Buna ziua!
In familia mea a intervenit,de curand ,o problema legata de mostenirea averii in urma decesului bunicului meu de anul trecut.As dori,daca se poate,parerea unui avocat sau a unei persoane indreptatite,care cunoaste legea.
O sa prezint,pe scurt,situatia:
Bunicul meu din partea tatei,Ion, a fost casatorit cu bunica mea,Elvira, timp de 52 de ani.In urma decesului strabunicului meu (tatal bunicului meu din partea tatalui),ceilalti 2 frati ai bunicului meu au cedat totul in favoarea bunicului meu,intocmindu-se un certificat de mostenitor pe numele bunicului meu,Ion.Bunicul meu are un singur copil,pe tatal meu,Nicolae,in varsta de 50 de ani.Eu impreuna cu sora mea,Ionela,suntem cei 2 copii ai lui Nicolae,tatal nostru,care este casatorit cu Camelia,mama noastra,in varsta de 47 de ani.
Acum aproximativ 3 ani,ne-am mutat ,toata familia noastra,adica eu,mama,tata si sora mea in curtea bunicilor mei,Ion si Elvira.
In curte era cosntruita o casa de rosu,neterminata,pe care parintii mei au terminat-o complet.
La momentul respectiv,pt a ne putea racorda la reteau Electrica,am prezentat certificatul de mostenotor al bunicului meu,Ion.
Problema este ca aceasta casa de rosu pe care au terminat-o parintii mei a fost construita ca si cum ar fi o anexa la casa batraneasca,in care locuia bunicul meu,deci,fizic,nu exista nicio autorizatie de constructie speciala pt aceasta casa de rosu (am inteles ca bunicul meu a procedat asa fiindca era f greu pe vremea aceea,in vechiul regim comunist,sa se aprobe constructia unei case,si el a preferat sa o declare ca o dependinta la casa batraneasca.)
Anul trecut,din nefericire,bunicul meu a murit,in urma lui ramanand urmatoarele bunuri imobile: curtea cu gradina si dependinte,casa batraneasca,casa de rosu pe care au terminat-o parintii mei,si a treia casa care se afla tot in aceeasi curte.MENTIONEZ CA ACEASTA CASA ESTE SINGURUL BUN IMOBIL PE CARE L-AU DOBANDIT BUNICUL SI BUNICA MEA IN COMUN IN TIMPUL VIETII,RESTUL AVERII FIIND MOSTENIRE DIRECTA DE LA TATAL BUNICULUI MEU,ASA CUM AM EXPLICAT MAI SUS.
In concluzie,in curte se afla 3 case: cea a parintilor mei (pe care ei nu au niciun fel de act),casa batraneasca in care momentan sta bunica mea si a treia casa noua,complet terminata de bunicii mei in timpul vietii,care momentan este nelocuita.
De asemenea,mentionez ca, in urma decesului bunicului meu de anul trecut,NU s-a realizat succesiunea dupa dansul.
PREOBLEMA ESTE URMATOAREA:
Niciodata relatiile dintre mama mea si bunica mea nu au fost intocmai bune,existand de nenumarate oric discutii intre dumnealor.
In ultima saptamana,au avut loc niste discutii in care bunica mea sustine cu tarie ca ea este "STAPANA",ca poate sa o de afara pe mama din curte.Cu alte cuvinte,bunica mea se considera mostenitoare pe tot,si considera ca poate dispune de familia mea,si mai ales de mama,dupa bunul plac.
As dori sa-mi spuneti,daca se poate,comform celor enuntate mai sus,care este,de fapt,puterea legala pe care o are bunica mea in acest moment si care este puterea legala pe care o are tatal meu,Nicolae,ca unic mostenitor al bunicului meu,Ion.
De asemenea,as dori sa stiu daca bunica mea poate sa vanda ceea ce i se cuvine(in cazul in care i se cuvine),fara a tine cont de opinia tatalui meu atunci cand ar intocmi un eventul act de vanzare -cumparare cu o alta persoana,indiferent cine ar fi aceasta.Ar putea face asta? Exista o dependenta intre bunica mea si tatal meu sau fiecare poate face ce vrea cu partea lui,in cazul in care s-ar stabili partile pt fiecare in parte in urma unei succesiuni?
Se poate face vreun act in prezent de catre vreuna din parti fara succesiune?
Are bunica mea vreun drept sa de a ii impune mamei mele sa plece din curte?
Cum ar putea tatal meu sa faca pt a-si face un act de proprietate?
Mentionez ca am deschis acest subiect pe forum in calitate de fiu al tatalui meu,Nicolae,iar numele meu este Alin;am varsta de 23 de ani,iar sora mea,Ionela,are varsta de 18 ani impliniti.
As dori,daca se poate,un mail lcu raspuns a adresa travianok@yahoo.com
Va multumesc anticipat!
Mostenire cu probleme