uitati adeverinta, ia uite ce leafa barosana am ....", etc.
adica e bine gandita dinainte, executata cu ceva efort si indrazneala, probabil pt o recompensa pe masura

platitorul obisnuit de impozite, bun tata de familie, care greseste si el intr-un moment de ratacire "salta" o pereche de cercei din carref**r lasati neglijent pe raft. pentru aia mica. atunci da, dai 18.1 cu convingerea ca scopul legii penale poate fi atins. aici nu prea merge.
Atat timp cat nu s-a luat creditul .... nu s-a cauzat nici un prejudiciu.
Oamenii mai gresesc si tre sa-i ierti.
Cum sa-i dai 6 luni cu suspendare cat timp pe trafic international de droguri (700 g hasis din Franta) se iau 3 ani cu suspendare?
E femeie, situatie dificila, are copii, avea probleme, rude bolnave, bla bla. Niste caracterizari, lacrimi de jale la procuror, costum negru de inmormantare, note scrise cu ce om bun e
Eu zice ca solutia tine si la o inspectie.
Pt arian: relax - cum sa o iau personal? Ai argumente bune, dar totusi tind sa cred ca nu se impune trimiterea in judecata. Evident, atat timp cat nici unul din noi n-am vazut dosarul, putem doar sa ne jucam si sa facem speculatii. K doar e de notorietate ca clientul te minte (involuntar uneori prin omisiune) - si eu zic ca se aplica si in lumea virtuala
Oamenii mai gresesc si tre sa-i ierti.
Cum sa-i dai 6 luni cu suspendare cat timp pe trafic international de droguri (700 g hasis din Franta) se iau 3 ani cu suspendare?
E femeie, situatie dificila, are copii, avea probleme, rude bolnave, bla bla. Niste caracterizari, lacrimi de jale la procuror, costum negru de inmormantare, note scrise cu ce om bun e

Eu zice ca solutia tine si la o inspectie.
Pt arian: relax - cum sa o iau personal? Ai argumente bune, dar totusi tind sa cred ca nu se impune trimiterea in judecata. Evident, atat timp cat nici unul din noi n-am vazut dosarul, putem doar sa ne jucam si sa facem speculatii. K doar e de notorietate ca clientul te minte (involuntar uneori prin omisiune) - si eu zic ca se aplica si in lumea virtuala

daca vei ajunge la procuror... este bine sa te prezinti cu un avocat, desi ai savarsit doua infractiuni fasl si uz de fals, concurs de infractiuni..., nu exista prejudiciu..., presupun ca nu ai cazier, ai un loc de munca, depui si o caracterizare favorabila si scapi cu o amenda penala (in cel mai fericit caz) motivat de faptul ca pentru cele doua infractiuni aflate in concurs se prevad pedepse cu inchisoarea sau amenda...
dar treb sa fi optimista...teoria e una si practica e alta...
in orice situatie iti recomand sa ataci toate solutiile pronuntate de procuror, prim procuror, instanta.... pentru ca exista un principiu in drept care spune ca nu ti se poate agrava situatia in caile de atac. succes. sa ne tii la curent cu ce ti se intampla.
dar treb sa fi optimista...teoria e una si practica e alta...
in orice situatie iti recomand sa ataci toate solutiile pronuntate de procuror, prim procuror, instanta.... pentru ca exista un principiu in drept care spune ca nu ti se poate agrava situatia in caile de atac. succes. sa ne tii la curent cu ce ti se intampla.