Tardivitatea se rasfrange asupra intervenientului?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Ovidiu

Tardivitatea se rasfrange asupra intervenientului?

Post by Ovidiu » 17 Apr 2008, 10:25

Salut! Am urmatoarea dilema. La etapa de recurs, recurentul introduce tardiv cererea de recurs. Intimatul evident este incantat de asta. Dar la termenul de judecata apare un intervenient in interes propriu care solicita admiterea recursului declarat de recurent deoarece in cazul admiterii recursului el ar dobandi imobilul de la parat.
Ce se intampla? Logic vorbind, intervenientul nu are nici-o culpa pt ca recurentul a depus tardiv cererea de recurs. Se rasfrange asupra lui tardivitatea sau nu?

kinga

Post by kinga » 17 Apr 2008, 10:41

ce dilema???
:-D :-D :-D :-D
cererea de interventie in interes propriu poate fi facuta numai in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor....

art. 50 al.2 C.pr.civ.

Ovidiu

Post by Ovidiu » 17 Apr 2008, 18:07

[quote="kinga"]ce dilema???
:-D :-D :-D :-D
cererea de interventie in interes propriu poate fi facuta numai in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor....

art. 50 al.2 C.pr.civ.[/quote]

Iar alin.3 scrie ca se poate face si in instanta de apel, in cazul meu recurs deorece pe fond funciar nu avem apel. :mrgreen:
Am studiat putin si se pare totusi ca in nu este nici cu invoiala partilor admisibila in recurs cererea de interventie in interes propriu... Ok.

In cazul celei accesorii este cam de la sine inteles raspunsul intrebarii mele.

Dar acum altceva:

I se poate invoca autoritatea lucrului judecat intervenientului accesoriu daca ulterior el deschide o actiune separata cu acelasi obiect si aceeasi cauza juridica?

alma_ama

Post by alma_ama » 18 Apr 2008, 16:27

autoritate de lucru exista cand avem si aceleasi parti din procesul initial.
deci nu

Post Reply