Asigurarile RCA

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
dorobatcristina

Asigurarile RCA

Post by dorobatcristina » 10 Apr 2008, 00:12

Buna. Am si eu o problema. Acum 5 luni tata a avut un accident grav de masina, soldat cu 3 morti si 3 raniti. El a avut norocul sa supravietuiasca dar a avut de suferit ca dupa un asa accident. Cei vinovati, 3 studenti putini veseli, au intrat in el si asa s-a sfarsit pentru ei. Pentru tata insa a continuat. Are 5 luni de cand sta internat, trece prin dureri groaznice si medicamente de toate culorile, sedinte de recuperar si ..... cateodata si cate o cadere nervoasa pentru ca se simte neputincios. Am citit pe cateva site-uri si in asigurarea Rca ca se acorda anumite despagubiri pentru astfel de acccidente, si nu numai pentru automobil ci si pentru cei implicati care au avut de suferit. Adevarul este ca am avea nevoie de un sprijin din partea celor de la asigurari pentru a putea merge mai departe cu tratamentele lui si cu perioada grea prin care trecem. Ideea este ca cei de la asigurari au mormait ceva la inceput cand am mers pentru a ne interesa, dar cand am incercat sa obtin mai multe informatii despre dosarul pe care trebuia sa -l depunem au cam evitat un raspuns incercand sa ne descurajeze. Acum eu stiu ca avem anumite drepturi dar nu stiu exact care sunt si cum incep demersurile pentru a inainta dosarul, Daca ma puteti ajuta o puteti face aici sau pe mail dorobatcristina@yahoo.com

kow

Post by kow » 15 Apr 2008, 11:37

este important sa stii la ce firma e RCA vinovatului. unele firme platesc mai repede altele mai greu. daca ev. rutier a fost acum 5 luni (anul trecut) se aplica Ordinul CSA 113133/2006. acolo sunt prevazute limitele de raspundere ale asiguratorului. conform acestor dispozitii se acorda despagubiri atat pentru prej cauzate auto cat si pentru prej cauzate pers. (cheltuieli cu spitalizarea, tratamente medicale, lipsa folosinta, prestatii periodice, etc). intrucat soferul vinovat a decedat, nu poate fi vorba de un proces penal pentru ca tatal tau sa se constituie parte civila. asa ca trebuie formulata cerere de despagubire adresata societatii de asigurare pentru despagubiri civile (auto) cat si pentru persoana (daune materiale si morale). cererea se insoteste de documente justificative cum ar fi:certificat medico-legal, bilete de internare in spital, retete, bonuri, adeverinta salariat pentru acordarea de prestatii periodice pe durata incapacitatii de munca, etc. in cazul in care societatea de asigurari refuza despagubirea pe cale amiabila, se formuleaza actiune in pretentii la instanta civila.

Post Reply