Ucidere din culpa

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ALLKOZ

Post by ALLKOZ » 02 Apr 2008, 17:06

mariusms wrote:Auzi, mersi pentru atentia deosebita, reflectata in aceste foiletoane de duzina, de citit in tren sau de facut maculatura. Am observat si cu alte ocazii ce poti sa debitezi. Esti amuzant, cat poate sa fie o maimuta.
Daca improbabil = nelegal, atunci ai perfecta dreptate.
:-D :-D:-D

PS: in ceea ce priveste CEDO, e prea complicat pentru tine. Era simplu de inteles, pentru ca, daca tu, in inconstienta ta ( a se citi marea ta intelepciune) dai argumente cu legea pentru neexistenta unei hotarari, implicit motivari, eu am dat un exemplu general, prin care am vrut sa spun ca pot exista astfel de hotarari, datorita aplicarii gresite a legii. Cam greu pentru un poet de duzina ca tine, nu-i asa? Sigur ai citit si inteles spetele citate de mine? Ma indoiesc, avand in vedere incapacitatea ta de sinteza, cumulata cu aroganta si inversunarea unui semidoct. :-D
In primul rand rog moderatorul sa stearga unul din cele doua postari identice. Probleme cu net-ul…

Agenda, in loc de “obsesie” pune "distractie". Numai bine. :cafea:

Cat despre buclucasul mariusms, sunt absolute sigur ca nu asta ai inteles din tot ceea ce ti-am explicat eu, adica “improbabil = nelegal”. Eventual, asta ti-ar fi placut sa se inteleaga. De altfel, sunt doi termeni pe care nu prea ai cum sa-i asociezi.
Dar nu trebuie sa imi fac griji, mai inventezi tu ceva pe care sa mi-l atribui, doar pentru a avea ocazia de a mai comenta, din moment ce continui sa inventezi ca eu nu am acceptat existenta vreunei hotarari de genul celei aratate de Baltazar. Ti-am explicat destul cum sta treaba, n-o sa ma mai repet.
Insa perla asta trebuie retinuta: “dai argumente cu legea pentru neexistenta unei hotarari, implicit motivari, eu am dat un exemplu general, prin care am vrut sa spun ca pot exista astfel de hotarari, datorita aplicarii gresite a legii. Cam greu pentru un poet de duzina ca tine, nu-i asa?” Intrebare: ce legatura are asta cu CEDO ????

Apropo, pentru reflectarea mai aproape de realitate a starii tale sufletesti vezi ca avocatura.com iti pune la dispozitie si iconitzele: :-( si :cry:

Hai ca ne distram grozav, te rog, mai spune-ne ceva cu CEDO.
Stai sa folosesc si eu iconite de alea de-ale tale….

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

mariusms

Post by mariusms » 02 Apr 2008, 17:15

ALLKOZ wrote: In primul rand rog moderatorul sa stearga unul din cele doua postari identice. Probleme cu net-ul…

Cat despre buclucasul mariusms, sunt absolute sigur ca nu asta ai inteles din tot ceea ce ti-am explicat eu, adica “improbabil = nelegal”. Eventual, asta ti-ar fi placut sa se inteleaga. De altfel, sunt doi termeni pe care nu prea ai cum sa-i asociezi.
Dar nu trebuie sa imi fac griji, mai inventezi tu ceva pe care sa mi-l atribui, doar pentru a avea ocazia de a mai comenta, din moment ce continui sa inventezi ca eu nu am acceptat existenta vreunei hotarari de genul celei aratate de Baltazar. Ti-am explicat destul cum sta treaba, n-o sa ma mai repet.
Insa perla asta trebuie retinuta: “dai argumente cu legea pentru neexistenta unei hotarari, implicit motivari, eu am dat un exemplu general, prin care am vrut sa spun ca pot exista astfel de hotarari, datorita aplicarii gresite a legii. Cam greu pentru un poet de duzina ca tine, nu-i asa?” Intrebare: ce legatura are asta cu CEDO ????

Apropo, pentru reflectarea mai aproape de realitate a starii tale sufletesti vezi ca avocatura.com iti pune la dispozitie si iconitzele: :-( si :cry:

O distractie care te face sa scrii romane pline de "blandete", "intelepciune" si "maaaari cunostinte in materie de drept"?
Cat despre jalnica ta intrebare bolduita de mai sus, intitulata intrebare, desi are n semne de intrebare (un semn de slabiciune cumva?) ce sa mai spun? Nu poti intelege si gata. Ce este atat de greu?
Vorbesc pentru ceilalti acum (apropo, cati sunteti de vorbesti la plural?): aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie, acolo batea exemplul meu. Si mai spuneam ceva si de caile interne, dar iar era prea mult pentru allkatraz acesta. Ma intreb, cum poate fratilor sa scrie atat de mult, iar cand ii apare un text de cateva randuri nu e in stare sa afle un banal inteles. :-D :mrgreen: :evil:

kinga

Post by kinga » 02 Apr 2008, 19:02

aloooooooo

o rugaminte.....
postarile de acest gen va rog sa le programati pe vineri seara....
sa pot sa iau si io o bere rece.... etc....

iar printre altele... Costyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

muta te rog topicul la sa ne descretim fruntile...
ca asta nu e penal.....

e penalllllllllllllllllllll

dar nu ala de codul penal.....

in rest.. ioai Allkoz... nu te supara...
dar simt nevoia sa citez pe sms....

RESPECTE...

:razz: :razz: :razz: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:

paisie

Post by paisie » 02 Apr 2008, 19:36

cand 2 troli nu au treaba streseaza oamenii cu postarile lor :|||||

ALLKOZ

Post by ALLKOZ » 03 Apr 2008, 01:02

mariusms wrote:
ALLKOZ wrote: In primul rand rog moderatorul sa stearga unul din cele doua postari identice. Probleme cu net-ul…

O distractie care te face sa scrii romane pline de "blandete", "intelepciune" si "maaaari cunostinte in materie de drept"?
Cat despre jalnica ta intrebare bolduita de mai sus, intitulata intrebare, desi are n semne de intrebare (un semn de slabiciune cumva?) ce sa mai spun? Nu poti intelege si gata. Ce este atat de greu?
Vorbesc pentru ceilalti acum (apropo, cati sunteti de vorbesti la plural?): aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie, acolo batea exemplul meu. Si mai spuneam ceva si de caile interne, dar iar era prea mult pentru allkatraz acesta. Ma intreb, cum poate fratilor sa scrie atat de mult, iar cand ii apare un text de cateva randuri nu e in stare sa afle un banal inteles. :-D :mrgreen: :evil:
Continui sa uimesti audienta. In mod sigur ai un tranzistor ars din moment ce ai un fir logic al discursului de-a dreptul haotico-mariusian. Pai din butada ta: “dai argumente cu legea pentru neexistenta unei hotarari, implicit motivari, eu am dat un exemplu general, prin care am vrut sa spun ca pot exista astfel de hotarari, datorita aplicarii gresite a legii” chiar se putea trage consecinta logica NECESARA ca “aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie” ???? :-D :-D :-D :-D :-D
In stilul asta se puteau deduce o mie si una de legaturi cu eventuale principii trasate de Curte, de ce ar fi trebuit sa ma opresc tocmai asupra acesteia care, culmea, nu vine in contradictie cu nimic din ce am afirmat eu aici??? De aici rezulta paradoxul ca, in acelasi timp, si esti, si nu esti de acord cu mine. Cooool :-D :-D :-D :-D :-D :-D

De altfel, ce inalt grad de previzibilitate rationala poate avea aceasta entitate cu nume de cod “mariusms” incat de la “Nu exista probabilitate (improbabilitate) 1 - adica un eveniment sa se produca sau nu 100%” ajunge tocmai la “aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie”, o concluzie fabuloasa extrem de solicitanta dpdv al cunostintelor juridice. :-D :-D Intreaga chintesenta a dreptului se concentreaza in ea. Iti trebuie cel putin 2 masterate pentru a-ti da seama de acest principiu director. Sunt mandru de tine, fiule. Daca mai discutam mult ai sa-mi reprosezi ca nu am inteles din toata aceasta tevatura ca presiunea exercitata de vulcanii Popocatepetl şi Iztaccihuatl in perioada lor de maxima activitate este invers proportionala cu cea exercitata asupra craniului tau dinspre interior.

Ideea era ca eu am aratat la inceput in mod clar (doar precupetul mariusms din tot ce s-a discutat a inteles ca as fi afirmat: “improbabil = nelegal” ) ca o hotarare in care se aplica art. 18^1 la uciderea din culpa nu poate avea o motivare legala.
Ce a dedus de aici membrul mariusms?
1 Ca este posibila o hotarare in care se aplica art. 18^1 la uciderea din culpa (lucru pe care eu nu l-am contestat, am spus doar ca ar fi incorecta dpdv penal, adica nelegala ….si apoi nu vad de ce ar mai fi trebuit sa se discute asta, atata timp cat subiectul topicului mergea pe varianta posibilitatii aplicarii art. 18^1 la uciderea din culpa, iar Nu despre principii CEDO ).
2 De asemenea, ca existenta unor hotarari nelegale in jurisprudenta noastra este dedusa si din condamnarile tarii noastre la CEDO (lucru pe care nu l-am contestat)
3 in final, ca aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie (lucu pe care, din nou, nu l-am contestat, dar totusi, de unde si pana unde discutia asta ?).

Acuma, faptul ca mariusms a aflat recent de acest principiu extrem de abstract si greu de inteles si, cuprins de emotia acestei descoperiri, a simtit nevoia unei exteriorizari pot sa-l inteleg, dar introducerea artificiala a unei asemenea discutii (pe langa subiect doar pentru a avea si el ce comenta), asta n-o mai inteleg. Acesta observ ca este stilul invatacelului mariusms, de a interpreta intr-un mod original, dar cu totul si cu totul original, si apoi de a se contra practic singur. Da-i bice, maestre!!

Ti-am mai spus ca lucrezi cu magie neagra de acelasi tip cu cea folosita de chiriasii de la Balaceanca. Esti responsabil intr-o mare masura de incalzirea globala, cu cele peste 4200 de emisii radioactive ale tale.

Iti reamintesc oferta avocatura.com in materie de iconitze: :-( si :cry:

Drum bun..... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

parole

Post by parole » 03 Apr 2008, 01:48

allkoz, esti un baiat priceput. nu inteleg cui foloseste atata risipa de idei si caractere intr-o confruntare in care nu exista dialog. logoreea de argument intr-un dialog al surzilor nu poate vadi decat frustrari de ambele parti, mult mai accentuate in ce te priveste. evident aici e un deficit de comunicare. nu l satisfaci pe avocatura.com si sub nicio forma, intr-o discutie cu marius sms. un om care iroseste cu atata usurinta un argument, nu poate fi decat un om care nu gaseste un loc unde sa l expuna pe masura valorii sale.

inteleg ca nici in instanta, de multe ori, dezbaterea nu mai exista. raman totusi concluziile scrise care prin natura lor, de a fi scrise, ar trebui sa procure cel putin aceeasi satisfactie pe cat cea oferita aici. e adevarat ca nu exista un raspuns relativ imediat si interactiv. un legal opinion pe consultanta ar fi si mai sarac decat o concluzie scrisa. inteleg nevoia de dezbatere si controversa si inteleg si frustrarile celor care nu gasesc un partener pe masura nevoii lor, nici pe avocatura.com, nici in viata de zi cu zi. lumea instantelor e o lume destul de pestrita in sensul plat al cuvantului. un spirit mai vertical intampina dificultati, nu arareori, intr un astfel de mediu.
repet, numai asa gasesc o logica in risipa desantata de argument pe care o faci. pentru unii pari penibil. pentru mine pari fie un potential, fie un deja devenit potent cu inca mult potential.

mariusms

Post by mariusms » 03 Apr 2008, 14:21

ALLKOZ wrote: Pai din butada ta: “dai argumente cu legea pentru neexistenta unei hotarari, implicit motivari, eu am dat un exemplu general, prin care am vrut sa spun ca pot exista astfel de hotarari, datorita aplicarii gresite a legii” chiar se putea trage consecinta logica NECESARA ca “aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie” ???? :-D :-D :-D :-D :-D
Butada esti tu!
Oricum, trebuie sa-ti recunosc dreptul de autor pentru hotararea ... cum ziceai, improbabila? ... Pentru chestiunea aceasta te-ai ambalat atat? My good, tu trebuie sa fii dus rau cu pluta. :-D
Poftim, spre multumirea ta sufleteasca, am sa folosesc si emoticoane dnastea:
:| (asta cu siguranta ti s-a aratat de cand ai inceput sa balmajesti primele silabe din viata ta), :-( (asa au facut toti care te-au ascultat vorbind) si :mask: (asa faci tu de cate ori incerci sa te concentrezi).
:grin: :evil: :-D

ALLKOZ

Post by ALLKOZ » 04 Apr 2008, 08:39

Parole, poate ca succesiunea asta halucinanta de reverberatii, care, vorba lui Kinga, mai degraba se incadreaza la capitolul divertisment decat dr. penal, iti da dreptul sa o interpretezi in felul tau, dar exagerezi. Frustrarile reprezinta niste fenomene mult mai profunde decat exteriorizarile de amuzament. Toate astea n-au nicio legatura cu priceperea sau nepriceperea mea, ci cu faptul ca aparitia brusca in peisaj a unor chibiti asemenea lui mariusms cu ironii de genul “iar ai probleme de concentrare” il face sa-si asume responsabilitatea continuarii unui “dialog” de acest tip. De fapt, din acel moment, a omorat orice bruma de comunicare, aceasta luand o turnura ironico-persiflanta. Am vrut sa-i arat ca nici macar in varianta asta n-o poate duce la capat, atata timp cat cineva isi pune mintea cu el.
Ce feed-back poti realiza cand pentru el “Improbabilitatea (asta ca sa nu zic imposibilitatea) incadrarii pe 18^1 a uciderii din culpa” este echivalent “hotarare improbabila”, cand isi incepe postarea cu un jenant de infantil “Butada esti tu!” in genul unui “ba pe-a m...tii” din curtea scolii (asta ma face sa presupun ca a mai avut schimburi de asemenea neologisme si cu alti coforumisti), cand culege expuneri din eter sau cine stie ce alte inventii in disperarea de a arunca neaparat si el vreo replica???? Mai mult, cand a amintit de CEDO ma asteptam sa discutam nave spatiale, aselenizari si alte d-astea in materie, pe cand el vine cu biberoane de genul “aplicarea gresita a legii duce la incalcarea unor principii reglementate de Conventie”. :-D Pffff…. Unul dintre primele lucruri stiute in materie civica pentru un cetatean este ca legea trebuie respectata si corect aplicata (cred ca si la gradinita ii invata pe micuti asta…nu glumesc).
Dar asa se intampla cand un soricel ca mariusms profita de toleranta celorlalti si crede ca tot universul se reduce la bucata lui de cascaval …ajunge sa viseze la pisici.
Este adevarat ca am profitat de momentele astea si m-am distrat teribil pe seama palpitatiilor sale care i-au macinat linistea in ultimele trei zile, dar din asta n-o sa-mi fac un proces de constiinta, sa fim seriosi.

Mariusms,
Tigari de genul tau am mai fumat, dar putine s-au consumat asa de repede.
Nu stiu ce ti-au spus ursitoarele cand ai fost mic, dar eu zic ca nu trebuie neaparat sa crezi in predestinare si, mai ales, sa nu-ti fortezi destinul.
Mai pe romaneste: “Ai cautat-o??? Ti-ai luat-o” :evil:
Inca o data, drum bun :-D :-D :-D
Pe bune :-D

mariusms

Post by mariusms » 04 Apr 2008, 09:38

ALLKOZ wrote: Ce feed-back poti realiza cand pentru el “Improbabilitatea (asta ca sa nu zic imposibilitatea) incadrarii pe 18^1 a uciderii din culpa” este echivalent “hotarare improbabila”, cand isi incepe postarea cu un jenant de infantil “Butada esti tu!” in genul unui “ba pe-a m...tii” din curtea scolii
Tu ai auzit de sintagma "a face misto"? Asta faceam cand am zis ca esti o butada (care nu are nicio legatura cu vreo injuratura). Nasol de tine daca nu realizezi cand cineva te ironizeaza si percepi cuvintele ca tovarasii aia care au venit la Bucuresti sa "planteze flori".
Ai dat citatul acela de n ori, dar incomplet. De fapt, asta ai spus "Improbabilitatea (asta ca sa nu zic imposibilitatea) incadrarii pe 18^1 a uciderii din culpa rezida din urmarea produsa prin aceasta infractiune..."
Nu zau! Din urmarea produsa rezida improbabilitatea incadrarii pe 18^1? Improbabilitatea? Nu pot sa ma abtin din ras, no offence. :-D :-D :-D Tu vezi ce spui?
Pai daca se incadreaza pe 18^1 in cazul uciderii, eu stiam ca rezida nelegalitatea, nu improbabilitatea. Si cand o hotarare e nelegala se ajunge la caile de atac si chiar la CEDO (dreptul la viata este reglementat in Conventie, parca), de aici facusem acea trimitere. Ma rog, voiam sa te fac sa intelegi ceva, dar am plusat prea mult pentru forta mintii tale.
Cat despre fond, oricum se pronuntasera altii inaintea ta, iar tu, ca un baiat finut (esti un finut, nu-i asa? ... la naaaaaiiibaaaaaaaa, vorba carcotasilor :-D ) puteai sa le dai dreptate sau sa fii de acord sau sa achiesezi. Vezi ce se intampla cand vrei sa epatezi din lipsa de admiratori? :mrgreen: Ai dat cu barca, iar eu nu am facut decat sa ma distrez putin. Continua, dar sa stii ca am incheiat dialogul cu tine, pentru ca vad ca te consumi cam tare si faci bataturi la degete. :-D :bye:

agenda

Post by agenda » 04 Apr 2008, 09:44

allkoz............wauuuuuuuuu....din propriile tale postari intradevar rezulta ca cineva si-a luat-o. dar nu cred ca e smsul :-D :-D :-D

pe bune acuma, eu zic sa nu mai insisti pe tema asta pt ca jignirile ieftine pe care tu le aduci in postarile tale nu iti fac dreptate si nu iti aduc respect...
vorba lui parole.....pastreaza energia pt mai tarziu

kinga

Post by kinga » 04 Apr 2008, 09:55

felicitari Agenda...
ai 1000 de mesaje :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze:

ma duc la tine.. :mrgreen: :mrgreen:
sa sarbatorim...
vreau tortelini.... :lol: :lol: :lol:

scuze pentru off topic....
adicatelea de mult suntem off topic....
si decat sa citesc ce s-a scris mai sus.. mai bine tortelini... :razz: :razz: :razz: :razz:

agenda

Post by agenda » 04 Apr 2008, 10:02

daaaaaa am o mie de mesaje!
sunt pregatita sa sarbatorim :floare:

(e putin ingrijorator ca am scris 1000 de mesaje :?..........dar nu toate au fost o pierdere de timp :mrgreen: )

mariusms

Post by mariusms » 04 Apr 2008, 10:04

Eu sunt convins ca nu au fost o pierdere de timp. Felicitari si la mai multe! :floare: :kiss: :cafea:

kinga

Post by kinga » 04 Apr 2008, 10:05

da cata autocritica draga mea......
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dai lectii????? :lol: :lol: :lol: :lol:

sau esti on topic?????

:kiss: :kiss: :kiss:

agenda

Post by agenda » 04 Apr 2008, 10:08

always on! always :kiss:
oups....1002 and counting

Post Reply