va rog am nevoie de ajutor

Discutii privind procedura penala
Post Reply
adina01

va rog am nevoie de ajutor

Post by adina01 » 10 Apr 2008, 12:10

Buna ziua,

am nevoie de sfatul dvs in urmatoarea speta
zilele trecute, intr=o dimineata ploioasa sotul meu aoprit la trecerea de pietoni, impreuna cu ceilalti participanti la trafic. precizez ca el a oprit pe banda doi. Dupa ce toti pietonii au traversat, urnind masina din loc incet din partea stanga o domnisoara a alergat printre masinile pronite deja de pe loc (pierdea microbuzul), nu a vazut-o pentru ca a venit din stanga mea dintr-un unghi mort, si pentru a evita o balta a sarit pestea ea, a alunecat si s-a proptit cu podul palmelor in aripa masinii care se pusese in miscare, si a cazut in sezut
A oprit, s-a speriat si a dus-ao la spital (cu el in masina erau mama, tata si fratele lui) unde i s-au facut analize si tomografie si i s-a eliberat un certificat prin care spune ca nu sunt leziuni si ca nu necesita spitalizare. am dat declaratie la polite, am facut reconstituire, i s-a luat permisul si i-a dat o dovada pentru 15 zile. DOmnisoara a fost si ea la politie si a dat declaratie (nu stim ce a decalarat). Acum doua zile am auzit ca o sa faca in asa fel sa ne ceara foarte multi bani.
intrebarea mea este; atata timp cat la dosar exista un certificat medical prin care se specifica ca nu are nimic...........mai poate aduce ulterior un alt certificat???
cand se va solutiona acest caz, si ce ar trebui sa mai facem noi (martorii existnti in masina cnad trebuie sa dea declaratie??)
Va rog ajutati-ma cu un raspuns

Multumesc mult de tot

lukacs

Post by lukacs » 10 Apr 2008, 13:34

daca face plangere penala veti fi citati la politie..... folositi toate dovezile pe care le aveti atunci cand veti avea nevoie de ele....si in functie de ceea ce va cere sau ce va declara....

adina01

Post by adina01 » 10 Apr 2008, 13:51

Sotului meu i s-a facut pe loc dosar penal C (nu stiu ce semnifica litera)
si i-au spus ca dovada se va reinoi din 15 in 15 zile pana la solutionarea cazului.
mentionez si am uitat sa spun de la inceput, nu i-a dat proces verbal
mai departe nu stim care e procedura si ce trebuie sa facem
domnisoara mai poate aduce la dosar si alte certificate scoase ulterior!!!!

elisav

Post by elisav » 10 Apr 2008, 21:53

dosarul s-a intocmit ca urmare a savarsirii faptei dar se va da neinceperea urmaririi penale , daca victima are pana la 10 zile de ingrijiri medicale, este cauza civila
--martorii , daca nu sunt solicitati ii va propune sotul spre audiere,
--daca nu a primit zile de ingrijiri atunci , cam greu sa le obtina ulterior, oricum s-a consemnat si la spital ca nu are leziuni, nu????
---

luc4s

Re: va rog am nevoie de ajutor

Post by luc4s » 10 Apr 2008, 22:09

adina01 wrote: nu a vazut-o pentru ca a venit din stanga mea
:grin:

Stai linistit(a), oricum infractiunea asta nu prea prezinta pericol social, iar in situatia de fata, in cel mai rau caz, poti lua o amenda administrativa ce nu iti afecteaza cazierul.
Si nu cred ca introduce o actiune civila separata, pentru ca trb sa plateasca taxa de timbru(in functie de cat iti cere), si dureaza f mult procesul.

adina01

Post by adina01 » 11 Apr 2008, 08:42

in ziua accidentului de la spital i s-a dat certificat prin care se specifica ca nu are leziuni si ca nu necesita spitalizare.
aseara am aflat ca a treia zi a fost si la iml nu stiu pentru ce, dar se pare ca vrea sa se aleaga cu ceva banuti din toata treaba asta
Dupa cele 15 zile, i se va prelungi dovada sotului meu sau se suspenda permisul (am citit in lege ca pentru neacordarea la trecerea de pietoni se suspenda pentru o luna de zile)
Sunt foarte convinsa ca daca cineva vrea sa iti faca rau, poate sa iti faca

vreau sa va multumesc ca ati fost alaturi de mine si ca mi-ati dat cate un sfat

o zi superba

paisie

Post by paisie » 11 Apr 2008, 13:17

luc4s nu se timbreaza pentru ca e actiune civila din penal lasata nerezolvata de procuror :P

daca are certificatul eliberat de spital fara leziuni da procurorul neinceperea urmaririi penale sau scoatere daca a inceput urmarirea :D

dar cel mai bine angajati un avocat ca sa va apere interesele, vb aia dai un ban da stai in fata nu la racoare :P

Post Reply