Mai mariusica, vad in randurile tale o frustrare greu de suportat. Chestia asta te face sa te comporti pueril. Ai ajuns sa-ti construiesti singur ipoteze imaginare numai pentru a avea si tu ce critica.

Nici nu-i de mirare atata timp cat ai scormonit o perla cum ca as fi…Mesia.

Chiar atata emotie ti-am creat? Daca citeai cu atentie observai ca Jojo a fost cea care a dorit continuarea discutiei, exprimandu-se cu “sa capat lumina”, dar in niciun caz in sensul laudativ. De asemenea, aceeasi Jojo a facut aluzie si la o atitudine de ‘detasare’ a mea (a noastra, pana la urma) de subiectul si scopul topicului si a dorit reasezarea discutiei pe fagasul normal. Evident, a folosit termenii de ‘luminare’ si ‘coborare’, dar nu in sensul in care tendentios interpretezi tu. Iar raspunsul meu a venit in aceeasi nota. Nici nu cred ca ma aplauda si, sincer, chestia asta ma lasa rece, spre deosebire de tine care ti-ai facut din aprecierile celorlalti scopul imediat al existentei tale pe forum. Daca nu sesizezi, jojo este chiar usor ironica la adresa mea. Niciodata nu cred ca, intr-o discutie cu o alta persoana ma va zeifica, luandu-mi apararea in felul gafant si penibil in care a facut-o matahari. Dupa cum vezi de altfel suntem pe pozitii chiar adverse si are puterea si capacitatea de a fi independenta, spre deosebire de altii(ele). Oricat incerci in disperare de cauza sa fortezi nota intr-o directie penibila, nu faci decat sa-ti confirmi trairile. Stiu ca-ti vine greu, asa cum zicea si andreid, sa ti se dea peste nas tocmai tie, intr-un moment in care toleranta celorlalti ti-a indus eronat o stare de multumire ego-ista.
In alta ordine de idei, vad ca iti pui in aplicare vechea si ruginita tactica. Alaturat replicilor, celebre de acuma, gen “nu ai spus tu primul”, “ceilalti au avut interventii de aplaudat”..etc a aparut si gaselnita cu reproducerea si scosul diacriticilor.

Mai, nici nu realizezi ce vorbesti macar. Cred ca toti absolventii facultatilor de drept de profil. Am invatat sa gandim juridic, sa interpretam si sa aplicam legea de la marii profesori (ma rog, mai mult sau mai putin). Multe din argumentele concluziilor orale si scrise, din hot. judecatoresti, rechizitorii, ordonante si mai stiu eu ce alte acte nu fac altceva decat sa mearga pe scheme deja descoperite, acceptate si aplicate. Este adevarat, intotdeauna apar, raportat la noile situatii de fapt create, deductii si intepretari originale. In dreptul intern avem deja o bogata practica si literatura juridica de unde putem invata.
cedo e mai speciala insa din punctual asta de vedere. Cele cateva articole ale sale nu reprezinta tocmai o bucurie pentru cei ce trebuie sa le aplice deoarece sunt destul de concentrate si sintetic formulate. Mai mult ca in dreptul national, in cazul Conventiei suntem legati de interpretarile Curtii, care trebuie sa lamureasca detaliile care din Conventie nu transpar cu atata usurinta ca din actele normative interne. In felul acesta, inevitabil, ceea ce spune Curtea sunt adevarate texte de ‘lege’ care trebuie in acel fel aplicate si in viitor (desi in multe cazuri Curtea nu a rezolvat in acelasi mod cazuri aproape indentice). Prin urmare, in cazul Conventiei vrem, nu vrem spunem aproape aceleasi nchestiunin ca si Curtea. La fel, si ceea ce am spus eu nu trece de granita fixate de aceasta. Dar a veni cu acuzatii de reproduceri (ca si cand ar fi opera mea scotand diaciticile

) nu dovedeste altceva decat lipsa altor argumente cu care sa te faci remarcat. Deci tot of-ul tau este ca nu am pus ghilimele, desi am specificat expres “Curtea a zis…”.

Si nu vad cum am considerat-o opera mea ?? Ce, eu sunt Curtea ?? 8O

Daca ai obiceiul sa citesti articole pe tema cedo, ai sa observi o gramada de cazuri cand autorul, fara a folosi ghilimele, arata rationamentele Curtii in cazul respectiv. Si forumul e plin de asemenea ‘practici’, cum de altfel sunt sigur ca ai folosit si tu. Ca ai tu obsesii de ordin estetic cu ghilimele, asta tine de persoana ta.
In legatura cu problema. Oricat fluturi hotararea aceea cedo, nu poti intelege ca in Mantog c. Romania problema este legata de efectuarea unei anchete. Nu trebuie decat sa o citesti ca sa-ti dai seama. Ce constata Curtea ? Dupa cum scrie si in hotarare (scuza-ma ca nu pun ghilimele, dar vreau sa para opera mea

), ca ancheta s-a desfasurat cu celeritate, organele de cercetare au fost independente fata de parti, familia victimei a fost parte in cadrul anchetei…etc. De ce se refera la art. 2 si nu la 6??? Pentru ca art. 6 se refera, printer altele, la judecata publica, termen reonabil, prezumtie de nevinovatie, dr. de aparare…etc, ceea ce este o diferenta.
Si, da, stiu, Jojo are dreptate. Dar, cunoscandu-te, imi permit sa te completez putin: si ciocanitoarea woody are dreptate, pluto, donald, bugs bunny, balanel si miaunel, banel nicolita, jackie chan, vali vijelie, ansamblul folcloric ‘ciocarlia’ si multi altii (scuze lui Jo pentru selecta companie in care am incadrat-o).
Dupa cum am vazut si la celelalte topicuri, avem discutii in zig-zag care vin de nicaieri si nu duc niciunde.. Insa si aici rezolvarea poate veni de la “profesorii de civil”.
Hai ca mi-a luat ceva pana am scos diacriticile…
P.S. vad ca incerci sa ma copiezi pana si in materie de iconitze.